Попри війну заклади столиці продовжують працювати й влаштовують благодійні заходи. Тим самим допомагають захисникам і волонтерам, підтримують економіку, наближають перемогу.
Куди піти у Києві: афіша подій у закладах столиці 28 вересня – 1 жовтня
Перший місяць осені вже добігає кінця, а це значить, що закінчуються і теплі дні. Tomato.ua підготував для вас огляд місць, де можна провести останні вихідні вересня та зустріти жовтень. Розповідаємо, куди піти у Києві 28 вересня – 1 жовтня. Це Citronelle, Pepper’s Club, WINE shop, BAO, This Is Пивбар, Barbeer, Garnison.
Четвер, 28 вересня
Ресторан Citronelle о 18:00 влаштовують авторську вечерю «Гастрономія як спадок» від шеф-кухарів Робана Каснабе та Влада Кіндера. Шефи об’єднали свої знання, професіоналізм і здобутий досвід роботи в різних ресторанах світу з зірками Мішлен, щоб разом приготувати концептуальну дружню україно-французьку вечерю. Цього вечора на гостей чекає особливе меню з 7 курсів та винний пейрінг від сомельє ресторану. Вартість участі: 5 600 грн/з винним пейрингом, 4 800 грн/без вина.
Pepper’s Club та проєкт #НаШапку о 18:00 влаштовують виступ гурту Скрябін. Скрябін – один з найвідоміших українських рок-гуртів України. Його засновник – легендарний Андрій Кузьменко – видатна особистість, кумир мільйонів українців. Сьогодні гурт Скрябін, якому Кузьма присвятив більшу частину свого життя – це люди, з якими Андрій створював музику, ділив сцену та дорогу протягом останніх 15 років існування колективу. Вартість квитків: безкоштовно.
WINE shop о 18:30 влаштовує дегустацію вин сорту Піно Нуар. Духовна Батьківщина Піно Нуару – регіон Бургундія у Франції, але вирощують його по всьому світу. І в кожній країні він демонструє свій унікальний стиль. Гості продегустують 7 зразків Піно Нуару з різних країн та континентів:
- Domaine Laporte Sancerre Rosé «Les Grandmontains» 2021;
- Domaine Laporte Sancerre Rouge «La Terre Des Anges» 2019;
- Cantina Toblino Trentino Pinot Nero Bio 2021;
- Trapet Rochelandet Bourgogne Pinot Noir Côte d’Or 2021;
- Fusional Marlborough Pinot Noir 2018;
- Ventisquero Valle de Leyda Pinot Noir “Grey” 2018;
- Cantina Toblino Trentino Pinot Nero «Baticòr» Bio 2018.
До дегустації додається сет спеціально підібраних закусок. Вартість участі: 950 грн.
П’ятниця, 29 вересня
У п’ятницю о 19:00 ресторан BAO влаштовує вечірку The Big Meet. Гостей вечора чекає стильна атмосфера, welcome drink та вишукані авторські коктейлі. Дрес-код: смарт кежуал. Вхідна плата: 400 грн (100 грн буде передано до благодійного фонду «Український Патріот»).
Субота, 30 вересня
У суботу о 12:00 завітайте на літню терасу This Is Пивбар. Тут влаштовують пивний фестиваль. Будемо дізнаватися нові факти пивоваріння, закріплюючи їх на практиці, а головне — з користю для ЗСУ. На фестивалі буде відкрити збір на загін Омега, де служить колега закладу. Усі вилучені кошти від проданих фірмових бокалів будуть перераховані хлопцям, а для примноження результату тут влаштують аукціон, де можна буде виграти лоти від учасників. Вартість: уточнюйте у менеджера.
Паб Barbeer о 18:00 влаштовує триб’ют-концерт німецького гурту Rammstein у виконанні головних «рамштайнів країни» гурту Stahlherz. Будемо слухати улюблені хіти в живому виконанні гурту. Вартість квитків: 200 – 300 грн.
Неділя, 1 жовтня
У неділю Garnison о 19:00 влаштовує до Дня Захисника та Захисниці, Українського Козацтва, Покрови та Дня УПА концерт Romax & Макс Міщенко. Проєкт Romax & М.Міщенко – це колаборація гурту Romax з бендом гітариста Макса Міщенко. Після вдалого релізу треку «Батько наш Бандера» хлопці вирішили не зупинятися і записати альбом патріотичних, українських, козацьких і повстанських пісень в потужному роковому звучанні. Вартість квитків: донат.
Куди піти у Києві: афіша подій у закладах столиці 21 – 24 вересня
Tomato.ua дізнався, що планують заклади цього осіннього вікенду. Обирайте, куди піти у Києві 21 – 24 вересня. Більш детально розповідаємо про Kattegat, Whisky Corner, BEEF meat & wine, Первак, Normal Art Restaurant, Villa Riviera, Бістро Пекаря.
Четвер, 21 вересня
Скандинавський ресторан Kattegat 21 – 24 вересня запрошує на Свято осіннього рівнодення Мабон. У програмі свята різноманітні заходи та цікаві частування:
- горіхово-фруктові дари природи;
- авторський гарбузовий алкогольний коктейль;
- цікаві страви богів;
- оригінальні коктейлі з 9 світів.
На гостей також чекає гра з власною фортуною, де можна дізнатися який «Хід долі» вона для вас підготувала, з атмосферою містики, магії та підказок від рун. Вхід вільний.
У четвер о 19:00 Whisky Corner влаштовує дегустацію віскі міста Кіт, яке славиться своєю багатою історією та надзвичайним віскі. На дегустації будуть представлені наступні зразки віскі:
- Hepburn’s Choice Aultmore 7 Years Old 2010 — Langside, 46%;
- Strathmill 12 Years Old Flora & Fauna, 43%;
- Signatory Inchgower 14 Years Old 2008/2022 — Un-Chillfiltered Collection, 46%;
- Gordon & Macphail Strathisla 2009/2022, 46%;
- Auchroisk 23 Year Old 1994 — Old Malt Cask, 50%;
- Glen Keith 23 Year Old 1996 — The First Editions, 57.2%;
- Ukrainian Whisky Connoisseurs Club Choice Glentauchers 24 Years Old Ukrainian Virgin Cask, 45.1%.
Ведучий вечора – шеф-сомельє Олег Козловський. Вартість участі: 1600 грн.
BEEF meat & wine о 19:00 влаштовує зустріч Wine Talks з шеф-сомельє Олександром Прохоровим та Світланою Цибак, СЕО в Beykush winery та Головою Громадської спілки «Асоціація крафтових виноробів України». Світлана відкриє нові грані вин з українських ланів, а Олександр познайомить з сонячними лозами Португалії. У кращих традиціях скуштуємо біле, червоне та Secret Wine. Кожне ви відкриєте по-новому, а останнє стане загадкою для всіх гостей та навіть спікерів. Вартість участі: 1100 грн.
Ресторан Первак о 19:30 влаштовує винний вечір. На гостей чекають найкращі світові вина від Winegallery, ідеально підібрані страви до кожного вина, жива музика, історія про вина.
Винна карта вечора:
- просеко Domus Picta Treviso Brut (Італія);
- біле вино Gavi Teredavino (Італія);
- біле вино Chardonnay J.Massonnay (Франція);
- червоне вино Valpolicella Villa Canestrari Terre di Lanoli ( Італія);
- червоне вино Chateau LA HASE (Франція);
- херес Cuesta Moscatel Luis Caballero ( Іспанія).
Меню вечора:
- палітра сирів з грушею, горіхами та ягодами;
- брускета зі слабосолоною сьомгою, сиром філадельфія та соусом песто;
- брускета з крем-фетою та запеченим перцем;
- салат з тунцем, з м‘яким сиром та кіноа;
- салат з телятиною та моцарелою;
- качка з грушею та сиром горгонзола;
- морозиво власного виробництва.
Усі страви будуть представлені у дегустаційному форматі. Вартість участі: 800 грн.
П’ятниця, 22 вересня
У п’ятницю о 18:30 Normal Art Restaurant запрошує на відкриття другого сезону сторітелінг шоу «СТОРІЗUA». Сторізюа – це місце, де сторітелери перетворюють свої історії в справжнє мистецтво. Кожен виступ – це подорож у світ фантазії, де герої та сюжети оживають завдяки дивовижній музиці, що розкриває кожну емоцію та переживання.
На сцені:
- Женя Колораш – режисер, актор театру «Чорний Квадрат», педагог акторської майстерності та імпровізації, засновник творчої майстерні «Колораш»;
- Юлія Яковенко – заступник голови правління фонду «Блага Надія», керівник та майстер студії йоги «OasisYoga», акторка театру «ТОТЕАТР», викладач акторської майстерні Михайла Кострова;
- Сергій Анчуткін – психолог, комунікативний тренер;
- Марина Мироненко – режисерка, директорка Благодійного фонду «Генерація 4», професорка Київського Міжнародного Університету.
- RAZO – музикант та продюсер, автор хіта «НЕРУССКИЙ».
50% тут передадуть на потреби ЗСУ. Вартість квитків: 350 грн.
Субота, 23 вересня
У суботу завітайте до ресторану Villa Riviera на фестиваль устриць.
У меню:
- Ла Лун №2 – вирощені у Франції, ці устриці мають характерний солодкий смак та хрустку скоринку (320 грн/шт);
- Краща з Ірландії №3 – м’ясиста, ніжна, м’яка і пухка з відтінком лісового горіха (320 грн/шт);.
- Спесіаль Кадоре №2 – вирощена Франсуа Кадоре та його компанією «LES HUITRES CADORET» (180 грн/шт);
- Біла Перлина №2 – солодкуватий та м’який смак з молочними нотками (185 грн/шт);
- Чорна Перлина №2 – з ніжним і солодким смаком, вирощена в річці Белон (285 грн/шт);
- Жилардо №2 – має ніжний солодкий смак з нотками кавуна та горіха (365 грн/шт);
- Святий Патрік №2 – має біле м’ясо з солодким смаком (175 грн/шт).
До устриць візьміть бокал класичного ігристого вина (від 230 грн/ 150 мл).
Неділя, 24 вересня
У неділю Бістро Пекаря з 11:00 до 16:00 влаштовує безлімітний SEAFOOD BRUNCH.
Цього разу у меню:
- Prosecco;
- Aperol Spritz;
- Устриці;
- Оливки, запечені з фетою та песто;
- Фокача з печі та на грилі, грісіні, крем-сир з лососем;
- Зелений салат;
- Мідії у вині;
- Спаржа з пекоріно;
- Гострий томатний суп з креветкою;
- Крокети з креветки та судака;
- Канолі з морепродуктами;
- Креветки панко;
- Чилійський океанічний кінг кліп Fish & Chips;
- Грильято з тигрових та аргентинських креветок.
Вартість безлімітного меню: 1750 грн, дітям з 7 років — 500 грн.
Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!
Куди піти у Києві: афіша подій у закладах столиці 14 – 17 вересня
Що цікавого планують заклади столиці цього тижня? Tomato.ua дізнався, куди піти у Києві 14 – 17 вересня. У цій добірці розповідаємо про дегустації, презентацію меню, стендап, майстер-клас і безлімітне ігристе. Детальніше про Under Wonder, 32JazzClub, BEEF meat & wine, Tres Francais, Буффаліно, Nebos, Boho Yosai.
Четвер, 14 вересня
У четвер о 18:30 Under Wonder влаштовує дегустацію «Приховані діаманти Північної Італії». Будемо дегустувати кращі зразки від кращих майстрів своєї справи:
- Amedeo Lessini Durello 2012 Ca Rugate;
- Verduno Pelaverga 2020 Comm. Burlotto G.B.;
- Timorasso Origo Colli Tortonesi 2018 Repetto;
- Malanotte del Piave 2013 De Stefani;
- Langhe Freisa Kye 2014 G.D. Vajra;
- Vitovska 2016 Matej Skerlj;
- Granato 2015 Foradori.
Вартість участі: 2800 грн. Кворум – 8 учасників = 7 вин. Якщо учасників буде більше 8, вин буде також більше. Вино, смачний стартер на вибір та цікава розповідь включені. Додатковий гастрономічний супровід можна буде замовити на місці за бажанням.
32JazzClub разом з концертним агентством NI:KA CONCERT о 19:00 влаштовують вечір комедії популярного коміка Макса Вишинського «Стендап та балачки». Назва шоу говорить сама за себе, гості почують непідробно щирий стендап від одного із найдосвідченіших коміків країни, а також стануть учасниками тонкої та дотепної імпровізації з глядачами, котрою славиться Макс Вишинський.
Макс Вишинський — перший український комік, котрий зібрав «Жовтневий Палац» та виступав у Палаці Спорту на 6000 глядачів. Неодноразовий учасник відомих теле- та YouTube-шоу, трансеттер сучасних сімейних цінностей, провісник доброго гумору в Україні. Вартість квитків: 390 – 590 грн. 25% прибутку з концерту тут передадуть на потреби ЗСУ.
BEEF meat & wine о 19:00 влаштовує Spirit Session разом з Тимуром Ражабовим, бренд-амбасадором категорії спиртних напоїв WTeam (on-trade) та провідним тренінг-менеджером «Parovoz BARSCIENCE», «Ukrainian Spirits Course», «Planet of Bartenders»
Цього вечора гості дізнаються, яку історію таїть в собі напій, що пройшов шлях від піратів до аристократії. І продегустують п’ять видів рому в чистому вигляді, а також 3 коктейлі за рецептурами Traider Vic’, того самого, хто придумав славетний Mai Tai.
Будемо куштувати:
- Plantation Grande Reserve feat Mai Tai;
- Plantation Original Dark feat. Zombie;
- Plantation 3 Darwin’s Theory;
- Plantation Pineapple;
- Plantation Jamaican spiced.
Вартість участі: 2000 грн.
П’ятниця, 15 вересня
У п’ятницю о 18:00 Tres Francais презентує нове меню. Цього разу на гостей чекають страви країни Басків у місті Biarritz. Країна Басків відома насамперед своєю унікальною кухнею, відмінною від інших регіонів Франції.
Меню:
- Піперад;
- бакійські тапаси – Пінчо;
- пікантний томатний суп Мармітако з ніжним тунцем;
- мʼясний делікатес Ашоа з яловичини;
- салат з кальмарами – Чіпіронс;
- баскійський пиріг.
Вартість: уточнюйте у менеджера.
Субота, 16 вересня
У суботу завітайте до кафе Буффаліно поснідати. Тут до будь-якого сніданку пропонують безлімітне ігристе. Радимо скуштувати тост з лососем та яйцем пашот (335 грн) або сирники з рікоти власного приготування, із заварним кремом та домашнім варенням (175 грн).
Неділя, 17 вересня
У неділю об 11:00 Nebos влаштовує майстер-клас з приготування рослинних йогуртів. Шеф-кондитер розповість усі тонкощі процесу приготування йогуртів на рослинному молоці від А до Я.Гості будуть вчитися готувати йогурти без цукру, без тваринного молока, без будь-якої хімії, тільки корисні інгредієнти. Вартість участі: 1000 грн.
Boho Yosai о 19:00 влаштовує Стендап та вино. Для гостей жартуватимуть:
- Макс Вишинський — комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав сольний концерт в МЦКМ «Жовтневий Палац», також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами;
- Сашко Лопушанський — резидент першого стендап-клубу Львова «LvivCityStandUp», його обличчя ви могли бачити на YouTube-каналах ЧерепаХА та Горобина, а також в телепроєктах «Розсміши коміка» та «Ліга Сміху»;
- Сергій Макаров — переможець шоу «Розсміши коміка», учасник проекту «Ліга Сміху» у складі «Луганської Збірної», має більше 35 000 підписників в ТікТок, де своїми роздумами та жартами піднімає настрій українцям;
- Андрій Бережко — переможець «Розсміши коміка», учасник стендап-шоу Гуднайт Клаб, іронізує над своїм життям, але вам здається, що над вашим.
Вартість квитків: 390 – 790 грн. 25% від прибутку тут передадуть на потреби ЗСУ.
Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!
Куди піти у Києві: афіша подій у закладах столиці 7 – 10 вересня
Ще не вирішили, як провести ці осінні вихідні? Tomato.ua дізнався, куди піти у Києві 7 – 10 вересня. Більш детально розповідаємо про Pepper’s Club, Barman Dictat, Oxota NA Ovets, Sanpaolo, Forrest Club, Глек.
Четвер, 7 вересня
У четвер о 18:00 Pepper’s Club влаштовує благодійний акустичний концерт. У свій день народження співак KISHE збирає друзів та запрошує прихильників своєї творчості на теплий, душевний вечір та акустичний концерт. На гостей чекають відомі хіти та нові пісні, багато приємних подарунків, які будуть розіграні серед донатів.
Рік тому KISHE саме у свій День народження зробив перший концерт невеличкого акустичного туру у 25 концертів, завжди команда KISHE долучала 25-30-40% на потреби наших захисників. І цього разу також 30% буде долучено на закупівлю дронів FPV для наших спецпризначенців. Вартість квитків: від 250 грн.
Barman Dictat о 19:00 влаштовує міцну дегустацію з Тімуром Дорофеєвим. Гості скуштують на івенті 5 мескалів:
- Yuu Baal Joven Wild Espadin;
- Yuu Baal Joven Madrecuixe;
- Yuu Baal Joven Tepeztate;
- Yuu Baal Pechuga;
- Derrumbes San Luis Potosi.
Також під час дегустації ви дізнаєтесь:
- наскільки велика різниця між мескалями, зробленими з різних видів агави, але за схожою технологією;
- чи всі мескалі «димні»;
- якщо під час дистиляції підвісити всередині перегінного куба грудку індички, то чи надасть вона мескалю «м’ясний» аромат;
- чому така велика різниця в ціні між мескалями навіть однієї лінійки.
Вартість участі: 1000 грн. Окрім п’яти зразків і презентації з конферансом Тімура Дорофеєва, до вартості входять: мінімальні закуски (грісіні, сухарики), один коктейль на мескалі та гарантована можливість налити собі ще трохи мескалю, якщо щось залишиться.
П’ятниця, 8 вересня
У п’ятницю о 19:00 Oxota NA Ovets влаштовує благодійну вечерю від шеф-кухаря Олега Білоус. Мета зустрічі – зібрати спецпідрозділу А на мавіки.
У меню вечора:
- закуски для старту: мус із тунця, рисові чипси, пікатні оливки, Філадельфія з трюфелем і не тільки;
- баодзі з телятиною та креветками;
- качка по-пекінськи;
- сорбет для фінального акорду.
Вартість участі: 1390 грн.
Субота, 9 вересня
У суботу Sanpaolo о 17:00 влаштовує дегустацію білих вин Нового Світу. Виробництво «нового світу» почало свій розвиток 18-19 століттях. За сотні років ці регіони зробили дивовижний стрибок до створення білих вин, які шокують своєю вишуканістю та яскравістю. Кожна з країн має свої унікальні кліматичні та ґрунтові умови, які впливають на характер та смакові властивості вина.
На дегустації будуть представлені 10 зразків вина з таких країн як: Аргентина, ПАР, Чилі, Нова Зеландія та Австралія. Та дуже цікавий лайнап з моносортових вин різних сортів винограду, таких як: Торонтес, Совіньйон Блан, Гевюрцтрамі́нер, Рислінг, Шенон Блан, Семійон, Шардоне. Вартість участі: 1250 грн.
Неділя, 10 вересня
У неділю Forrest Club з 11:00 до 16:00 влаштовує безлімітний Seafood бранч. На гостей також чекають безлімітне просеко й апероль шприц.
Цього разу у меню:
- Устриці;
- Канолі з тунцем;
- Смажені оливи з в’яленими томатами;
- Профітролі з лососем;
- Зелений салат з броколі й квітами цукіні;
- Fish Бургер;
- Креветки панко;
- Квіти цукіні з креветкою і рикотою;
- Гострий суп з креветками;
- Соте з баклажанами й мідіями;
- Велінгтон з лососем та шпинатом.
Вартість безлімітного меню: 1750 грн, дітям з 7 років — 500 грн.
Ресторан Глек о 18:30 влаштовує благодійну вечерю від шеф-кухарів Ольги Мартиновської та Андрія Севернчука. На гостей чекає особливе меню з фермерських продуктів літнього та осіннього врожаїв, і фудпейрінг з українськими винами. Частину прибутку тут перерахують на благодійність. Вартість участі: 2500 грн.
Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!
І ще..
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!