Переглядів: 8821 Час на прочитання: 3 хв
Рецепт дня

Стейк – надзвичайно популярна страва в Україні та інших країнах. У світі існує безліч рецептів приготування цієї страви. Але головним інгредієнтом лишається гарний шмат витриманого (ферментованого) відруба, з дотриманням особливих правил. Він заворожує своїм зовнішнім виглядом, кольором, ароматом. Але його потрібно ще й правильно приготувати.

Tomato.ua поділиться рецептом приготування правильного стейка від Олексія Повторейко – співвласника і бренд-шефа Restaurant Group НАЖИВО, віце-президента Асоціації шеф-кухарів України.

Одним із найважливіших етапів, від якого залежить якість стейка, є витримка м’яса. Особливість приготування стейка від Олексія Повторейко полягає в тому, що він використовує стейк Рібай вологої ферментації від 21-го дня. Перевага цього методу – в тому, що м’ясо майже не втрачає початкову вагу.

Для приготування правильного стейка знадобляться такі інгредієнти:

  • стейк Рібай вагою 400 г;
  • соняшникова рафінована олія ТМ «Стожар»;
  • морська сіль;
  • свіжомолотий чорний перець;
  • вершкове масло 82%;
  • цукор.

Приготування

  • Нагріти Стейк Рібай до кімнатної температури 15-20 градусів.
  • Змастити підготовлений стейк соняшниковою рафінованою олією Стожар з обох сторін.
  • Смажити на грилі або сковорідці з товстим дном (температура поверхні повинна досягати 300 градусів) протягом 3-4 хвилин з двох сторін.

Лайфхак від Олексія Повторейкопотрібно використовувати саме соняшникову олію, адже вона розм’якшує волокна м’яса.

  • Після обсмаження до необхідної прожарки (температура всередині стейка повинна становити 50-55 градусів) додати до м’яса морську сіль, свіжомолотий чорний перець, вершкове масло 82% та дрібку цукру. Цю процедуру потрібно повторити з обох сторін.
  • Дати стейку відпочити протягом 1-2 хвилин.
  • Подавати на гарячій керамічній тарілці для стейка з діаметром від 33 сантиметрів.

Рекомендація від Олексія – ні в якому разі не заливати стейк соусом і не смажити з пряною олією й травами.

Стейк – повноцінна страва, яка також чудово смакує з овочевим гарніром або салатом з купажованою горіховою олією «Суміш перців» Стожар Fusion першого віджиму.

Чому олія Стожар ідеально підходить для приготування стейка

Соняшникова олія – незаперечний лідер за вмістом поліненасичених жирних кислот і незамінної лінолевої кислоти.

Стожар – перша соняшникова олія, вироблена за технологією глибокого м’якого очищення Soft Column. Завдяки цьому вона є абсолютно безпечною для приготування їжі при високих температурах. Олія корисна для організму людини, адже містить мікроелементи, ненасичені жирні кислоти та вітаміни.

Соняшникова олія Стожар ідеально підходить для смаження стейків і м’яса, консервації, випічки та приготування соусів. Її використовують вдома та в кращих ресторанах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Де замовити шашлик, стейки, рибу, овочі для барбекю та грилінгу

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.