Переглядів: 3064 Час на прочитання: 4 хв
Топ-5 Київ

Тераси, літні майданчики, веранди – заклади столиці пропонують різноманітні варіанти, де можна сховатися від спеки за розмовою з близькою людиною, ароматною трапезою та прохолодним напоєм. Tomato.ua розповість про літні тераси та веранди ресторанів Києва. У підбірці De Canter, Fandom, Taverna, Chef Dash, Moon Rabbits, Vero Vero.

De Canter

De Canter – затишний винний ресторан у центрі міста, який дає змогу відпочити від метушні. На відкритій світлій терасі на другому поверсі закладу на гостей чекає п’янка атмосфера повного релаксу. З ресторану відкривається чарівний краєвид старовинної будівлі Театру Оперети та вечірні вогні Олімпійського стадіону.

Шеф-кухар De Canter Терентій Сопін розробив меню зі страв французької, італійської та української кухні та авторських страв. Вони чудово пасують до популярних вин і новинок, а також до спеціально розроблених коктейлів. Рекомендуємо спробувати Вино Grillo, Sicilia Solandia 2019 (395 грн/0,75 л), Карпачо з телятини з трюфельною ноткою та горгонзоловою піною (185 грн) і Фірмову Бурату запечену в тісті (255 грн).

Fandom

Fandom – кафе, яке поєднує всі бажання гостя: від поживного сніданку до п’янкого коктейлю ввечері. Заклад запрошує на літню терасу з чарівним краєвидом на Національну оперу. Тут можна насолодитися стравами європейської кухні, освіжаючими напоями та запашною кавою Speciality.

Основний акцент у меню Fandom зроблено на авторських стравах і сніданках, які можна замовляти протягом усього дня. Рекомендуємо скуштувати Пасту з морепродуктами (275 грн), Гуакамоле на чіабатті з лососем (295 грн) і Панкейки з солоною карамеллю та сезонними фруктами (125 грн).

Taverna

Taverna – сімейний ресторан у середземноморському стилі в мальовничому місці Києва на Русанівській набережній. Заклад пропонує проводити разом обід (в будні дні на все меню кухні -20% знижка) та теплі вечори на відкритій веранді. Тут на вас чекають колорит Греції, середземноморські мотиви та особлива атмосфера.

У меню Taverna представлений широкий асортимент грецьких страв, які чудово смакують до вина, наприклад, Мусака (145грн) та Піта гірос з куркою (118грн). Цікаві позиції з морепродуктів та риби – Мідії ахніста (505 грн), Спагеті Егео з дарами моря (290 грн) та Восьминіг хтаподі схарас (395 грн). Одна з особливостей закладу – відкрита кухня з сіфудом на льоду, де можна окремо вибрати морські делікатеси, які приготують на ваших очах.

Chef Dash

Chef Dash – ресторан зі стравами світової кухні та широкою винною картою. Інтер’єр оформлений у східному стилі: морська символіка, приглушене світло, корабельні канати. Тераса, на яку ведуть дерев’яні круті сходи, розташувалася на даху ресторану з панорамними вікнами. Тут на гостей чекає затишна атмосфера. Ви можете насолодитися напоями, стравами та бесідою з рідними, а також покурити кальян (від 280 грн).

У Chef Dash готують авторські коктейлі, лимонади, молочні коктейлі. Також є суші-меню. Рекомендуємо спробувати рол Hot Philadelphia (160 грн/280 г), Сезонний лимонад (90 грн) і коктейль Tanqueray Tonic (150 грн).

Moon Rabbits

Moon Rabbits – ресторан японської кухні в центрі Києва. Інтер’єр закладу виконаний в еко-стилі та дещо нагадує балійськиий стиль: мармурова підлога, люстри з бамбукових плетінь. При вході стоять дерев’яні перегородки, яким більше 100 років. На великій терасі закладу багато зелені, вона оздоблена японськими яблунями та іншими рослинами.

Меню Moon Rabbits розроблене на основі локальних і японських продуктів. Тут готують для веганів і вегетаріанців, для любителів м’яса та риби. У меню – супи, різноманітні закуски в стилі mix and match, овочі, м’ясо, морепродукти на японському вугільному грилі робата та багато іншого. Рекомендуємо спробувати Сашимі рол з шотландського лосося з тигровою креветкою в імбирному соусі (365 грн).

Vero Vero

Vero Vero – маленька Італія на Подолі. Родзинка ресторану – тераса, де можна насолодитися сніданком біля мелодійного фонтану, італійськими стравами з ігристим і dolce на десерт. Щоліта на терасі проходять симфонічні концерти від відкритим небом і покази німого кіно. Ресторан підготував цікавинки і для найменших: біля фонтану влаштовують презентації, анімації та майстер-класи.

У меню Vero Vero – домашня паста та різото, страви з м’яса та риби, витончені десерти та італійське морозиво gelato. Цікаві позиції – Морський язик в соусі аква паца (265 грн), Флорентійський стейк (375 грн/100 г) та Фірмова паста з морепродуктами «Vero Vero» (565 грн).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Нові заклади Києва

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все