Ресторан «Олександрія» входить до складу однойменного розважального комплексу, який стоїть на вулиці Героїв Крут у Сумах.
Заклад включає ресторан, нічний клуб, фітнес-зал, сауну, літній майданчик. У розпорядженні гостей ресторану «Олександрія» основний зал, місткістю 30 персон, а також два малі бенкетні зали, кожен з яких вміщує до 12 запрошених.
Розкішний інтер'єр закладу виконаний у стилі стародавнього єгипетського міста - різьблені меблі, позолота, тепла пісочно-золотиста колірна гама, колони й ліпнина, тематичні картини та настінні малюнки.
Кухарі ресторану спеціалізуються на приготуванні популярних страв європейської, італійської, східної кухонь.
Гостям подають холодні й гарячі закуски, класичні та теплі салати, закуски до пива, супи, вогняні сковорідки, млинці з різними начинками, страви з м'яса, птиці, риби й морепродуктів, страви на мангалі й на пару, фондю, гарніри, вегетаріанські страви, десерти й морозиво.
Серед фірмових страв ресторану відзначають:
- мідії ківі в раковині, запечені у вершковому соусі,
- креветки по-аравійськи,
- салат «Базелі» з мисливськими ковбасками,
- салат «Олександрія» з куркою й ананасом,
- олександрійський суп,
- вогненну сковорідку «Загадка Сфінкса»,
- млинці з кальмаром у сирному соусі,
- гусячий окіст на подушці з бланшованих фруктів,
- качку в помаранчевій глазурі з фруктовим гарніром,
- медальйони з мармурової телятини,
- м'ясо «По-арабськи»,
- телятину під вишневим соусом «Асорті»,
- паровий лосось на подушці з парових овочів,
- барбекю з сьомги,
- сьомгу у вершково-апельсиновому соусі,
- телятину, запечену на вугіллі,
- шашлик з ескалара,
- яблуко «Яблуко Фараона», фаршироване бананом і запечене у меду.
Часто в ресторані проходять бенкети, фуршети, весільні свята, корпоративні заходи й тематичні вечірки.