Ресторан «Istanbul» розмістився недалеко від станції метро «Палац Україна» на вулиці Євгена Коновальця.
Заклад займає два поверхи. У розпорядженні гостей основний і бенкетний зали, колоритний інтер'єр яких оформлений у традиційному східному стилі: теплі пісочні відтінки, велика кількість візерункового текстилю, витіюваті світильники, оздоблення диким каменем і натуральним деревом, оригінальна ромбоподібна стойка для зберігання вина, прикрашені розписом стіни.
У ресторані є сцена для виступу музикантів, а також кілька плазмових екранів для трансляцій спортивних подій.
Основу меню закладу становлять традиційні страви турецької кухні.
Основний акцент зроблено на мангал-меню, яке включає різні м'ясні страви, приготовані в спеціальній печі на відкритому вогні.
Крім того, гості можуть замовити фірмовий хумус, гострі баклажани, оригінальні соуси на йогуртовій основі.
Фірмову страву шеф-кухар готує перед очима відвідувачів.
З-поміж алкогольних напоїв можна замовити фірмовий турецький напій – раки (різновид анісової горілки), а також гостям подають ароматний кальян.
Вечорами в «Istanbul» грають живу музику та виступають артисти, виконуючи танець живота.