Tomato.ua продовжує розповідати про цікаві події у гастрономічних закладах столиці. Цього тижня ресторани та кафе планують дегустації та благодійні заходи. Обирайте, куди піти у Києві 9 – 12 лютого. Більш детально про івенти Bassano, Artania Bar, Boho Yosai, Moka Tapas y Vino, Остання Барикада, Wine Club by Biologist.
Ресторани продовжують роботу у складний час попри постійні відключення світла і ворожі обстріли, аби підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати всім, хто цього потребує.
Куди піти у Києві 9 – 12 лютого
Четвер, 9 лютого
У четвер Bassano о 18:30 влаштовує вулканічну благодійну вечерю. На гостей чекають вина Етна і Канарських островів. Та розповідь про регіони, їх особливості та, головне, про незвичайних людей, що створюють ці вина із завзяттям та полум’яним серцем, як у наших славних захисників, допомагати яким є нашим головним обов’язком як українців. Тож, почнемо ми дуже цікавим Шампанським, а потім білі та червоні вина, то Етна, то Канари у супроводі доречних до них страв. Кворум – 8 учасників = 8 вин, якщо бажаючих буде 14-16, буде вдвічі більше вина. Мінімальний внесок 3500 грн, але ви можете задонатити більшу суму за вашим бажанням. Весь прибуток буде перераховано на закупівлю Mavic’а для артилерійського підрозділу.
Пʼятниця, 10 лютого
У п’ятницю Artania Bar о 18:00 влаштовує дегустацію вин від виноробні Stakhovsky wines. Дегустацію проведе сам власник виноробні, легенда українського тенісу – Сергій Стаховський. Світ вина Сергій відкрив для себе у 2010 році, коли почав виступати за тенісний клуб міста Бордо – найвідомішого винного регіону світу. А вже у 2015-му взяв в оренду 22,5 га на Закарпатті та почав власну виноробну справу з вирощування мерло, сапераві й трамінера рожевого. Два роки команда Stakhovsky wines вирощувала виноград і лише у 2018-му зібрали свій перший урожай. На дегустації гості дізнаються більше інформації про виноробню, процес виготовлення, терруар Берегівщини та спробують вина від Stakhovsky wines. Цього вечора будуть представлені такі вина:
- Трамінер W 2021,
- Шардоне Резерв W 2020,
- Рислинг Оранж OW 2021,
- Мерло Резерв ACE 2019,
- Каберне Совіньйон ACE 2019.
Вартість участі: 750 грн.
Ресторан Boho Yosai о 18:30 влаштовує благодійний вечір-аукціон, присвячений збору коштів та допомоги для Святошинського дитячого будинку-інтернату та Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району. В програмі вечора:
- Традиційна зустріч гостей, приємне спілкування з акторами театру і кіно та представників різних сфер бізнесу;
- Урочисте відкриття події;
- Виступ вокально-інструментального дуету з вокалісткою – Діаною Скурською, магістром Київської муніципальної академії музики ім. Р.М.Глієра;
- Знайомство з директором Святошинського дитячого Будинку-інтернату – Купрійчуком Дмитром Васильовичем;
- Знайомство з директором Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району — Корявою Мариною Леонідівною;
- Ексклюзивні пригощання від партнера заходу.
- Відкриття благодійного аукціону.
- Класична програма з виступами зірок театру та кіно.
Вартість квитка: 900 грн.
Субота, 11 лютого
У суботу завітайте до кафе Moka Tapas y Vino. Тут об 11:00 влаштовують квітковий майстер-клас «Подих весни» від квіткової студії SunFlower. Разом з флористом Денисом Ціпаком протягом 2,5 годин будемо вчитися створювати букети, розмовляти про квіти та все на світі. Вартість участі: 1500 грн.
Неділя, 12 лютого
У неділю Остання Барикада о 15:00 влаштовує V Операція Об’єднаних Культурних Сил на підтримку Суспільного Херсон – Херсонська кухня: минуле і майбутнє. Цього разу будемо говорити:
- про основні продукти та страви херсонської кухні,
- про дороги вина та смаку Херсонщини: він кавунового меду до томатів з Чорнобаївки,
- про локальні кулінарні традиції та вінтажну кухню,
- про кухарів та пекарів-волонтерів у Херсоні,
- про унікальний таврійський теруар і локальні вина, які рухали економіку тисячі років тому і рухатимуть після перемоги,
- про гастрономічні проєкти на підтримку Херсона.
Цей захід буде проведено у партнерстві з ГО «Львівський МедіаФорум» , що збирає мільйон гривень для підтримки журналістів Суспільного у Херсоні. Вхід вільний.
Wine Club by Biologist о 17:30 влаштовує гастровечерю «Скандинавія». У меню вечора:
- Скаген – традиційний тост з креветками,
- Рагмуркі – картопляні млинці з ікрою щуки та сметаною,
- Шокладболлар – шоколадні кульки.
Та вина:
- Петнат Піно Нуар,
- Аліготе Крісп,
- Херес.
Вартість участі 800 грн.
Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!
І ще..
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!