Переглядів: 5787 Час на прочитання: 3 хв
Новости

Навіть у час війни у Бучі продовжує роботу пекарня Хатинка Пекаря. Саме сюди з Польщі приїхав пекар Яцек Полевський або допомагати українцям. Тут випікають здобу не для продажу, а для потреб населення. Tomato.ua розповість детальніше про народження хліба та благодійну діяльність пекарні.

Хатинка Пекаря – невеличка колоритна пекарня, яка розташувалася у Бучі, неподалік від Києва. Здобу тут виготовляють у справжній українській печі, на дровах. Всередині можна побачити українські традиційні меблі та елементи декору.

Про те, що пекарня продовжує роботу під час війни, розповіла Бучанська міська рада:

У військовий час пекарня випікає хліб не на продаж, а на потреби людей.

Пекарню можна  підтримати благодійними внесками.

Ви можете переказати кошти, щоб допомогти пекарям і надалі готувати хліб для військових і жителів міста. Деталі та реквізити у дописі за посиланням вище.

У пекарні хліб випікають для усіх нужденних на благодійній основі, не для продажу. Будь-яка людина може взяти його безкоштовно. За можливості ви можете зробити благодійний внесок. До війни один буханець коштував 30-35 гривень.

Кілька днів тому побили власний рекорд – виготовили 240 буханців хліба за день. Поставили за мету – випікати 500 буханців.

Завдяки небайдужим вдається купувати обладнання, що дуже сильно допомагає. Планують побудувати ще одну піч.

Хатинка Пекаря має ще одну особливість. Саме сюди з Познані приїхав польський пекар Яцек Полевський аби допомагати українцям. У Яцека в Польщі є своя крафтова пекарня Чорний хліб, яка працює вже близько 10 років. Коли почалася війна, у пекарні вивісили український прапор і відкрили збір на допомогу українцям. А її власник завантажив автомобіль борошном і вирушив до Києва. Він подолав 1000 кілометрів. Наразі він пече хліб для військових і цивільних у Хатинці Пекаря у Бучі разом із власником пекарні Ярославом Бурківським, своїм старшим сином і другом, а також допомагає відновити пекарню.

Коли Яцек дізнався про те, що російські окупанти зробили з Бучею, він вирішив поїхати саме у це містечко. Пекарню російські солдати перетворили на командний пункт. Вони жили тут і грілися. А коли виїжджали, то розтрощили холодильники, влаштувати безлад.

Орки розікрали дека для випікання хліба, мабуть, на подарунки дружинам, — розповідає Яцек.

Яцек Полевський не планує зупинятися. Наразі пекар шукає пекарню у Конотопі. Якщо ви можете щось порекомендувати, напишіть йому у Facebook.

У пекарні Яцека Чорний хліб у Познані продовжать продавати «цеглинки» житнього хліба та чорні борошняні сердечка, збиратимуть кошти для біженців з України та безкоштовно розвозитимуть хліб них і родин, які їх прихистили.

Сестри і браття з України, ми з вами!??, – говорить Яцек Полевський.

Хатинка Пекаря дуже вдячна за будь-яку підтримку. Допомагає навіть репост!?

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Допомога військовим. Благодійний фонд Повернись живим: готуємося, б’ємося, перемагаємо

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.