На вулиці Сумській у Харкові, навпроти Центрального парку, гостей зустрічає ресторан «Basilicana Trattoria».
Заклад включає просторий основний зал і літню терасу. Затишний інтер'єр дизайнери виконали в сучасному стилі - сірі й сині відтінки, велика кількість оздоби з натурального дерева, білі й блакитні стільці, невеликі столи зі світлого дерева, м'які дивани й острівці живої зелені.
Родзинкою ресторану вважається відкрита кухня, де гості можуть на власні очі спостерігати процес приготування замовлених страв. Основу меню складають традиційні страви італійської кухні, які готують за автентичними рецептами.
Більшу частину продуктів та інгредієнтів для приготування страв у ресторан постачають прямо з Італії. Акцент зроблено на неаполітанській піці, хоспер-меню і стравах з мармурового м'яса.
Також в «Basilicana Trattoria» готують закуски, брускети, різні салати, супи, пасти, основні страви, гарніри, соуси й десерти.
Серед фірмових страв ресторану відзначають:
- піцу з лососем і червоною ікрою,
- брускети з лососем, авокадо і сиром філадельфія,
- салат «Нісуаз» зі свіжим тунцем і медово-гірчичним соусом,
- томатний суп з морепродуктами,
- равіолі з качкою під соусом з білих грибів,
- тальятеле з морепродуктами,
- лососем під вершково-томатним соусом,
- медальйони з телятини з соусом дорблю,
- шоколадну меренгу з полуницею.
Серед напоїв у закладі подають еспресо і кавомікси, авторський кедровий лате, класичні та ягідно-фруктові домашні чаї, морс, узвар, молочні коктейлі, фреші, глінтвейн, пунш, молочний та чорний гарячий шоколад.
Барна карта ресторану «Basilicana Trattoria містить пиво, міцний алкоголь, грапу, білі, червоні, ігристі й рожеві італійські вина.