У середмісті Одеси, недалеко від Катерининської площі, гостей зустрічає ресторан близькосхідної кухні «Al Mezze».
Заклад названий на честь закуски «мезе», яка вважається національною стравою в Греції, Ізраїлі, Лівані, Туреччині та інших країнах Східного Середземномор'я. З мезе зазвичай починається будь-яка трапеза в цих країнах.
У меню ресторану гостям представлений широкий вибір традиційних страв ізраїльської, ліванської, йорданської й марроканської кухонь. В основі сучасних страв близькосхідної кухні кухарі ресторану «Al Mezze» використовують нут і тахінну пасту.
У меню закладу гості зможуть знайти дванадцять різновидів мезе, в основі яких м'який ізраїльський сир з йогурту «Лабане», хумус, овочі й кус-кус.
З-поміж фірмових страв відзначають мезе «Фул Медамес», «Матбуха», «Бабагануш» і класичний хумус.
Крім того, акцент у меню зроблений на салатах, супах і стравах, приготованих на грилі.
Серед фірмових позицій меню ресторану також виділяють:
- люля-кебаб з баранини з маринованою цибулею,
- крем-суп з сочевиці,
- таджин з кус-куса й семи видів овочів,
- восьминога в томатному соусі,
- шакшуку,
- таджин з телятиною,
- філе гірської форелі,
- гомілку ягняти з овочами та батата харрою.
З безалкогольних напоїв виділяють фірмові екзотичні лимонади, які готують із соснових шишок, грейпфрута з лічі, троянди з кардамоном, імбиру й м'яти, груші з айвою й з лаванди.
Також гості можуть замовити марроканський чай власного приготування, йорданський чай з молоком і лате-халву.
Алкогольна карта містить бейрутський пунш, коктейлі Persian Night або Marakesh Fizz.
У дизайнерському інтер'єрі ресторану гармонійно поєднуються сучасні тенденції й традиційні елементи декору. Просторе приміщення поділене на дві частини барною стойкою, яка розміщена навпроти входу в ресторан. В інтер'єрі переважає оздоблення жовтим металом, декоративні світильники в східному стилі й теплі відтінки коричневого. Одна зі стін відведена під живий сад і декорована різними рослинами.
У теплу пору року відвідувачі можуть відпочити на літньому майданчику.