«Інжир» - це ресторан кавказької кухні, який розмістився в Приморському районі Одеси, на вулиці Академічній.
У розпорядженні гостей кілька просторих залів, танцювальний майданчик, а також літня тераса.
Інтер'єр закладу відтворює атмосферу перебування в мальовничому середземноморському містечку - арки та цегляне муровання стін, ковані елементи декору та меблі з натурального дерева, настінні розписи з пейзажами, жива зелень і строкатий текстиль.
Кухарі ресторану спеціалізуються на приготуванні традиційних страв азербайджанської та грузинської кухонь.
У меню представлені салати, асорті, холодні й гарячі закуски, супи, страви з м'яса й риби, страви на саджі, гарніри, випічка, страви на мангалі та оригінальні соуси, а також солодка випічка та десерти.
Щоранку в ресторані подають сніданки, а в обідній час – комплексні бізнес-ланчі.
До фірмових страв ресторану відносять:
- салат «Інжир» з курячими сердечками, телятиною, кукурудзою і домашнім майонезом від шефа,
- сациві з форелі в горіховому соусі,
- баранячі котлети з яйцем і зеленню «Тава кебаб»,
- азербайджанські пельмені з бараниною і сметаною «Гюрза»,
- чанахі в горщику,
- азербайджанський хан плов з сухофруктами й бараниною в тісті,
- телятину з грибами «Цариця Тамара»,
- чахохбілі з качки в томатно-горіховому соусі,
- садж «Чотири м'яса»,
- дорадо в тандирі,
- листковий хачапурі,
- люля-кебаб, печений у тандирі з яблуком,
- свинячі ребра в медовому соусі,
- пахлаву турецьку.
Вечорами в закладі грають живу музику.