Kilinski – затишний ресторан, у якому панує чарівна атмосфера Франції. Заклад розташувався у Стрийському парку, в резиденції Яна Кілінського – шевця, мандрівника та гурмана, на честь якого у 1888 році було названо теперішній Стрийський парк. Tomato.ua розповість детальніше.
Концепція бренду та гастрономічна філософія
Ян Кілінський відомий своїми мандрами, у яких він знайомився з відомими людьми. Одним із його друзів був Марі-Антуан Карем, який став засновником французької кухні. Любов до кулінарії та гастрономічні експерименти талановитих товаришів надихнули Яна відтворити рецепти страв у різних куточках світу, включаючи Україну. Так Кілінський привіз до Львова дуже багато рецептів страв французької кухні. Найвідоміші з них, який набули неймовірної популярності – Мільфей, знамениті Еклери, соус Бешамель, Ліонський суп.
Шефа сучасного ресторану Kilinski надихають мандри та відданість гурмана, талановиті шеф-кухарі зі своїми історіями та філософським баченням у сфері кулінарії. А також сезонні продукти, з яких кожного дня можна створювати щось унікальне. Найбільша радість і нагорода для шефа – приємна посмішка та емоцій гостей.
Кухня, вина, барна лабораторія
У меню Kilinski ви знайдете унікальні страви, які мають неперевершене поєднання інгредієнтів. Рекомендуємо скуштувати фірмові страви – Запечений сібас в панцирі з солі і трав (2200 грн), Крем-брюле з фуа гра (615 грн) та Теплий салат з качиним філе (505 грн). Оригінальний десерт – Коробка «Cartier» (345 грн) – горіховий десерт з кремом Нуазет та фундучним праліне.
У закладі доволі часто оновлюють винну карту. Вино майстерно підбирають до оновлених страв і одразу рекомендують гостям. Ресторан пропонує страви, приготовані з локальних фермерських продуктів, та унікальні сезонні меню. Наприклад, до виходу нового сезону популярного серіалу «Емілі в Парижі» заклад презентував меню страв з книгою рецептів Емілі.
Ще одна особливість Kilinski – власна барна лабораторія, де створюються коктейльні шедеври. Команда виїжджає за запрошенням клубів із власною барною стійкою та готує фірмові коктейлі на локаціях. Унікальний сезонний напій – Гарбузове Дайкірі, який неодмінно варто скуштувати восени.
Атмосфера та дизайн
Зайшовши через головний вхід до ресторану Kilinski, ви потрапляєте у хол. Високі колони, красивий і вишуканий інтер’єр перенесе вас в атмосферу Франції. На першому поверсі знаходиться зала A la carte, де одночасно можуть розміститися 120 гостей. Великі вітражні вікна з видом на Стрийський парк, камін і стеля в деревах створюють святкову атмосферу.
Розкриємо таємницю: у Kilinski є ще одна зала, створена для спілкування тет-а-тет, камерного затишного святкування або романтичного побачення.
Гастрономічний туризм, події та інші цікавинки
У Kilinski на вас чекає багато цікавого. Щоп’ятниці та щосуботи в закладі влаштовують сети від Dj і танцювальне шоу кабаре. Щонеділі можна насолодитися захоплюючою грою тріо скрипалів.
Kilinski проводить гастровечори, щоб не лише продемонструвати французьку кухню, але й не забувати про українські традиції. Ви можете взяти участь у винному казино, майстер-класах з виготовлення коктейлів та інших цікавих заходах. Тут також можна організувати романтичне освідчення, від якого ваша кохана людина буде в захваті.
Ресторан створює затишок для кожного гостя. Для найменших відвідувачів є цікаві активності та пропозиції. А для пухнастиків навіть пропонують окреме меню – тут чекають на всю вашу родину.
На території закладу є парковка, укриття та генератор – все для комфорту й безпеки гостей. Команда закладу дбає не лише відвідувачів, але й про планету. У закладі підтримують екологічність, використовуючи екопакування для доставки та мінімізуючи відходи.
Kilinski відправить вас у захоплюючу гастрономічну подорож, яка подарує незабутні враження.