Переглядів: 4217 Час на прочитання: 9 хв
Львов

Життя в постійному стресі потребує перезавантаження. Якщо у вас є така можливість, влаштуйте собі вікенд у Львові. Ця маленька подорож у неймовірне місто допоможе трішки розслабитися, відпочити й позбутися поганих думок. А також подарує нові яскраві емоції і враження, поверне жагу до життя. Tomato.ua розповість про 8 закладів, які варто відвідати в місті Лева. Це Citadel Inn, Валентино, Креветка, Язиката Теща, Emily Resort, Papi, Італійський дворик, Ресторація Бачевських.

Заклади продовжують працювати, щоб надавати робочі місця, підтримувати економіку, захисників і всіх українців.

Citadel Inn – Gastro Boutique Hotel & Restaurant

Цитадель – ресторан і готель бутікового типу, який розмістився у Максиміліанській вежі 19 століття у центральній частині Львова.

Заклад має гастрономічну концепцію. Тут можна скуштувати страви з унікальної гастроспадщини України та європейську кухню від шеф-кухаря Євгенія Сушко. В закладі є декілька меню: А-ля карт, дегустаційні сети та спешл.

У ресторані регулярно проходять гастро-вечері та інші культурні заходи, зокрема благодійні.

У Citadel Inn одна з кращих панорам на Львів. А також є можливість проживати в готелі з нетиповими сніданками. В центрі відреставрованої вежі знаходиться Lobby-bar зі скляним куполом. Також у закладі є сигарна зала та винний погріб.

Особливої зручності гостями надає власний паркінг, генератор та укриття. Територія доглянута та має парк з більше як 150 видів рослин. Тут можна зробити красиві фото, а сама будівля не залишає нікого байдужим.

Валентино

Ресторан Валентино відомий вишуканою італійською кухнею та розкішною атмосферою з приємною музикою і свічками. Ресторан знаходиться в центрі міста – це чудовий варіант для романтичного побачення, вікенду або святкування важливої події.

Меню Валентино відправить вас у справжню гастрономічну подорож Італією. Тут ви знайдете найкращі піци (від 270 грн), пасту (від 180 грн), морепродукти і страви з найсвіжіших інгредієнтів. На десерт неодмінно замовте італійські десерти, такі як Тирамісу (170 грн) або Пана-кота з регіону П’ємонт (220 грн).

Після чарівної вечері рекомендуємо залишитися в готелі Швейцарський, у якому і розташований ресторан Валентино. Розкішний готель славиться високим рівнем обслуговування. Для проживання пропонують номери різних категорій: від стандарту до люкса. Окрім ресторану, тут також є фітнес-центр і бар.

Особлива пропозиція на проживання восени – знижка 20%. Щоб їх отримати введіть промокод «ОСІНЬ» під час бронювання номеру на сайті. Так ви зможете зекономити й насолодитися вишуканим готельним сервісом.

Креветка

Креветка – атмосферний заклад у самому центрі міста, на площі Ринок. Інтер’єр перенесе вас на середземноморські острови Греції, де довкола лише романтичні білі будиночки з синіми віконцями. Це чудове місце для побачення або посиденьок із друзями.

Назва закладу говорить сама за себе. Його візитівка – креветки на будь-який смак: у вершковому соусі, в кисло-солодкому соусі, темпура, азійські з овочами, у винно-медовому соусі, з зеленню і часником (по 249 грн) та інші. Яскрава новинка – креветки в сирному соусі. Смак чедера з дорблю – неперевершене поєднання.

Рекомендуємо також скуштувати Філе окуня панко з міксом салату та кунжутним соусом (249 грн) і Пасту з морепродуктами або креветками у вершковому соусі (229 грн). А з 10:00 до 16:00 у закладі подають сніданки.

У меню бару – оновлена коктейльна карта, вишукані вина, крафтове пиво й сидр. Чудова можливість зігрітися після прогулянки містом – гарячі глінтвейни й теплі розмови.

Вигідна пропозиція від Креветки – за відгук у Google ви можете отримати безкоштовний глінтвейн/ просекко/ лимонад.

У закладі періодично влаштовують різноманітні івенти: pop-up, жива музика, dj – це зробить ваш вікенд у Львові ще яскравішим.

Язиката Теща

Язиката Теща – ресторан української кухні, який розташувався біля славнозвісного Оперного театру, в самому центрі міста Лева. Інтер’єр закладу виконаний в атмосферному та затишному етнічному стилі.

Тут можна скуштувати цікаві страви української кухні за демократичними цінами: банош, пікантний бограч, вареники власного ліплення з різними начинками, млинці, безліч видів м’яса, стейки, десерти власного приготування та багато іншого.

Яскрава позиція – Бограч із гострим угорським соусом ерош пішта, грінками та галицькою намазкою (185 грн). Страва, яка смакує, як удома – Смажені вареники з м’ясом під бринзою, шкварками та грибним соусом (170 грн). Чудова пропозиція для компанії – Велика м’ясна дошка від Тещі (1090 грн) – це цілих два кілограми ароматної та соковитої їжі.

Щосуботи та щонеділі в ресторані Язиката Теща влаштовують вечори живої музики. Улюблені українські пісні у виконанні талановитих місцевих музикантів допоможуть розслабитися та зроблять вечір у колі рідних ще більш атмосферним. У ресторані також можна відсвяткувати День народження, річницю та іншу особливу подію – команда зробить ваше свято незабутнім.

Emily Resort

Emily Resort – новий сучасний багатофункціональний комплекс для відпочинку, розваг, занять спортом і оздоровлення всієї сім’ї цілий рік. Тут є все для насиченого щоденного дозвілля: готель і ресторани, СПА, пляжі та басейни, розваги та навчання для дітей, конференц та івент холи, медичний центр, ковзанка, тюбінг, лижні траси й навіть академія футболу.

Emily Resort пропонує великий вибір гастрономічний закладів і локацій для святкувань. Один із них – TERRA – ресторан Emily Restaurant з винною спеціалізацією. Це заклад нового покоління, у якому поєдналися широке меню, винна карта від найвідоміших винних будинків світу, вражаючий інтер’єр і якісний сервіс високого рівня. Ресторан подарує вам нові гастрономічні враження, а також яскраві емоції від панорамного вигляду на озеро, яке у вечірній час спалахує яскравими вогнями.

Цікаві страви – Банош зі шкварками та бринзою (390 грн), Восьминіг з соусом «Шампань» (1750 грн) та Нога ягня з лисичками у власному соку (260 грн).

Papi

Papi – вітальня сімейства Мамі й Папі з цікавою кухнею, коктейлями та особливою винною картою.

Меню закладу містить сніданки, ланчі, перекуси, салати, зупи, паніні, основні страви, десерти, а також коктейлі, глінтвейни, сидр, пиво, вино від папі, міцний алкоголь, комбучу, холодні напої, каву, чай і т.д.

Цікаві основні страви – Пиріг Пастуха (240 грн), Теляча вирізка з печеною картоплею та капустою (320 грн), Паста з артишоками та каперсами (250 грн). рекомендуємо також звернути увагу на зупи: Суп з печених томатів зі страчателлою (175 грн) і Пряно сочевично-моркв’яний суп (160 грн).

Страви чудово смакують з коктейлями. Drama Queen (160 грн) – вино червоне сухе, лимонний фреш, сироп марауйя, апельсиновий сік. Мамі та Папі на вихідних полюбляли сходити в театр. Щоб вечір був по-справжньому світським, а настрій піднесеним – перед виходом не обходилося без цього коктейлю.  

Papi регулярно влаштовує атмосферні музичні вечори. Ви можете насолодитися українськими та зарубіжними хітами й приємною атмосферою.

Італійський дворик

Італійський дворик – атмосферний заклад у центрі Львова. Тут можна влаштувати романтичне побачення на мальовничій осінній терасі, насолодитися італійською кухнею, живою музикою і приємною атмосферою, а також зробити яскраві фото. Італійський дворик – ідеальне місце для вікенду, в якому поєднається вайб Львова та Італії.

У меню – брускетти, антипасті, салати, супи, пасти, лазанья, м’ясо, риба та морепродукти, гарніри, соуси, хліб і закуски до пива, а також італійські коктейлі, сангрії, вина, зігріваючі напої, пиво, міцний алкоголь і безалкогольні напої.

Яскраві позиції – Брускета з прошуто та запеченим перцем (215 грн), Паста Арабьята з куркою (265 грн), Салат з лососем і персиком (335 грн), Лазанья Болоньєзе (275 грн), Запечене філе лосося у соусі теріякі з карамелізованими фруктами (575 грн) та Сангрія кокос (180 грн).

Кожного дня в стінах італійського дворика лунають мелодії чарівної класики фортепіано – музики, що надихає насолоджуватись кожним моментом і радіти життю.

Ресторація Бачевських

Ресторація Бачевських – це три поверхи з різними залами, основна з яких – оранжерея оповита зеленню й співом пташок.

Особливе дійство – Сніданок у Галицьких традиціях (370 грн з особи), який проводять щодня з 8:30 до 11:20 в залі «Оранжерея» під живу музику та спів канарок. На вас чекає безлімітний шведський стіл, наповнений наїдками, фруктами, десертами й напоями. У ресторані також влаштовують Дегустацію ексклюзивних авторських наливок і настоянок (350 грн), обіди та вечері в супроводі арфи або фортепіано, гастровечори та інтелектуальні події.

У кухні закладу поєдналися смаки різних етносів, які створили галицький гастрономічний феномен – різнобарвну кухню з оригінальними стравами, які можна скуштувати лише у Львові. Яскраві позиції – Січеник з кролика (258 грн), Тертю з язиком ягняти (265 грн), Пструг запечений (357 грн) та Панські бзіки (475 грн).

У коктейльній карті поєдналися рецепти з локального алкоголю та класичики світової барної культури. Особливу увагу приділяють домашнім наливкам і настоянкам, із яких також готують авторські коктейлі.

Влаштували вікенд у Львові — не забудьте про донат на ЗСУ!??

FAQ

У Львові є безліч чудових місць, які зроблять ваш вікенд незабутнім. Рекомендуємо відвідати ресторани зі стравами української кухні, кав’ярні зі смачною кавою, місця з унікальною архітектурою та музеї міста, а також парки та інші визначні пам’ятки, з якими асоціюється міста Лева.

Львів славиться своєю багатошаровою кулінарною культурою, тож вибір ресторанів – це вже дуже цікавий етап. Наша стаття розглядає 5 основних закладів, які варто відвідати, щоб насолодитися цим чарівним містом:

  • вишуканий ресторан італійської кухні Валентино;
  • легендарний заклад з оранжереєю Ресторація Бачевських;
  • атмосферний заклад із середземноморським інтер’єром Креветка;
  • ресторан української кухні Язиката Теща;
  • Італійський дворик з відомою затишною терасою,
  • Papi – вітальня однієї сім’ї;
  • комплекс відпочинку Emily Resort.

Окрім традиційної української кухні, вони також пропонують сучасні гастрономічні шедеври.

Під час вікенду ви не можете пропустити Площу Ринок, Високий Замок, Оперний театр і Личаківське кладовище. Ці місця дозволять вам насолодитися багатством історії та культури Львова. Площа Ринок має неймовірну архітектуру та неповторний колорит, а Львівська Ратуша вражає своєю історичністю. Рекомендуємо також відвідати Стрийський парк і театр Леся Курбаса. Це зробить поїздку ще цікавішою.

Для романтичної вечері вам варто відвідати ресторан Валентино. Заклад пропонує різноманітні страви італійської кухні, п’янке вино, романтичну атмосферу, вишуканий інтер’єр та неймовірний краєвид на місто.

У центрі міста Лева ви знайдете безліч різноманітних закладів, які неодмінно вас вразять. Це нові локації, які нещодавно відкрилися, а також ресторани й кафе, які вже стали легендами. Серед них – Валентино, Язиката Теща, Креветка, Італійський дворик, Ресторація Бачевських. Заклади в центрі міста – ідеальна пропозиція для вікенду. Вони знаходяться в пішій доступності від більшості визначних пам’яток. До того ж, вам не доведеться витрачати час на дорогу.

Львівська кухня неймовірно унікальна, особлива та має багату історію. В ній поєдналися культурні надбання різних народів, що проживали в місті. Симбіоз української, вірменської, єврейської, австрійської, польської кухні – це справжній феномен. У львівських закладах ви можете скуштувати традиційні українські страви, такі як борщ, вареники, а також банош, бограч, палюшки, бігос. На десерт неодмінно замовте легендарний львівський сирник. Якщо вам цікавить більш сучасна кухня, у закладах ви також знайдете цікаві авторські страви від шеф-кухарів.

Львів вважається кавовою столицею України, тому вам варто відвідати кав’ярні, які славляться своєю вишуканою кавою. Рекомендуємо відвідати Валентино, Італійський дворик і Ресторацію Бачевських. Ці заклади пропонують широкий вибір традиційних і сучасних кавових напоїв і приємну атмосферу.

Львів може похвалитися ресторанами, які вражають не тільки своєю кухнею, але й стильним дизайном. Зокрема, Baczewski Restaurant славиться своєю унікальною атмосферою та витонченим дизайном. Його родзинка – мальовнича оранжерея, в якій панує чарівна атмосфера. Це ідеальне місце для тих, хто цінує гармонію смаку та вражаючий вигляд. Інтер’єр закладу Креветка перенесе вас на романтичні середземноморські острови Греції.

Вибір готелю залежить від вашого бюджету та потреб. У Львові є готелі на різний смак: від розкішних до бюджетних. Рекомендуємо розглянути готелі у центральній частині міста для зручності. Чудовий варіант – готель Швейцарський на вулиці Остапа Нижанківського. Тут на вас чекає розкішний інтер’єр і високий рівень обслуговування. У готелі є ресторан, бар і фітнес-центр.

У закладах Львова регулярно організовують різноманітні заходи: концерти та вечори розваг для гостей, виступи музикантів, стендап-вечори, тематичні вечірки, дегустації, майстер-класи. Наприклад, у Ресторації Бачевських проводять гастровечір із дегустацією віскі, галицькі сніданки, в оранжереї під живу музику й спів пташок дегустації авторських наливок і настоянок. У Papi регулярно влаштовують музичні вечори, де можна насолодитися українськими та іноземними хітами. Послухати живу музику можна в Італійському дворику, TERRA Emily Restaurant і Валентино. У Язикатій Тещі грають місцеві музиканти, які виконують українські хіти. Перевірте розклад івентів на веб-сайтах закладів. Актуальну інформацію про події ви можете знайти також у спеціальному розділі на нашому сайті.

Головна фотографія: Unsplash.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.5 / 5. Кількість оцінок: 8

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куда пойти

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все