Переглядів: 214 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Львов

Галицька кухня – справжній гастрономічний феномен. Це суміш смаків і кулінарних традицій різних народів, що проживали на території Галичини: українців, вірмен, поляків, євреїв. Вони створили різнобарвну кухню, яку можна скуштувати лише у Львові. У добірці від Tomato.ua – заклади з автентичними та авторськими рецептами: Підпільний Кіндрат, Медівня, Атляс, Ресторація Бачевських, Голодний Микола.

Де скуштувати галицьку кухню у Львові

Підпільний Кіндрат

Підпільний Кіндрат – автентичний заклад, де можна доторкнутися до гастрономічної історії міста Лева та скуштувати файні настоянки, які задурно наливають прямо з самогонного апарату.

Підпільний Кіндрат запрошує скуштувати Печений голець у поєднанні брюссельської капусти, приготований за унікальною рецептурою, яка дісталася команді ще зі старовинного Львова. Подейкують, що саме таку рибку обожнювала сама Софія Потоцька.

Авторський Арт-банош від ресторану – це справжнє мистецтво. А Кармонадля з Каліфйорами (265 грн) здивує не лише своєю назвою.

Бритванка Заморська (325 грн) – це гармонійний тандем овочів і лосося, створений у печі. Галичани подейкують, що всередині 30-х років минулого століття ця страва сколихнула кулінарний світ Львівщини.

Справжній Скрад діда Семена (295 грн) – Соковита свинина, шпондерок і гриби, загорнуті у листове тісто й доповнені секретним соусом. Рецепт цієї страви передавався більше 5 поколінь.

Ще один цікавий львівський делікатес – хрустка Вогень Рулька (790 грн), яка традиційно подається з печеною картопелькою фаршированою грибочками та бігусом.

Медівня 1979

Медівня 1979 – справжня перлина серед закладів, що пропонують галицьку кухню у Львові. Головна особливість ресторану – його розташування в історичній кам’яниці Дуківська в центрі міста, побудованій у 1773 році в стилі пізнього бароко. Ця будівля не лише є архітектурною пам’яткою національного значення, але й має багату історію: колись тут знаходилися редакції й товариства, які відвідував Іван Франко.

Кухня Медівні поєднує традиційні рецепти української та галицької кухні з авторськими підходами, що створює неповторний гастрономічний досвід.

Рекомендуємо скуштувати Борщ на копченій груші (195 грн) – це особливий варіант традиційної української страви з делікатним смаком. Для любителів ситних і поживних страв – Деруни з яловичиною та мисливським соусом (385 грн). Це страва, яка підкреслює простоту й вишуканість української кухні.

Особлива гордість ресторану – Дошка гуцульського м’яса (1300 грн): соковита свинна вирізка, ніжне куряче філе, печена картопля, ароматні печериці, болгарський перець, цукіні та копчена аджика.

Атляс

Атляс – артистична кнайпа на площі Ринок. Це старовинний ресторан про історію та легенди, де готують страви місцевої кухні та різних кухонь світу.

Окрема категорія меню – локальні страви. Традиційні українські вареники в закладі готують з картоплею (175 грн) та з сиром бринза (175 грн) і подають зі сметаною. Деруни набули великої популярності в українській, чеській, польській, австрійській, словацькій, болгарській та німецькій кухнях. В Україні особливо розповсюджені в північних і західних районах. Атляс запрошує на хрусткі та ніжні всередині Деруни зі сметаною (175 грн) та Деруни з підливою з білих грибів (195 грн).

Бігос (225 грн) – традиційна страва для польської та литовської кухні. Це тушкована капуста в томатній пасті та вершках з м’ясом (мисливські ковбаски, рублена ковбаса та свинна шинка) і чорносливом, подається з печеною картоплею.

Не менш популярні страви – Банош з грибами та бринзою (225 грн) та Бограч (245 грн) – гострий угорський гуляш з тушкованим м’ясом і овочами. В Atlas також можна скуштувати Запечений пструг, Журек, Борщ, Австрійський шніцель салат із локальним сиром та сучасні авторські страви.

Ресторація Бачевських

Ресторація Бачевських – затишний атмосферний заклад, де на вас чекає нова галицька кухня. Це традиційні галицькі рецепти в сучасних авторських інтерпретаціях, які вразять вас своєю унікальною подачею і смаком.

Одна з візитівок Ресторації Бачевських – Сніданки в Галицьких традиціях, які проходять щодня в залі Оранжерея під живу музику та спів канарок. Всього за 390 грн з особи ви можете обрати будь-які страви та напої зі шведської лінії.

Червонорибиця на тертюху (374 грн) – це тертюх (за галицької пляцок з тертої картоплі) з вершковим соусом, сиром і шматочками лосося. Любителям грибів і дерунів також варто скуштувати Білі гриби на тертюху (374 грн) з вершково-пікантним соусом із бринзою та грибами.

Лембургер (374 грн) – галицька варіація всесвітньовідомого гамбургера. Це соковита котлета з фермерської яловичини з овочами, соусами тартаром та аджикою між двома хрумкими дерунами.

Рекомендуємо також скуштувати Журек по-львівськи в хлібній мисці (298 грн), Герцогську пташку (438 грн) та Пікантну поребрину (260 грн).

Голодний Микола

Голодний Микола – найбільша у світі ресторація галицької кухні, де можна по-справжньому відчути тепло українських традицій. Заклад відправить вас у захоплюючу подорож століттями традицій і кулінарних таємниць.

У ресторані подають традиційні галицькі страви: макітри з варениками, бограч, капусняк, флячки, ковбаси власного виробництва, пляцки, банош, бігус, а також різні страви з риби. Вареники з картоплею та сушеними білими грибами (200 грн), легко підсмажені на пательні зі шкварками, Задимлений бограч (220 грн) і Карпатський банош (275 грн) – класика, яка вічна.

Микола знає все про борщ і готує його цікаві різновиди: борщ з п’єца, борщок питний, білий борщ, холодник. Стародавню галицьку страву Журек готують на заквасці, з яйцем і білою ковбаскою. Журек або Жур бере свої витоки від так званих круп’яних киселів, які були відомі ще до Київської Русі.

Рекомендуємо також скуштувати Шпинатні млинці з м’ясом птиці (250 грн), які запікають в помідоровому соусі з великою кількістю сиру, й подаюься на гарячій пательні.

Насолоджуйтеся галицькою кухнею та не забудьте про донат на ЗСУ!💙💛

Головна фотографія: Голодний Микола.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 1 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Львов

Показати все