Переглядів: 3173 Час на прочитання: 7 хв
Топ-5 Львов

Затишна тераса – чудове місце для відпочинку влітку. Приємна атмосфера, близькі люди поруч, прохолодний коктейль, улюблена їжа, гарні краєвиди, жива музика, зелень, спів пташок – звучить ідеально. У добірці Tomato.ua – наймальовничіші тераси Львова. Розповідаємо про заклади Kilinski, Високий Замок, Hashtag Lounge Bar, Дах, Італійський дворик.

Ресторани та інші заклади Львові продовжують працювати, щоб сплачувати податки, надавати робочі й місця та допомагати військовим.

Kilinski

Літні тераси ресторану Kilinski – ідеальне місце для відпочинку, зустрічей із друзями та святкувань особливих подій.

На першому поверсі закладу розташувалася затишна тераса під відкритим небом. Тут можна влаштувати посиденьки з друзями, романтичне побачення або сімейний обід. Відкрита тераса універсальна – вона чудово підходить для камерних родинних свят, Дня народження, річниці.

Для тих, хто шукає щось справді особливе, ресторан Kilinski пропонує rooftop – терасу на даху, яка розташувалася на 3 поверсі. Стильна локація працює лише під замовлення для святкувань. Це робить її ідеальним місцем для урочистих церемоній та інших важливих подій. Звідси відкривається неймовірний вид на Стрийський парк, що додає особливої магії та шарму. Ретельно продуманий дизайн і вишуканий сервіс тераси на даху створюють атмосферу розкоші та ексклюзивності для вашого свята.

У меню Kilinski – вишукані страви, які вразять вас і ваших рідних. Рекомендуємо скуштувати Kilinski special від шефа – Яловичу  вирізку вологого дозрівання, смажену в маслі нуазет зі спаржею, томатами, артишоками та круасаном. Цю страву шеф готує безпосередньо при вас на розпеченому камені. Чудова літня, освіжаюча страва – Салат з полуниці та авокадо.

Незалежно від того, шукаєте ви місце для повсякденного відпочинку чи плануєте велике святкування, заклад забезпечить найкращі умови для насолоди, релаксу та незабутньої події. Ресторан Kilinski гарантує високий рівень обслуговування, вишукані страви та незабутні враження для кожного гостя.

Високий Замок

Гриль-бар Високий Замок – це особлива відпочинкова зона. У закладі гармонійно переплелися минуле й сучасне. А неймовірні емоції та вишукані смаки приємно вас здивують.

З 1961 року у Високому Замку незмінно та вправно поєднується заклад харчування з центром культури, волонтерства й охорони зелених насаджень однойменного парку.

Одна з особливостей закладу – затишна озеленена тераса з витонченими кованими меблями. Тут можна влаштувати посиденьки з друзями або рідними, романтичне побачення або довгоочікувану зустріч із подругою.

Рекомендуємо скуштувати борщ (155 грн) і бограч (180 грн), курча тапака (650 грн) й неймовірно ніжну качину грудинку у солодкому винному соусі (440 грн), стейки мʼясні та з лосося, коров’ячу чи буйволину Моцарелу й Бурату з гірської еко-ферми з помідорчиками чері та базиліковим соусом, салати з креветок, яловичини, овочеві. А на десерт – торт «Наполеон», шоколадне суфле, крем-брюле або яблучний штрудель-міні (від 180 грн).

Який би формат відпочинку ви не обрали, у гриль-барі Високий Замок він завжди буде супроводжений цікавим смаком страв, легким шумом вітру, спогляданням неймовірної краси природи парку та співом пташок, що зачаровує.

Hashtag Lounge Bar

У Hashtag Lounge Bar відкрилася нова літня тераса. Це ідеальне місце для відпочинку – тут можна гарно провести час із друзями, рідними та коханою людиною. А також скуштувати цікаві страви, насолодитися охолоджуючими напоями та покурити ароматний кальян. Тепер Hashtag Lounge Bar став просторішим та ще комфортнішим для вашого відпочинку.

Прикраса тераси Hashtag Lounge Bar – зелені туї, які дарують прохолоду, створюють затишок і ефект наближення до природи. Ви, ваші друзі та рідні можете розміститися за столиком на комфортабельних меблях-диванчиках і зручних стільчиках з подушками. Ввечері на терасі з’являється тепле світло від гірлянд, що створює особливу атмосферу.

Рекомендуємо скуштувати Лаваш з беконовим джемом, Сендвіч з рваною свининою та Бургер Мама-Італія Карбонара. Десертний горіховий коктейль Артек на основі кавового та горіхового лікеру, що балансується вершками – саме той напій, завдяки якому ви відчуєте себе дорослою дитиною.

Дах

Дах – ресторан на даху від команди ресторану Дуже висока кухня та Холдингу емоцій !FEST, який розпочав свою роботу влітку 2023 року. Це одна з найбільших терас у центрі міста, на Площі Ринок.

Дах – це унікальна їжа, авторські коктейлі, незабутня атмосфера, неймовірна панорама на дахи міста Лева та ідеальні заходи сонця.

Легке меню транслює гастрономічні цінності та змінюється сезонно. Гостям пропонують стартери, салати, основне, десерти, закуски до вина – усе створено кухарями Дуже великої кухні. Яскраві позиції – В’ялений стріплоїн – молода картопля (330 грн), Вершкова паста з лисичками (340 грн), Діскавері сет (450 грн).

Команда відмовляється від стандартних шляхів у виготовленні коктейлів, вдосконалюючи кожен рецепт, кожне поєднання інгредієнтів. Смаки вражають – Грейпфрут/маскарпоне, манго/масала, полуниця/улун та інші. Те, що в сезоні – легкий, соковитий, освіжаючий коктейль Аґрус (295 грн) на основі джину, кордіалу з агрусу, українського біттера Рута з краплею вершкового лікеру.

На Даху чекають на всю вашу сім’ю, друзів, коханих. У закладі є дитячі крісла й дитяче меню.

Італійський дворик

Італійський дворик – унікальна пам’ятка архітектури, що відноситься до періоду Ренесансу. Це одне з тих неймовірно гарних місць, які неодмінно варто відвідати у Львові. Тут жили королі й королеви, заможні купці й торговці.

Під час відвідування Італійського дворика ви можете насолодитися неймовірною атмосферою, архітектурою та стрвами, а також живою музикою. Це затишне місце для побачень, освідчень, святкувань і зустрічей з найближчими.

У закладі на вас чекає яскрава італійсько-грецька кухня. Цікаві позиції меню – Саганакі з креветками (425 грн), Паелья з морепродуктами «Міконос» (750 грн), Крем суп з кукурудзи (275 грн), традиційна римська Пінса зі слабосоленим лососем, яку готують з 3 видів борошна. Незмінна класика – грецький салат – ідеальне поєднання інгредієнтів. В Італійському дворику його назвали Я грек. З напоїв пропонують італійські коктейлі, вина, ігристі, шприци та сангрії, міцні та безалкогольні напої. Чудовий вибір – Беліні (240 грн) з просееко та пюре персика.

Відвідайте терасу у Львові та не забудьте про донат нашим захисникам!💙💛

FAQ

У статті представлені кілька ресторанів з наймальовничішими терасами у Львові, де можна насолодитися не лише чудовою їжею, але й краєвидами міста. Серед них можна знайти як ресторани з панорамними терасами, так і затишні заклади з видом на центральні вулиці. У добірці від Tomato.ua – атмосферні заклади Kilinski, Високий Замок, Hashtag Lounge Bar, Дах, Італійський дворик.

Львів має багато мальовничих терас, які ідеально підходять для романтичних вечерь. Тераси у Львові пропонують чудові види на історичні пам’ятки, старовинні вулиці та зелені зони міста, що робить їх ідеальним місцем для романтичного відпочинку з коханою людиною. До таких місць можна віднести ресторан Високий Замок з панорамним видом на місто та Дах із захоплюючими краєвидами на кольорові дахи будиночків міста Лева, озеленену терасу з туями в Hashtag Lounge Bar, а також Італійський Дворик, де можна насолодитися інтер’єром епохи Ренесансу.

Так, більшість ресторанів Львова пропонують можливість забронювати місця на терасах. Варто заздалегідь резервувати столик, особливо у вечірній час або на вихідних, коли тераси можуть бути заповнені. Рекомендуємо завчасно зв’язатися з закладом, щоб уточнити наявність місць та умови бронювання.

Більшість ресторанів Львова, що мають тераси, гостинно приймають відвідувачів із дітьми. Деякі з них навіть пропонують дитячі меню та розваги для малечі. Для сімейних відпочинків з дітьми підходять ресторани з просторими терасами та дитячими куточками, майданчиками або кімнатами. Наприклад, ресторани Kilinski та Високий Замок мають зручні умови для сімейного відпочинку.

У кожного ресторану є свої фірмові страви, які підкреслюють унікальність закладу. У статті ви знайдете рекомендації щодо найкращих страв, які можна скуштувати під час відвідування кожного із закладів. Ресторани пропонують безліч цікавого: від закусок і традиційних перших страв до авторських цікавинок і ексклюзивних коктейлів і десертів.

Львівські тераси найкраще відвідувати в теплі місяці – з травня по вересень. У цей період ви зможете насолодитися теплою погодою та мальовничими краєвидами міста. Деякі ресторани Львова облаштовують свої тераси для роботи взимку, обладнуючи їх обігрівачами та теплими ковдрами. Тож вони можуть працювати цілий рік. Однак, у більшості випадків тераси функціонують лише в теплу пору року. Рекомендуємо уточнити детальну інформацію безспосередньо у менеджерів закладу.

Найкращі тераси Львова зазвичай розташовані в центрі міста, і до них легко дістатися пішки або громадським транспортом. Рекомендується також скористатися послугами таксі або прокатом велосипедів. Ви також можете скористатися власним авто. Багато ресторанів мають власні безкоштовні парковки.

Так, багато ресторанів надають можливість проведення приватних святкувань, таких як дні народження, романтичні вечері або корпоративи. Рекомендується обговорити деталі з адміністрацією закладу заздалегідь.

Одними з найкращих місць для спостереження за заходом сонця є тераса в ресторані на даху, яка має однойменну назву Дах (заклад від засновників Дуже високої кухні), Kilinski та Італійський дворик із затишними терасами під відкритим небом і Високий Замок, де відкривається чудовий вид на місто.

Кожен ресторан пропонує своє унікальне меню, яке може включати страви місцевої та європейської кухні, авторські коктейлі та десерти. Багато ресторанів на терасах пропонують автентичні львівські страви. Високий замок і Дах є чудовими прикладами закладів, де можна скуштувати місцеві делікатеси. Детальніше про меню ви можете дізнатися безпосередньо у закладі.

Головна фотографія: Високий Замок.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.4 / 5. Кількість оцінок: 5

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Львов

Показати все