Переглядів: 1173 Час на прочитання: 3 хв
Куда пойти

Алкоголь – універсальний подарунок на будь-яке свято. Найчастіше дарують міцні алкогольні напої, проте чудовою альтернативою стане вино. Ви можете обрати напій елітного сорту, певного врожаю чи з ексклюзивним смаком. Асортимент надзвичайно широкий, тому ви з легкістю знайдете оптимальний варіант. Вино можна подарувати і родичам, і другу, і колезі, і коханій людині.

Перш за все, під час покупки варто враховувати смаки й вподобання людини, для якої ви обираєте презент. Для когось ідеальний варіант – біле сухе, хтось полюбляє червоне напівсолодке, а комусь більше подобаються насичені десертні напої. Якщо ви не володієте необхідною інформацією, скористайтеся універсальними рекомендаціями, про які вам розповість Tomato.ua.

Головні правила вибору вина

Безпрограшний варіант – напої класичних сортів. Наприклад, виготовлених у відомих регіонах:

  • Бордо;
  • Бургундія;
  • Прованс тощо.

Під час покупки враховуйте поточний сезон – це допоможе звузити пошук. Взимку краще придбати насичений напій (наприклад, Шираз). У теплу пору року звертайте увагу на фруктові й легкі білі вина.

Коли обираєте вино, звертайте увагу на такі фактори:

  • Подарункова упаковка. Такий презент виглядає більш презентабельно, солідно, дорого й естетично. Ви також можете обрати звичайну пляшку та самостійно її прикрасити, наприклад, подарунковою стрічкою чи бантом.
  • Вартість. Не рекомендуємо обирати на подарунок дешеве вино. Але й не потрібно обирати найдорожче. Обирайте серед вин середньої цінової категорії – тут ви знайдете якісний напій за адекватною вартістю.

Звісно, якщо є можливість, можна обрати вино тривалої витримки. Такий презент неодмінно вразить поціновувачів дорогого алкоголю.

  • Взаємовідносини з людиною. Якщо ви шукаєте презент для боса чи колеги, оптимальним варіантом стане універсальне вино: біле або червоне. Якщо ж обираєте подарунок для близької людини, не бійтеся експериментувати. Чудовим варіантом стане вино з фруктовими чи квітковими нотками.

Обираємо різновид вина

Велику роль відіграє вміст спирту. У звичайному вині це 9-16%. У кріпленому цей показник може досягати 22%. Білі вина вважаються легшими. Вони не дуже міцні, тому є більш універсальним подарунком.

Червоне вино містить більше спирту. З кріпленими напоями варто бути обережними. Обирайте цей варіант, якщо точно знаєте, що людина полюбляє саме таке вино. Крім того, такі напої містять спиртові добавки, через що не є повністю натуральними.

Обов’язково враховуєте, наскільки вино солодке/кисле. Саме від цього фактору залежить смак напою. У магазинах можна знайти сухе, напівсухе, напівсолодке й солодке вино. Чим менше цукру, тим більш терпким буде напій. Сухі вина декому можуть здатися занадто кислими, проте водночас вони мають більш нейтральний смак. Солодкі вина стануть гарним подарунком для тих, хто цінує насичений аромат і виражені нотки. Вони мають більш яскравий смак (і водночас можуть бути занадто солодкими для поціновувачів сухого). Тому тут теж потрібно бути обережними. Краще обрати щось середнє.

Отже, вино – безпрограшний презент, який можна подарувати на День народження, ювілей, Різдво чи будь-яке інше свято. Ним можна привітати з підвищенням чи річницею. Його можна принести на вечерю з коханою людиною чи захопити з собою, коли йдете в гості.

Обираєте вино на подарунок — зробіть донат на ЗСУ!??

Фото: Unsplash.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.