Попри війну столиця продовжує жити – з’являються нові ресторани та кафе. Це не може не тішити!
Заклади Києва 2023 ризикують, але водночас підтримують економіку, надають робочі місця, дарують посмішки українцям, допомагають захисникам і волонтерам, наближають перемогу.
Київ: нові заклади 2023
У цій статті Tomato.ua розповідає про нові заклади Києва, які відкрилися у 2022 та 2023 роках. Щомісяця ми додаватимемо в добірку нові місця – слідкуйте за оновленнями! На вас чекає огляд ресторанів і кафе, барів і пабів, кав’ярень, пекарень та інших закладів.
Нові заклади Києва 2023: травень
Мистецький простір із кавою та десертами, пекарня з пам’яткою під сходами, піцерії родом із Маріуполя та від ветеранів – у столиці продовжують з’являтися круті місця. Цього місяця Tomato.ua розповість про нові заклади Києва: Інформатика, Pink Rabbit, Завертайло, Moko pizza, Bro Pizza.
Інформатика
Інформатика – новий мистецький простір із кавою та десертами, який відкрився 7 травня на Подолі. Тут проводитимуть цікаві культурні заходи, виставки українських митців, тематичні лекції, музичні вечори та інші події.
Інформатика – це про спільний розвиток української культури. У всіх охочих буде можливість запропонувати свої роботи для простору. Митці зможуть виставитись у галерейному просторі, локальні бренди – надати свої роботи на продаж, діячі – провести захід.
У просторі можна насолодитися не лише культурою, але й кавою, китайським чаєм, десертами, сендвічами – Інформатика працює також у форматі кав’ярні. Напої доволі цікаві – Кратом Лате (70 грн), Гречка (80 грн), Дабл капучино (115 грн). В асортименті десертів – Брауні (60 грн), Горішок з дор блю (40 грн), Цукерка ДієВеган (50 грн) і багато іншого.
Заклад також пропонує алкогольні коктейлі від бармена та крафтові напої від українських і закордонних брендів.
Pink.Rbbt
Pink.Rbbt – стильна піцерія на вулиці Маршала Конева в ЖК Венеція. Головна мета закладу – годувати комфортними, якісними й смачними стравами.
У меню – піца та різноманітні цікаві страви. Тут кожен знайде щось до смаку. Рекомендуємо скуштувати піци Марічка, Карбонара, Хотпепероні, Мортаделла, Котто і Лісі, Машрум, КримСтайл з рапанами (від 200 грн). Поціновувачів оригінальних смаків здивують піци Блек енд вайт з кров’янкою (290 грн) та Лардо з салом (240 грн). Яскраві основні страви – Бургер з куркою, Шакшука, Італьяно вафлз та Фіш енд Чіпс.
У піцерії 29 посадкових місць. Сюди можна прийти наодинці з собою, з сім’єю, з друзями, з дітками, з коханою людиною та з домашніми улюбленцями. Під піцу на проєкторі можна подивитися мультфільм. Цікаве дизайнерське рішення – інтер’єр у спокійних біло-рожевих тонах.
Pink Rabbit запрошує на святкування Дня народження, побачення, відпочинок чи просто посиденьки з друзями. Страви можна скуштувати в закладі або замовити з доставкою.
Завертайло
Біля Софії Київської, на вулиці Володимирській, відкрився другий заклад Завертайло від Станіслава та Анни Завертайло, власників мережі Honey.
Пекарня розташувалася в особливому місці. У листопаді 2022 тут знайшли мури XVII-XVIII століть. Частина пам’ятки, а саме – залишки фундаменту огороджувальної стіни Софійського монастиря, перебувають під реконструйованими сходами. Експерти провели всі роботи зі збереження мурів.
Меню, як і вся концепція «Завертайло» народжене з любов’ю та пристрастю до хліба, їжі та вина, а також спадкових рецептів, родинних історій і ручної праці. В основі – виразні смаки, локальність, сезонність.
Тут на вас чекає ненудна випічка, чітка їжа, натуральне вино та хліб на заквасці. Яскраві десерти й випічка – Крутелик з шоколадною намелакою та фундуком (155 грн), Крафін маракуя-персик (120 грн), Круасан фісташковий (215 грн), Шоколадний флан з фундучно-мигдалевим праліне та подвійним пісочним тістом – тотал метч з фільтром і вином.
З їжі пропонують ранкові тарілки, бейгли, салати, накладанці, овочеві наїдки, перекусені, рідке, основні страви.
Moko pizza
На Троєщині відкрилася Moko pizza – піцерія родом із Маріуполя. Її історія почалася саме в цьому місті: 2 піцерії в Маріуполі, інші – в містах Донецької області. Наразі працює лише одна піцерія в Покровську, за 40 км від активних бойових дій, де також організували гуманітарну їдальню.
Moko pizza – піца з особливим тістом, яке готують за 72 години до замовлення. Воно визріває у холодильнику, і лише потім із нього готують піцу. Це надає піці особливого смаку, а бортики стають хрусткими й пухкенькими.
Одна з родзинок закладу – відкрита кухня – ви можете насолодитися захоплюючим процесом приготування через вікно піца-театру. Яскраві смаки – Бекон з грибами (215 грн), Вегетаріанська (260 грн), Баварська (220 грн), Барбекю (220 грн), Груша дорблю (250 грн), Лосось Теріякі (310 грн).
Вигідна пропозиція – Комбо-меню зі знижкою до 25%: Маріуполь, Америка, Чікен, Для двох, Топ-4. З понеділка до п’ятниці з 13:00 до 17:00 діють Щасливі години – замовляйте одну піцу 20, 30 або 35 см і отримуйте другу в подарунок.
Піцу безкоштовно доставляють по Троєщині, мінімальне замовлення – 300 грн.
Bro Pizza
На Березняках відкрився другий заклад Bro Pizza. Це ветеранський проєкт. Співзасновником закладу є аеророзвідник Іван Чеканюк, який загинув 8 червня в бою під Сєверодонецьком.
Історія формату почалася у 2020 році. Тоді заклад відкрили як Veterano Pizza. За два місяця до повномасштабного вторгнення росії його перезапустили під власним брендом.
Основний продукт закладу – піца. Смаки різноманітні: Парма, Котигорошко (як Цезар), Білі грибочки, Вегетаріано, Гавайська, М’ясо з перчиком, Чотири сири, З шинкою та грибами, Пепероні, Селянська (від 265 грн). Ви можете замовити цілу окрему піцу або з половинок.
Окрім піци, у меню представлені суші, паста, сніданки протягом усього дня, салати, десерти та напої. Яскраві позиції – Скрембл з лососем (180 грн), Салат Di Parma (120 грн), Паста Карбонара (150 грн), Сет Філадельфія Top Bro (690 грн). На сайті ви також можете підвісити піцу.
Котлета по-київськи
У центрі міста на Великій Васильківській відкрився новий заклад Котлета по-київськи. Це вже друга локація в місті, але перша у форматі фастфуд.
Нова Котлета по-київськи – це просторий двоповерховий заклад із великою кількістю посадкових місць. У закладі стильний сучасний дизайн, тут можна зробити яскраві знімки.
Головні зірки меню – легендарні Котлетки по-київськи з різними смаками: класична (85 грн), з сиром чеддер і халапеньйо, з сиром чеддер і паприкою, з філадельфією та шпинатом, з грибами та сиром (по 95 грн).
У новому закладі розширили меню, з’явилося багато цікавих новинок: Ко-кульки (міні-котлетки з начинками), Борщ у хлібному стаканчику, Батат-фрі. Також додали цікаві десерти – «Шоколадна по-київськи та Авторське морозиво у вигляді котлети по-київськи.
У меню ви також знайдете широкий асортимент крафтових напоїв: пиво, сидр, лимонади, наливки, які приїхали зі Львова.
Нові заклади Києва 2023: квітень
Ресторан кримсько-татарської кухні, сусідське бістро, квадратна кава – попри війну цього місяця в місті з’явилося багато нових місць. Tomato.ua розповість про Нові заклади Києва в березні. Це Alcatraz, Селям, Neighbors bistro, Квадрат кави.
Арт-кафе Alcatraz
Alcatraz – нове тематичне арт-кафе на вулиці Михайлівській. Це неординарний заклад із фіглярним інтер’єром, спокусливими стравами та димним хмелем. Арт-кафе оформлене в тюремному стилі з автентичними елементами декору. Тут можна яскраво відпочити та навіть зіграти в нарди, які були виготовлені в місцях позбавлення волі.
Для відпочинку пропонують два зали зі столами, відокремленими тюремними гратами. Ідеальне місце для посиденьок із друзями – віп-кімната «карцер».
У меню Alcatraz – страви європейської кухні з українськими акцентами. Рекомендуємо скуштувати Мідії у сирному соусі, Тигрові креветки на грилі, Салат з телятиною і моцарелою. На окрему увагу заслуговують Бургери (від 190 грн): з лососем, рваною свининою, телятиною і беконом, з хумусом і запеченими овочами – для вегетаріанців або зі справжнім харчовим золотом – для гурманів.
У барній карті – великий вибір популярних напоїв та ефектні авторські коктейлі: Алькатрас з джином і кампарі, Ожинова насолода, Кінь із бехерівкою та манго, Новенька Роза (від 190 грн).
Селям
Селям – сімейний ресторан кримсько-татарської кухні в серці Подолу від Алекса Купера (Молодість, Shalom, Kyiv Food Market). Ресторатор розповів про заклад:
Проект, який ніколи не буде аутентичним, правильним та канонічним закладом, кримськотатарським рестораном, бо я робив його зі своїх дитячих спогадів.
Селям — це дім киримли з мого дитинства, місце з особливою гостинністю, особливою їжею, та ставленням до життя його господарів.
Тут ви можете познайомитися зі смаками родинної кухні кримських татар.
Кримьскотатарська кухня – це про простоту та водночас розмаїття. Про власний хліб із закусками, страви з тіста (янтики, манти й чібереки), піде, мангал і різні солодощі. У меню – цікаві, для багатьох нові, страви. Фірмовий бахчисарайський шашлик (250 грн) – з м’яса молодого бичка з тонким прошарком жиру, скручують, запікають, подають із коржиком на грилі, аджикою, маринованою цибулею, гострим перцем і зеленню. Татар аш (160 грн) – невеликі пельмені з індичкою, подають із різними грибами, кремом з бринзи та цибулею порей. Кашик аш (175 грн) – суп із індичкою в бульйоні з домашнього півня.
Neighbors bistro
Нещодавно відбулося офіційне відкриття Neighbors bistro – це нове гастрономічне бістро на районі (Осокорки). Тут кожен знайде «свій куточок». Подружки – щоб душевно поспілкуватися за келихом просеко. Фрілансери – аби попрацювати в комфорті і не лишитися голодним. Сім’ї та матуся з дітьми – щоб весело провести час і відпочити (а малеча тим часом може натхненно займатися розмальовкою). Закохані – на романтичній вечері із вином. Сусідське бістро петс френдлі, тому ви можете взяти з собою домашнього улюбленця: йому запропонують водичку, а вам – чай, каву чи цікаву страву.
У меню – супи, салати та стартери, поке, хот-доги та бургери, сніданки all day, основні страви, діпи та допи. З напоїв пропонують каву, авторські чаї, вино й пиво.
Яскраві страви – Космічні сирники Леопард (199 грн), Яйця бенедикт з лососем (319 грн), Бургер з яловичиною (349 грн), Сом з соусом Шампань (249 грн), Хот-дог Антибургер (299 грн), Суп Вішісуаз (300 грн).
Квадрат кави
Неподалік від Національного цирку на вулиці Олександра Кониського (Тургенєвській) розпочала роботу кав’ярня Квадрат кави.
У назві закладу відображена його головна фішка. Тут все квадратної форми: посуд, дизайн, приміщення. Напої з собою подать у квадратній коробочці. Кожен відвідувач у подарунок отримує квадратну шоколадку з логотипом закладу.
У меню – класичні кавові напої та альтернативна кава. З їжі пропонують бельгійські вафлі з авокадо й лососем, тости з куркою і шинкою та десерти й випічку: круасани, тістечка та кекси.
Деякі позиції меню: Капучино (55 грн), Фільтр-кава (45 грн), Матча (65 грн), Круасан (110 грн), Трубочка зі згущеним молоком (48 грн).
Насолодитися кавою можна всередині кав’ярні чи за столиком на вулиці.
До Великодня готують ексклюзивні Квадратні пасочки з родзинкою та цукатами (115 грн). кількість обмежена, тож встигніть зробити замовлення.
Нові заклади Києва 2023: березень
Бістро+тейкевей, сучасний рибний ресторан, італійський дім з їжею та напоями, простори з грецьким фастфудом і шаурмою мрії – Tomato.ua розповість про нові заклади Києва в березні. У добірці tisto, NeRest, Дім Лори, Daleny, Трамвайна, Gyros.
Заклади продовжують відкриватися й працювати, щоб підтримувати економіку, розвивати гастрономічну культуру міста та допомагати захисникам.
tisto
tisto – заклад нового для столиці формату бістро+тейкевей, який розташувався на вулиці Ярославській з чудовим видом на старовинну подільську забудову й трамвайчик. У tisto готують улюблені українські страви та подають їх у сучасних інтерпретаціях.
Насолодитися стравами можна за столиком у затишному бістро та в будь-якому куточку міста – команда популяризує тейкевей. В інтер’єрі – неонові вивіски, книжкові полиці, путівники та багато цікавих елементів.
Гордість tisto – бунь. Це фірмовий новоспечений український пиріжок. Кожен солодкий або солоний бунь має своє ім’я: Іринка-Апельсинка, Владик-Шоколадик, Веган Степан (від 79 грн) та інші.
Окрім бунів, у меню – сучасна класика й традиційні страви з неочікуваним поворотом. На сніданок пригощають ніжними Сирничками в ягідному кюлі (239 грн), Червоними варениками з вишнями з маскарпоне та маком (197 грн) і Авотостом (259 грн). На обід рекомендуємо замовити українські пельмені-гьодзе, Бульйон Подніпровський, Вареники з картопляним пюре й трюфельною пастою або Каррі суп-пюре з гарбуза.
У барній карті – популярні та авторські коктейлі, кава, чаї, крафтові лимонади, пиво та сидри, натуральні вина та багато іншого.
NeRest
NeRest – сучасний рибний ресторан із обслуговуванням високого рівня, але доступний для кожного. Одна з фішок ресторану на бульварі Лесі Українки – secret bar «speak easy».
Назва закладу відображає його концепцію. Це не лише ресторан, але й хаб для всіх, хто любить морський вайб і просто хоче приємно провести час.
Просторий і світлий заклад ідеально підходить для відпочинку з друзями та сім’єю, для обідніх перерв, романтичних побачень і посиденьок із подругою. Тут можна відсвяткувати день народження, влаштувати банкет або дитяче свято (у закладі є затишна дитяча кімната).
Гості можуть скуштувати смажену рибку в асортименті, страви з морепродуктами та багато іншого. Яскраві позиції – Казанок мідій у вершково-сирному соусі (290 грн) і Бургер зі сніжним крабом (310 грн). Рекомендуємо звернути увагу на Асорті: зі стейків: тріска, камбала, кінг кліп (570 грн), з шашличків: креветки, лосось, кальмар (600 грн), ікри: щуки, мінтаю, мойви, тріски (740 грн).
У NeRest завжди діють різноманітні акційні програми. Наприклад, ви отримаєте Unlimited Prosecco за 700 грн.
Дім Лори
Дім Лори – справжній італійський дім, який розташувався на Оболоні, неподалік від парку Наталка. Це новий заклад від власників Trattoria №5 із сучасним поглядом на італійську кухню.
За легендою, заклад відкрили в старому будинку бабусі Лори, далекої родички, яка живе в Італії. Тут є веранда, вітальня, будуар, бар і їдальня.
Лора розповідає: «Це мій дім і ресторан, наповнений щасливими спогадами про щасливе дитинство і бабусю Франческу.
Класичним рецептам мене навчила бабуся, а я вже адаптувала їх до свого смаку. Звичайно, багато привезла зі своїх подорожей світом.
Я не боюсь експериментувати в їжі, я люблю незвичні поєднання і смаки…»
У меню Casa Lora – карпаччо, 4 види тартарів, різноманітні брускети, антипасті і салати, домашня паста, піца й багато іншого. Яскраві страви – рибний суп Буябес з домашнім айолі (600 грн), Піца з грушою і трюфельним медом (240 грн), Турнедо Россіні – філе міньйон з фуа-гра, який подають з латуком і грибами енокі.
Лора дуже любить вино: в ресторані його багато, деяке навіть ллється з кранів.
Daleny
Daleny – новий заклад неподалік метро Лук’янівська. Це ресторан із сучасним затишним інтер’єром, із закритою верандою та панорамою на бізнес-центр. На вас чекають різноманітні страви європейської кухні та запашна кава. У закладі можна відпочити з друзями, влаштувати сімейні посиденьки або ділову зустріч. До послуг гостей – 4 зали та караоке бар.
Головний продукт Daleny – м’ясо. Одна з особливостей закладу – демократичні ціни. У меню – Борщ (70 грн), Котлета по-київськи (105 грн), М’ясо по-французьки (105 грн), Макарони по-флотськи (65 грн). Ці легендарні страви навіюють теплі спогади про дитинство.
Рекомендуємо також скуштувати Стейк на кістці зі свинини (157 грн), Плов із телятиною (120 грн), Ризотто з креветками (110 грн) та Салат англійський (100 грн).
До кінця весни відвідувачі можуть взяти участь у розіграші карток від 5 до 20% знижки. Захисникам зі Збройних Сил України заклад дарує знижку 10% на все меню.
Трамвайна
Трамвайна – новий заклад зі стритфудом від одесько-київського ресторатора Алекса Купера (Молодість, Shalom, AVI, Kyiv Food Market). Заклад отримав свою назву не просто так. Він розташувався у трамвайній диспетчерській на Бульварно-Кудрявській біля Львівської площі. Раніше в приміщенні функціонували заклади Burger Farm і Фазенда.
Трамвайна працює у форматі take away. Меню доволі концептуальне. У ньому ви знайдете 3 види шаурми, пиво, лимонад, айран і вишневий негроні. Київський трамвай – шаурма з куркою, Французький трамвай – жульєн у лаваші та Ізраїльський трамвай – вегетаріанська (фалафель у лаваші). Вартість позицій фіксована – 160 гривень. Довжина кожної шаурми – 40 сантиметрів. «Це дійсно дуже велика порція, тому ми порівнюємо із трамваєм», — пояснює Алекс Купер.
Ресторатор анонсував відкриття закладу в диспетчерській ще у 2022 році. Спершу тут хотіли відкрити AVI. Проте потім підприємець вирішив, що «у настільки автентичному і незвичному місці для Києва не хоче робити мережевий формат, а хоче зробити «шаурму мрії».
Gyros
Gyros – новий затишний простір із грецьким стритфудом. Власники розпочали невеличку сімейну справу, щоб не відкладати мрію. Заклад розташувався на Печерську, біля Бастіонного скверу, в мальовничій локації ринку «Амстердам».
Знайомство з грецькою кухнею пропонують почати із всесвітньо відомої страви Гірос, на честь якої і назвали заклад. Це національний грецький фастфуд, простий у приготуванні, але з великим різноманіттям інгредієнтів для начинки.
За основу використовують не лаваш, а грецьку піту, пухкий ароматний коржик. У якості начинки використовують м’ясо або овочі. Секрет страви – в тому, що м’ясо не сильно маринують і засмажуть, воно має бути з яскраво вираженим смаком. Також додають картоплю фрі, на відміну від шаурми. І обовязково соус, наприклад, дзадзикі.
Пропонують Гірос з куркою/ ковбаскою/ свининою/ овочами (від 99 грн). У меню також представлені інші найвідоміші страви грецької кухні: Кемпап з куркою чи свининою (99 грн), Крем-суп з печерицями (50 грн), Каламакі з куркою або свининою (від 99 грн), Сувлакі (50 грн).
Нові заклади Києва 2023: лютий
Ніхто не зможе відібрати талант, наполегливість, винахідливість і прагнення створювати круті проєкти. Цього місяця в столиці відкрилися гастрономічна лавка, бістрономія і бар в одному просторі, чайна з фермерським чаєм із Юньнаню, корнер із італійським стритфудом, затишне кафе та мінібар із натуральним вином – Tomato.ua розповість про нові заклади Києва в лютому. У добірці O`Plich, One Tea Tree, Мінібар, PASTA&FOCACCIA, Promenade.
O`Plich
O`Plich – гастрономічна лавка, бар і міська бістрономія в одному просторі в центрі міста. Заклад об’єднує локальних виробників продуктів, митців, кухарів, барменів і місцян – все заради підтримки місцевих фермерів, малого бізнесу, надихаючого часу разом, а також розвитку української гастрономії та культури. Бути пліч-о-пліч із друзями та незнайомцями – наша сутність у будь-які часи.
На 1 поверсі простору розташувалась Гастрономічна Лавка крафтової продукції українських фермерів: хамон, сири, ферментований чорний часник, варення, вино тощо.
На 2 поверсі – міська бістрономія та коктейль-бар. Тут на вас чекає сучасна українська кухня, підкреслена авторським виконанням знайомих з дитинства страв. Яскраві позиції – Запечений перець з сирами (220 грн), Справжні одеські рибки з в’яленими томатами (140 грн), Гарячий холодець (205 грн) із птиці та кроля з додаванням моркви та фенхелю, окремо додається часниковий соус з зеленню та гречаною грінкою.
Коктейльна карта відображає ідеологію O`Plich. Має кілька напрямків: Пробудження, Вечорниці, Толока, Ватра та б/а from UA. Цікавим сюрпризом для гостей є можливість самостійно приготувати коктейлі, які вони обрали.
One Tea Tree
One Tea Tree – нова атмосферна чайна з фермерським чаєм із Юньнаню.
Засновники закладу – естети, дослідники, трохи неформали та головне – люди закохані в чай. Подорож чайним світом і шлях до відкриття закладу зайняв більше 15 років. Роблячи акцент на високоякісних матеріалах і чарівності повсякденних предметів, за одним столом хочуть об’єднати як досвідчених тіхедів, так і новачків у чайному світі, щоб разом вчитися, досліджувати та насолоджуватися.
One Tea Tree допоможе відчути унікальні риси справжнього чаю basic і advanced (від 110 грн). Обирайте чай за станом, настроєм і тим, що вам потрібно саме зараз: вогняна енергія червоного, глибокий філософський стан шену, безкомпромісна сила зеленого, м’яка сила шу пуеру чи довга потужна наповненість білим. У базі до кожного чаювання додають карамельний попкорн.
У меню кухні – хліб, закуски, салати, каші, мелти, додатки, десерти. Цікаві позиції – Мелт курочка-каррі (170 грн), Лосось фу-ме (250 грн), Солодка спельтова каша (165 грн) зі сливою та кокосом.
Мінібар
Мінібар – новий заклад від Ольги Помозової, власниці кафе Субота. Minibar відкрився на розі Заньковецької та Городецького. Це вайн шоп та вайн бар зі сніданку і до комендантської години, кафе та булочна на ранок і рюмочна біля Франка.
Одна з родзинок закладу – велика винна шафа аж до стелі з охолодженим натуральним вином (у колекції – майже 200 пляшок), полиці з класичними та міцними напоями.
Наразі заклад працює у тестовому режимі. У меню – кава, чай, фреш, лимонад, комбуча, випічка, закуски до вина, цукерки й десерти. Яскраві позиції – Орандж капучино (140 грн), Круасан фісташка (185 грн) та з червоною ікрою (340 грн), Брускети з масляною рибою (220 грн).
Концепція Мінібару проста: тут можна придбати вино додому за полицею магазину. Якщо відкоркували вино на місці – нарахують корк фі сервіс або запропонують келих чогось під настрій.
Мінбар дружній до тварин – тут чекають а вас і ваших улюбленців.
PASTA&FOCACCIA
PASTA&FOCACCIA – новий заклад з італійським стріт-фудом від Milk Bar. Заклад відкрився у форматі корнеру на Kyiv Food Market.
Одна з особливостей закладу – відкрита кухня, де можете спостерігати за магічними процесами приготування страв. Це окремий вид задоволення.
Концепція закладу відображена в його назві. Головні героїні меню – Паста та Фокача.
Кожного дня готують свіжу пасту за класичним рецептом міста Болонья. В асортименті – Папарделє з креветками (340 грн), Фацолетті з лісовими грибами (285 грн), Чотири сири (220 грн), Паста Болоньєзе (199 грн), Паста Карбонара (210 грн), Caccio & Peppe з прошутто (189 грн).
Фокача представлена на будь-який смак: З салямі, З грушою та горгонзолою, З мортаделою, З прошуто, Вітелло Тонато (від 130 грн).
Окрім фокачі й пасти, у меню представлені равіолі, антипасті, супи, десерти та напої. Цікава новинка меню – традиційні сицилійські кульки Аранчіні (179 грн). Це поєднання неймовірних складників: хрумка скоринка, сирне різотто та сир, що тягнеться.
Promenade
Promenade – нове кафе у ЖК «Французький квартал -2», створене для покращення настрою та насолоди їжею.
Promenade – ідеальне місце для відпочинку з рідними та наодинці з собою. У кафе також комфортно працювати за нотбуком – тут є швидкісний wi-fi. У разі відключення електроенергії використовують генератор, завдяки чому в закладі завжди світло, тепло й затишно, а також є безперебійний інтернет.
Почніть свій день зі сніданку та фільтр кави, яка йде в подарунок. цікаві варіанти сніданків – Сирники (145 грн), Сніданок по-селянськи (205 грн), Скрембл з креветкою (235 грн), Сніданок Джона Маккейна (215 грн), фірмовий Сніданок Promenade (225 грн): яйця пашот, сир, шинка, мікс салату, тости, гірчиця, вершкове масло.
З основних страв рекомендуємо скуштувати Медальйони з телятини у винному соусі (380 грн), Спинку лосося з чорним рисом і овочевим фетучіні (420 грн) та Курча «Тандурі» з капустою Кім Чі (290 грн).
Нові заклади Києва 2023: січень
Київських рестораторів не зупинить ніщо. У столиці відкрилися заклад із крафтовим пивом і інтернаціональними стравами, справжнє Міністерство Чебуреків, затишне бістро, відомий корнер із десертами на Центральному вокзалі, кав’ярня з традиційною та альтернативною кавою. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва у січні 2023. Це Konteyner, Міністерство Чебуреків, Пташка, Espressoholic, Milk Bar.
Konteyner
Новий двоповерховий Konteyner відкрився в тестовому режимі на Великій Васильківській. Це вже восьмий заклад мережі.
В інтер’єрі присутні деталі від справжнього морського контейнера. Головний атрибут кожного закладу – холодна кімната для пива, в якій підтримується стабільно низька температура. Все задля того, аби пиво краще зберігалося в келиху та було саме таким, яким його задумав пивовар. На другому поверсі буде повноцінна кухня – наразі вона знаходиться на стадії ремонту.
На гостей чекають цікаві інтернаціональні страви з усього світу. Вони ретельно підібрані та розроблені, щоб найкраще смакувати з різними стилями пива й сидру.
На кранах Konteyner – 12 зразків пива (від 54 грн/0.3 л), які постійно змінюються. Коли якийсь сорт закінчується, його місце займає інший. У будь-який час у закладі представлені основні види пива – лагери, фруктові сауери, охмелене пиво та темні стаути.
У закладі також представлений міцний алкоголь від BrewDog. Наприклад, ром зі спеціями, горілка з ревенем і лимоном, персиково-маракуєвий джин.
Міністерство Чебуреків
Міністерство Чебуреків – новий заклад мережі Ministry (Міністерство Шаурми), який відкрили на Басейній. Заклад розвиває стрітфуд культуру країни. В інтер’єрі – великі панорамні вікна з краєвидом на центр міста, дерево, метал і великий рожевий смайл, схожий на чебурек.
Заклад пропонує 7 видів чебуреків на будь-який смак. Яловичина (155 грн), Баранина + томат + халапеньйо (145 грн), Курка + чеддер (120 грн), Грибний (105 грн), Бринза + песто + в’ялені томати – подаються з соусом на основі йогурту та томатної аджики. Картопля + трюфельний крем + пармезан (115 грн) – з трюфельним соусом. Чотири сири (145 грн) – супер сирний із моцарелою, чеддером, пармезаном, горгондзолою з інжирно-ягідним соусом.
До чебуреків пропонують діпи та дропи: Камамбер фрі (145 грн) з інжирно-ягідним соусом, Королівські креветки фрі (210 грн), Картоплю (95 грн) та Батат фрі (135 грн). З напоїв можна замовити томатний сік, каву, комбучу, пепсі, айран і пиво на кранах. А на десерт – пахлаву.
Пташка
Пташка – нове бістро, яке відкрилося в одному з подільських двориків, неподалік від Житнього ринку. Це атмосферний заклад із одним залом, відкритою кухнею та затишною терасою, що виходить на подвір’я.
Ідея команди Пташка – об’єднати киян і гостей міста за великим столом. Тут проводитимуть майстер-класи, дегустації та обговорення на різні теми: від їжі та вина до культури й мистецтва. Одна з родзинок інтер’єру – роботи художника Романа Михайлова.
У закладі готують сніданки до 17:00. Основа сніданку – омлет або скрембл з двох яєць, міксом зелені й томатами (130 грн). Додатки – слабосолоний лосось, гуакамоле, курка, фета-мус, сулугуні (від 45 грн). Пропонують і інші сніданки: Ліниві вареники з ягідним кюлі (170 грн) або з грибами (230 грн), Мексиканські оладки з кукурудзою, чилі та сиром (220 грн), Яйця пашот на подушці з карпатського йогурту з травами та печеним гарбузом (165 грн). До кожного сніданку – безкоштовний фільтр.
У меню також представлені основні страви й десерти, натуральне вино, кава, чай і коктейлі.
Espressoholic
Нова кав’ярня Espressoholic запрацювала на вулиці Шота Руставелі, неподалік від станції метро Льва Толстого. Заклад розташувався на місці кав’ярні Moloto Zeleno.
У меню – традиційна кава, альтернатива, кава на альтернативному (безлактозному та рослинному) молоці, чай. В асортименті – Еспресо (29 грн), Допіо (39 грн), Капучино (40 грн), Флет вайт (46 грн), Раф кава (55 грн), Кон Пана (30 грн), Пуровер (49 грн), Фільтр-кава (35 грн), Каскара (29 грн), Аеропрес (49 грн).
З їжі пропонують сендвічі, круасани, фірмові десерти, шоколад. Яскраві позиції – Круасани шинка-сир (48 грн), мигдаль-нутелла (50 грн), солона карамель (43 грн), Сендвіч СуШеф Біф з яловичиною та фірмовий сендвіч з куркою Espressoholic (по 95 грн).
На десерт рекомендуємо замовити Полуницю в шоколаді (33 грн), Цукерку золоту (46 грн), Три молока Espressoholic (64 грн), Вафельний з лимонним курдом (59 грн).
З собою можна замовити каву в зернах і пакетовану дріп-каву.
Milk Bar
У приміщенні Центрального залізничного вокзалу відкрили заклад мережі кав’ярні Milk Bar у форматі корнеру з десертами. Бренд почав співпрацювати з Укрзалізницею ще раніше – запустили продаж цукерок «Мій Київ» у «Залізній крамниці».
Команда Укрзалізниці на чолі з Олександром Камишіним вирішили оновити бренд ще до початку повномасштабного вторгнення. Наразі, коли потяги стали основним засобом пересування і для українців, і для іноземців, і для світових політиків, вирішили активно продовжувати. Це впливає і на якість обслуговування, і на імідж компанії, і на ставлення пасажирів. Буквально рік тому ніхто і уявити не міг, що на вокзалі або в потягу можна буде скуштувати улюблені десерти від Мілк Бар.
Заклад розташувався на першому поверсі вокзалу біля центрального вестибюля, праворуч від ескалатора. У Milk Bar можна купити найпопулярніші десерти мережі – Три молока (99 грн), Банановий пудинг (169 грн), а також Брауні, льодяники (65 грн) та імбирне печиво.
Нові заклади Києва: грудень 2022
Українці створюють круті заклади навіть у складних умовах. Не завадить ніщо: ні блекаут, ні масовані обстріли, ні психологічний терор. Цього місяця у Києві відкрилися естетична пекарня-бістро, локація з ізраїльським стритфудом, знакова кав’ярня на вокзалі та новий Мак. У добіріці від Tomato.ua – Спельта, AVI, One Love, McDonald’s.
Спельта
Спельта – нова пекарня-бістро на Ярославській, яка відкрилася 19 грудня. Це новий проєкт Іллі Сьоміна та Ольги Гринчук, співзасновників Pie Spot. Мета закладу – зробити так, щоб киянам і гостям міста справжній хліб і випічка без упереджень були доступні кожного дня.
Простір пекарні поділено на кілька зон: «Хліб» із відкритою кухнею та піччю, «Пісня» з програвачем і вініловими платівками та підвал із виробничим цехом для інших проєктів Іллі Сьоміна.
Наразі Спельта працює у форматі хліб-сніданки-випічка-кава/вино. Згодом планують додати обіднє та вечірнє меню.
Яскраві позиції – пшеничний хліб «Славутич» (155 грн), Трюфельний скрембл-тост (188 грн), Мелт з тунцем (266 грн). Цікавий сніданок – Маст трай #1 (199 грн) – сет з хлібом, збитим вершковим маслом з мальдонською сіллю, вареним яйцем, мармеладом з айви та Аппенцеллером – альпійським сиром з північного сходу Швейцарії.
На десерт замовте Жасминовий пончик (66 грн), Круасан (75 грн) і фірмовий брауні з пломбіром і шматочками того ж брауні.
Цікавий факт про Спельту – тут не буде банальних авокадо-тостів, але буде цікава альтернатива.
AVI
AVI – новий заклад від Алекса Купера, де на вас чекає ізраїльський street food. Заклад розташувався на Великій Васильківський у 2-поверховому приміщенні, де раніше був ресторан Follower.
Візитна картка та основний продукт закладу – соковита шварма, м’ясо для якої готують за власною технологією, а лаваш випікають прямо на місці одразу після замовлення. В асортименті – 6 видів шварми: Класична з курчам, Шніцель рол, Ієрусалимьска з фалафелем, Фірмова AVI, Дуже чізі та Тель-авівська з кебабом (119-149 грн).
Окрім шварми пропонують великі тарілки хумусу, хрумкий фалафель, цвітну капусту, картоплю фрі. Яскраві позиції – Чізі фалафель (59 грн), Тарілка хумуса Сабіх (149 грн) і з кебабом (159 грн). Скоро у меню – піти та бургери. У меню ви також знайдете мезе: хумус, форшмак, бабагануш, муамара (69 грн).
Особливість AVI – в тому, що тут немає офіціантів. Ви робите замовлення і сплачуєте його за столиком онлайн.
One Love
На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрилася кав’ярня One Love від Володимира Задираки. Вона розташувалася ліворуч від ескалаторів, де раніше було електронне табло, та поруч із уже легендарною «Залізною крамницею». Це вже шостий заклад мережі кав’ярень зі спешелті кавою власної обсмажки.
Кав’ярню видно одразу з центрального входу. Тепер на вокзалі з’явилося місце, де можна випити якісної кави, коли чекаєш на свій поїзд або зустрічаєш кохану людину.
Біля віконця, де можна замовити каву, розташувався великий мармуровий комунальний стіл і столики, за якими цю каву можна одразу і випити. Стіл майже такий самий, як в One Love Coffee в ЦУМі.
Меню також майже ідентичне: Еспресо (60 грн), Матча Лате (100 грн), Капучино (70 грн), Брауні (150 грн).
До або після кави ви можете підсвітити ялинку за допомогою велосипеда😉
McDonald’s
22 грудня на Оболоні відкрився новий McDonald’s. Заклад розташувався на проспекті Володимира Івасюка неподалік від Оболонської набережної та парку «Наталка». Локація була вже майже повністю готова до відкриття ще до початку повномасштабного вторгнення.
Це другий в Україні флагманський ресторан мережі зі спеціальної концепцією для сімей із дітьми. У закладі створили всі умови та зручності для комфортного перебування всією родиною. Всередині та ззовні ресторану облаштувати дитячі гірки та розсувні столики, які можна збільшувати для великих компаній. На стінах – унікальна графіка в стилі дитячих малюнків.
У меню – стандартні позиції: Біг Мак меню (167 грн), Чікен Макнагетс (78 грн), Чікен рол (105 грн), Дабл чізбургер (89 грн) та інші улюблені страви.
У двоповерховому закладі – 254 місця для гостей і ще 98 – на терасі. У залі працюють 12 екранів терміналів самообслуговування.
Згідно з оновленими правилами безпеки, McDonald’s закривається під час повітряної тривоги та відновлює роботу за годину після відбою.
Нові заклади Києва 2022. Листопад
Сучасна локація зі справжнім стрітфудом, грузинсько-італійський ресторан, улюблений Мак під Києвом і заклад з легендарними пончиками, шаурмою та біляшами – цього місяця відкрилося багато цікавих закладів. Tomato.ua розповість про Kyiv Meat Station, McDonald’s, БПШ, Mama Focaccia & Papa Chacha.
Kyiv Meat Station
У центрі міста в одному із затишних двориків на Хрещатику відкрився новий заклад Kyiv Meat Station. Тут готують справжню київську вуличну їжу – страви на основі фермерського локального м’яса зі смокера.
Головна мета закладу – вивести культуру вуличної їжі на новий європейський рівень якості та смаку. А також – спробувати еко-формат, де контрольований кожен етап процесу: від вирощування до готової страви.
Kyiv Meat Station пропонує страви з ароматом справжніх вишневих дров. Тут можна скуштувати Томлену качку по-київськи (210 грн), Свинні реберця, копчені в диму (245 грн), Farm burger з ніжною індичкою (250 грн) та Beef roll з рваною яловичиною (195 грн).
Спеціальна пропозиція від закладу – тільки до кінця місяця ви можете отримати купон на знижку за підписку в Instagram. Щоб його отримати, напишіть у дірект «хочу знижку».
У Kyiv Meat Station є альтернативні джерела живлення, завдяки яким є можливість працювати навіть під час відключення електроенергії. А на вуличній терасі є обігрівачі – ви можете насолодитися стравами у затишному дворику на свіжому повітрі й у теплі.
McDonald’s
7 листопада в селі Лісники в Київській області запрацював новий McDonald’s. Його відкриття було заплановане на березень 2022 року.
МакДональдз розрахований на 111 місць у залі та 136 на терасі. Має 5 двосторонніх терміналів самообслуговування для замовлення в залі. Заклад має зручне розташування для замовлень на McDrive дорогою за Київ.
У меню – легендарні улюблені страви. Бургери, курка, картопля, напої, десерти, соуси, кава, Мак Меню та Хеппі Міл для найменших гостей. Нарешті можна скуштувати Біг Мак Меню (167 грн), Біг Тейсті (169 грн), Дабл Чізбургер (89 грн), Картоплю Фрі (40 грн), Чікен МакНагетс (57 грн), Вишневий МакПиріг (38 грн) та інші смаколики.
Особливість цього McDonald’s – в тому, що поруч із ним збудували укриття. Працівники та відвідувачі зможуть тут перебувати під час повітряної тривоги – сам заклад зачиняється і відновлює роботу за годину після відбою. Після Перемоги компанія планує використовувати приміщення для організації подій.
БПШ
У сім’ї БПШ відбулося поповнення. 5 листопада біля метро Почайна відкрився новенький, гарненький, величенький заклад Біляш, пончик, шаурма. На честь відкриття пригощали сидром (або лимонадом) та пончиком з цукровою пудрою.
Новий заклад уже дивує – саме тут у меню вперше з’являться улюблені бургери та хот-доги. Це чудовий варіант для суботнього обіду або вечері після важкого робочого дня.
Звісно ж, у меню присутні і класичні позиції: біляші з м’ясом (45 грн), різноманітні пончики, шаурма, шава-боули, сидр, лимонади, сайди. Шаурма представлена у кількох варіантах на будь-який смак: Класична (79 грн), Only meat (89 грн) з куркою та кім-чі, Asian Style (129 грн) з тигровими креветками, куркою та гуакамоле зі стиглого авокадо, а також супер-сирна, XXL і вегетаріанська з бататом.
На десерт – легендарні, найгарніші та найсолодші Пончики зі згущеним молоком (35 грн) або Пончики, причепурені цукровою пудрою (25 грн). Як у дитинстві.
У БПШ можна підвісити шаурму для військового. Замовляйте смаколики для наших захисників!
Mama Focaccia & Papa Chacha
На вулиці Хорива відкрився новий заклад Mama Focaccia & Papa Chacha. Це справжній грузинський твіст на італійську кухню. Його планували відкрити у Гостомелі 8 березня 2022. На жаль, окупати зруйнували приміщення, але мрію знищити їм не вдалося.
Тому з часом ресторан грузинської та італійської кухні відчинив свої двері, але не в Гостомелі, а в центрі Подолу.
У Mama Focaccia & Papa Chacha можна почати свій день з кави або з хачапурі з дров’яної печі. А також весело провести час із друзями, насолоджуючись м’ясом з мангалу або справжньою італійською піцою. До речі, італійська мама радить куштувати піцу руками, а вона поганого не порадить!
Мама фокача & Папа чача пропонує цікаві страви: Карпачо з телятини (185 грн), Фокача з копченою макреллю (98 грн), Баклажани по-грузинськи з волоським горіхом (95 грн), Люля-кебаб з баранини (225 грн), Хачапурі по-аджарськи (175 грн), Піцу Чорізо (230 грн), Хінкалі (32 грн/шт) та багато іншого.
У барній карті представлена велика колекція італійських (ігристих і тихих) та грузинських вин, а також широкий асортимент чачі та бренді.
У закладі на вас чекає приємний сюрприз – кожен гість отримує чачу або лимончелло в подарунок!
Нові заклади жовтня 2022 в Києві
Цього місяця у Києві відкрилися магазин-бар із цікавим пивом, віконце зі стритфудом і напоями, маленька затишна кав’ярня з кавою та випічкою, оазис з рибою та морепродуктами та інші заклади, які варто відвідати. У добірці від Tomato.ua – Konteyner 7, Варцаб, Mala, ЇshFish.
Konteyner 7
У Французькому Кварталі 2 (біля м. Либідська) на вулиці Джона Маккейна відкрився новий магазин-бар Konteyner із цікавим пивом. Це вже сьомий заклад мережі в Києві.
Konteyner 7 продовжує філософію та стилістику закладів. В інтер’єрі присутні оригінальні деталі справжнього морського контейнера. Головний атрибут бару – колдрум для кегового пива. У ньому підтримується стабільна низька температура, щоб пиво краще зберігалося та було в келиху саме таким, як його задумав пивовар.
У новому закладі особливу увагу приділили кухні. Для розробки меню об’єдналися з «Димне м’ясо від Тараса». Кухня Konteyner 7 – інтернаціональна, тут зібрані страви з усього світу, які ідеально смакують до різних стилів пива та сидру.
Цікаві позиції – Loly Pops (160 грн), Гуа бао з качкою (260 грн), Сендвіч з оселедцем (95 грн), Бургер з ребром (195 грн), Пастрамі плеттер (295 грн).
На кранах – 12 сортів пива, здебільшого від українських крафтових виробників: лагери, охмелене пиво, фруктові сауери та темні стаути. У закладі представлена колекція пляшкових і баночних сортів з усієї України та світу, а також крафтові лимонади, безалкогольне пиво та міцний алкоголь.
Варцаб
Варцаб – історія про те, як Київ зустрів Харків на Львівській площі, і вони разом вирішили готувати вуличну їжу.
Варцаб – новий заклад від українського архітектора Слави Балбека та Сашка Боровсього, які разом відкрили Дилетант і Дублер, і Олени й Олега Хромових, засновників харківського кафе Протагоніст. Це про простий формат, про хліб, м’ясо, хумус і фалафель з-під ножа, про вікно у стіні, про лавку у парку.
Заклад працює у форматі віконця зі стрітфудом на виніс – звідси й назва Варцаб (лутка, підвіконня, одвірок).
У меню – Лепіш і лаваш з куркою або фалафелем, а також тарілки. З 10:00 до 13:00 подають ранкові страви з яйцем.
Цікаві позиції – Лаваш з куркою та свіжими овочами/хумусом/йогуртом (150 грн), Лепіш з фалафелем і свіжими овочами/буряковим чатні/аджикою (100 грн), Ранковий лаваш з куркою, омлетом/рисом (150 грн), Тарілка зі смаженими картоплею і бататом з цибулею, гострим йогуртом/тхіновим соусом (150 грн). З напоїв пропонують каву, кисіль, комбучу, айран, колу.
Біля віконця щотижня розміщуватимуть вірші українських авторів.
Mala
Mala – маленька кав’ярня з великим серцем у самому центрі міста на Малій Житомирській, біля Майдану Незалежності. Це новий заклад від Олександра Прохоренка, власника 128 Cafe та співзасновника Milk Bar.
У Mala готують каву від українського обсмажника Mad Heads. В асортименті – класичний капучино, на вівсяному чи банановому (50 грн), фільтр (45 грн), лате (60 грн), матча (75 грн). У закладі також можна придбати дріпи Easy Drip, якщо хочете приготувати каву вдома.
До кави пропонують сендвічі. На вітрині – десерти та випічка від найкращих пекарень міста: паштейші, круасани порожні, з вишнею, персиком, солоною карамеллю (70 грн) та багато іншого. Один із найяскравіших представників – апельсиновий кекс (75 грн).
На думку Mala макарон (50 грн) було створено само до еспресо (40 грн). Його солодкість ідеально балансує з гіркотою кави.
Заклад працює у форматі to go, але гостям пропонують подушки та пледи для комфортного відпочинку біля кав’ярні.
ЇshFish
На Великій Васильківській неподалік від НСК «Олімпійській» відкрився новий рибний ресторан ЇshFish. Він став третім закладом мережі. Це райське місце з океаном риби та морепродуктів. Команда прагне розвіяти міф, що ці продукти дорогі та доступні не для всіх.
Особливість формату – «невисокі ціни на свіжу рибу авторського приготування». Рибу й морепродукти компанія завозить в Україну самостійно.
Цікаві страви – Суп авторський Том Ям (325 грн), Оселедець з картоплею та цибулею (195 грн), Тріо тартарів: гребінець, лосось, тунець, авокадо, манго та манговий соус (290 грн), Різотто з креветками (280 грн), Філе Дорадо 4 сири з руколою, чіпсами начос та кукурудзою (380 грн).
На вітрині – широкий асортимент: стейк лосося, дорадо, сібас, тунець, морський язик Доверсоль, каракатиця бебі, кальмар бебі, восьминіг, морський гребінець, креветка та багато іншого. Також пропонують суші, устриці та лобстери.
Київ: нові заклади вересень 2022
Цього року в місті відкрилося монокафе з легендарною стравою, затишний грузинський ресторан, нова гастро-локація, кав’ярня з чорнобильською кавою та заклад від переселенців зі стравами для веганів, без цукру лактози та глютену. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва 2022. Це Котлета по-київськи, 3agoRaMi, Вхід 6, Чорнобильська кава, Salat Verde.
Котлета по-київськи
Котлета по-київськи – нове унікальне монокафе на Хрещатику, яке поєднало в собі класичну та сучасну гастрономічну історію Києва. Серед киян заклад став неймовірно популярним у перші ж дні після відкриття. На сьогодні, це перша монокотлета країни!
У закладі готують 4 види котлети по-київськи з різноманітними начинками. Класична (aka Легенда) потішить знайомим з дитинства хрускотом і зігріє вершковим маслом, коли на вулиці прохолодно.
Для створення котлети Філадельфія-шпинат використали слабкість моряка Попая: свіжий зелений шпинат, який є справжнім скарбом корисних речовин, в’ялені томати з Іспанії та м’який вершковий сир.
Котлета по-київськи з сиром чеддер – неймовірно ніжне поєднання. Вона містить багато кальцію, вітаміну D і корисного білку. Любителям гостренького варто скуштувати Котлету з сиром чеддер і халапеньйо. Вартість будь-якої котлети від 79 до 89 грн.
Заклад працює у форматі «take-away». Страви подають у крафтовій упаковці – вони одразу готові до споживання, що дуже зручно та мобільно.
Ще один хіт закладу – Київський торт у стаканчику (89 грн), який полонив серця українців.
3agoRaMi
3agoRaMi – новий ресторан сучасної грузинської кухні в Києві. Тут на вас чекають хінкалі, хачапурі, люля, грузинські вина, чача та навіть більше.
3agoRaMi – це особливий дизайн із вдалим поєднанням грузинських орнаментів із сучасними елементами декору.
Ви можете насолодитися стравами на закритій терасі з видом на одну з головних артерій нашого міста – вулицю Саксаганського. Або ж у великому залі, де кожен знайде для себе комфортний столик. 3agoRaMi та нові ресторани Києва допоможуть організувати незабутній захід – у закладі можна відсвяткувати день народження, корпоратив або іншу особливу подію.
Усі хачапурі та випічку випікають у власній грузинській печі. Аромат і смак таких страв нікого не залишить байдужим. Яскраві позиції меню – Хінкалі з бараниною та м’ятою (22 грн), Хачапурі по-аджарськи з беконом (115 грн) та Бургер з люля телятини, картопляними діпами і соусом сацебелі (185 грн).
Нові ресторани Києва 2022 тішать спеціальними пропозиціями. 3agoRaMi пропонує на БЗЛІМІТ на Prosecco за 379 грн з персони.
Вхід 6
Вхід 6 – нова затишна гастро-локація від Арт-завод Платформа та маркет-моллу Даринок. Нові ресторани Київ 2022 – це унікальна атмосфера та безліч різноманітних страв.
Вхід 6 – це 8 різних закладів і 8 різних кухонь світу в одному місці. Тут можна скуштувати ізраїльську піту від PitaKyiv (від 139 грн), традиційну римську пінцу від Pinzaza (від 179 грн) та бургери від справжніх китів The Wall Street Burger (від 215 грн).
А також – плов за рецептом Македонського від Центру Плову, борщ, бендерики, голубці та інші традиційні страви від Salo.ua, BBQ у найкращих його проявах від Papa Grey і запашну каву, приготовану за особливою формулою від Brewsell. Вишенька на торті – Чашка&Пляшка – бар із крафтовими настоянками та особливими коктейлями.
Нові кафе Києва 2022 – це не лише їжа та напої. У суботу з 16:00 у Вхід 6 можна послухати живу інструментальну музику. А щоп’ятниці та щосуботи з 18:00 до 20:00 на вас чекають лайтові DJ-сети від топових українських діджеїв. Класна драйвова атмосфера, сучасна соковита їжа та запалені вогнища – суцільна насолода.
Чорнобильська кава
Чорнобильська кава та деякі інші нові заклади Київ відкрилися під час війни. Чорнобильська кава – проєкт Волонтерського центру Чорнибиль, який з’явився під час гострої фази агресії задля підтримки команди волонтерів.
У меню ви знайдете класичну каву та коктейлі. Поціновувачам класики варто скуштувати Еспресо (25 грн), Капучино (35 грн), Американо (28 грн) Раф каву (50 грн). У холодному меню – Джміль (55 грн), Фрапе (60 грн), Банановий айс лате (70 грн), Коктейль Кокосовий бум (65 грн).
Родзинка закладу – напої з чорнобильником – лікарською рослиною, яку всі знають як полин. Саме на її честь було названо старовинне місто Чорнобиль. Яскраві позиції – Чорнобильське капучино (45 грн), Чорнобильське американо (35 грн), Лимонад Чорнобиль (65 грн).
Нещодавно Чорнобильська кава на Андріївському узвозі розширили осіннє меню. Тепер заклад пропонує «чорнобильську випічку» й нові зігріваючі напої: авторський зігріваючий ароматний збитень і безалкогольний грог з вишнею. До кави також пропонують пряники та солодощі.
Verde Salad
Нові заклади у Києві 2022 доводять: українці непереможні. Яскравий приклад – сім’я переселенців із Херсону, яка відкрила заклад Salat Verde у Києві. Тут на вас чекають салати, боули, сирнички, різноманітні сніданки, десерти та Raw & Vegan десерти. У меню є цікаві страви для веганів, без цукру, глютену та лактози.
Однією з родзинок у херсонському закладі був Київський торт (125 грн). Без лактози та глютену. Тепер ця родзинка в Києві, завжди на вітрині.
На думку Verde Salad ідеальний сніданок – це Французький сніданок (255 грн): круасан вершковий, скрембл, м’ясна сосиска, черрі, листя салату, мікрогрін, соус лимонно-медовий, гірчиця з медом, пармезан.
Чудовий варіант ланчу – салат Море: листя салату, креветки, мідії, огірок, руккола, болгарський перець гриль, соус маре. Ще один корисна позиція – Боул з чукою, лососем, авокадо, огірком, бобами Едамаме та горіховим соусом (195 грн).
Одна з візитних карток закладу – Космічні сирники з кокосом (135 грн) без глютену та білого цукру.
Нові місця у Києві тішать стравами й напоями, інтер’єром, локаціями, концепціями та любов’ю засновників і команд до своєї справи. Заклади активно відкриваються. А це говорить лише про одне: Перемога вже близько!💙💛
FAQ
Які нові заклади відкрилися в центрі Києва?
Центр міста стрімко оживає – з’являються нові круті місця: Котлета по-київськи на Хрещатику та на Великій Васильківській, Міністерство шаурми на Бесарабці та Міністерство Чебуреків на Басейній, 044 Cafe на Олімпійській, кав’ярні Mala на Малій Житомирській біля Майдану Незалежності та Espressoholic біля Льва Толстого, ЇshFish на Олімпійській, Kyiv Meat Station у затишному дворику на Хрещатику, O`Plich на Великій Васильківській, Alcatraz на Михайлівській і Квадрат кави неподалік від Національного цирку.
Як вибрати новий ресторан у Києві?
Перед відвідуванням нового ресторану у Києві рекомендуємо ознайомитися з інформацією про сам заклад. Ми пишемо про меню та кухню, вказуємо цікаві страви та напої, описуємо інтерєр, концепцію, мету та особливості того чи іншого закладу. Ми сподіваємося, завдяки нашій статті ви знайдете заклад, який вам сподобається.
Яка інформація міститься на цій сторінці?
На цій сторінці ви знайдете огляд нових ресторанів, барів, кафе та кав’ярень, які відкрились у Києві за останній час. Ви дізнаєтеся про їхню кухню, меню, атмосферу та місцезнаходження. А також знайдете відповіді на популярні запитання стосовно закладів.
Як часто оновлюється інформація в статті?
Ми регулярно оновлюємо інформацію в цій статті, щоб наші читачі завжди мали свіжу та актуальну інформацію. Кожного місяця ми додаємо нові заклади, які щойно відкрили. Найсвіжіша інформація міститься на початку статті.
Які кафе пропонують смачну каву у Києві?
У Києві є багато кав’ярень зі смачною кавою та приємною атмосферою. Рекомендуємо підтримати кав’ярні, які лише нещодавно почали свою роботу: Promenade, Espressoholic, Milk Bar, One Love, Mala, Brewsell, Чорнобильська кава, Квадрати кави.
Де можна скуштувати місцеву кухню в Києві?
У Києві відкриваються нові заклади, де можна скуштувати місцеву кухню й традиційні страви. Зокрема, рекомендуємо відвідати заклади O`Plich і Котлета по-київськи.
Де в столиці можна скуштувати котлету по-київськи?
Котлета по-київськи – легендарна українська страва. Заклади Котлета по-київськи, Petrus-ь, Rebra&Kotlety, SHO, За двома зайцями тішать класичними та авторськими варіціями страви.
Які кафе та ресторани відкрили переселенці в Києві?
Переселенці з різних міст активно відкривають кафе та ресторани в Києві: Salat Verde, Ха, Незалежність. Варцаб — спільний проєкт рестораторів із Києва та Харкова.
Які гастролокації в Києві працюють під час війни?
Під час війни відкрилася нова гастролокація Вхід 6 від Артзавод Платформа та маркет-моллу Даринок.
Які ціни у нових закладах столиці?
У монокафе Котлета по-київськи можна замовити котлету по-київськи від 79 до 89 грн, а у грузинському ресторані 3agoRaMi можна скуштувати Хінкалі з бараниною та м’ятою за 22 грн та Хачапурі по-аджарськи з беконом за 115 грн. Контейнер пропонує Сендвіч з оселедцем (95 грн), а Варцаб — Лаваш з куркою та хумусом за 150 грн. Mama Focaccia & Papa Chacha запрошує на страви італійської та грузинської кухні: Карпачо з телятини (185 грн), Люля-кебаб з баранини (225 грн), Хачапурі по-аджарськи (175 грн). tisto пропонує скуштувати унікальну страву — фірмовий новоспечений український пиріжок бунь (від 79 грн). А NeRest запрошує на Бургер зі сніжним крабом (310 грн).
Київ нові заклади – сподобалося? Неодмінно відвідай і задонать на ЗСУ!💙💛
Головна фотографія: Завертайло.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!