Переглядів: 2603 Час на прочитання: 3 хв
Рецепт дня

Італійська та грузинська кухня надзвичайно популярні як у світі, так і в Україні. Обидві кухні пропонують прості, домашні, поживні, але водночас цікаві та навіть екстравагантні страви, які дарують яскраві враження. Італійський та грузинський ресторан Київ – чудова можливість потішити смакові рецептори. Tomato.ua розповість про секрети італійської та грузинської кухні.

Італійська кухня: секрети

  • Здорова їжа. На перший погляд здається, що піца й паста – це точно не про здорову їжу. Але нутриціологами доведено, що середземноморська кухня є найздоровішою у світі. Її навіть визнали Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО. Тому харчування у італійців просто чудове! Італійський ресторан Київ залюбки вас з нею познайомить!
  • Вікові традиції. В основі італійської кухні – традиції, що передаються через покоління. Багато хто готує за рецептами бабусь і ніяк інакше.
  • Культура їжі. Італійці обожнюють свою їжу, приділяють їй дуже багато уваги й пишаються нею.
  • Простота. Італійські страви надзвичайно прості в приготуванні: паста з томатами та базиліком, салат Капрезе, брускети, соус песто й багато іншого.
  • Якісні інгредієнти. Якість продуктів прямо впливає на якість страви. Тому в Італії використовують якісну оливкову олію extra virgin, пармезан, моцареллу та інші продукти.
  • Сезонні фрукти та овочі. На полицях супермаркету цілий рік можна знайти свіжі сезонні овочі та фрукти. Італія майже не імпортує їх.

На окрему увагу заслуговує улюблена італійська піца. Вона теж має свої секрети. Може здаватися, що процес приготування неймовірно простий: береш тісто, додаєш улюблену начинку, зверху посипаєш сиром – і все, піца готова. Але приготувати справжню італійську піцу не так уже й просто. Тож перейдемо до секретів:

  • Піцу потрібно готувати в печі. Справжню італійську піцу готують в дров’яній печі – так вона набуває неймовірного аромату та смаку. Крім того, з’являється хрустка шкоринка, а сама піца лишається м’якою всередині – ідеально!
  • Піцу готують при високій температурі. 280⁰С – саме така температура в печі. Не хвилюйтеся, страва не згорить – досвідчені піцайоло знають свою справу.
  • Використання італійського борошна: і в Італії, і в Україні.
  • Усе запікають разом: основу, начинку й сир. Так піца виходить максимально насиченою, а сир чудово тягнеться.
  • Тісто змащують не соусом або кетчупом, а томатною пастою. Вона натуральна та має природний насичений смак.
  • Піцу готують з тіста тривалої ферментації – від 1 до 2 діб. До речі, в складі – лише борошно, вода та дріжджі.

Цікавий факт: в Італії піца захищена законом і навіть має державні стандартні. Діаметр піци не повинен перевищувати 35 см, а її товщина має бути не більше ніж 2 сантиметри.

Секрети грузинської кухні

Головна особливість національної кухні Сакартвело – контраст пряних і гострих спецій. У Грузії часто використовують різноманітні спеції, кінзу, чебрець, естрагон, базилік, і волоські горіхи. А також – сванську сіль, яку отримують шляхом додавання спецій до солі.

Хінкалі. Секрет приготування хінкалі – у тонкому еластичному тісті, бульйоні та соковитому м’ясі. Ідеально підходить яловичина та баранина або мікс м’яса (яловичина + свинина).

Хачапурі. Цікаво, що на південному заході Сакартвело хачапурі готують із використанням сірого пшона, яке змішують із сиром сулугуні.

На вас чекає захоплююча подорож смаку!

Фото: Pexels.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 2

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.