Всього і побільше… Літо приносить нам щедрі врожаї овочів та фруктів, а фантазія кухарів у приготуванні страв з них безмежна. Tomato.ua підготував рецепт страви хумусу з пастернаку одразу на п’ять порцій від шефа Edem Resort & Spa Артура Туманяна. Чим не варіант для домашньої вечері з друзями? 

Рецепт хумусу з пастернаку

рецепт хумусу

На 5 порцій потрібно:

  • Пастернак — 800 г;
  • Горіх кешью — 120 г;
  • Лимон — 1 шт;
  • Кунжутна олія (бажано не рафінована) — 50 г;
  • Оливкова олія — 50 г;
  • Кмин — 2 г;
  • Пластівці перцю чилі — 1-2 г (за смаком);
  • Сіль за смаком;
  • Гранульований часник — 1-2 г.

Приготування

Чистимо пастернак, варимо до готовності та повністю зливаємо воду. У цей час смажимо горіх кешью до карамельного кольору, постійно перемішуючи, закладаємо горіх в блендер та збиваємо до однорідної маси. Після цього додаємо відварний пастернак і продовжуємо збивати до однорідної маси. Далі збиваючи вливаємо тоненькою цівкою кунжутну та оливкову олію. Доводимо страву до смаку гранульованим часником, пластівцями чилі, кмином, сіллю та лимонним фрешем.

рецепт хумусі

Для декору Артур обрав томатну сальсу, пророщену сочевицю, біле кіноа, молоко з лісового горіха, чіпси з цвітної капусти та копчений пастернак. Хай смакує!

Як вам рецепт хумусу з пастернаку? Залишайте відгуки у коментарях.

І ще…

Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук, щоб не пропустити найактуальніші новини ресторанів! 

Поделиться:

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *