Заморожені ягоди не лише зберігають більшу частину корисних елементів та вітамінів, а й можуть бути основою для дуже смачних десертів. Завдяки натуральності заморожених ягід такі ласощі прекрасно підійдуть для малечі. Крім того, всі подані нижче рецепти – це десерти, які можна зробити дійсно дуже швидко.
Вітамінний смузі
Користь від смузі однозначна, адже під час приготування шматочки фруктів не потерпають впливу високих температур, а тому всі корисні елементи залишаються. Крім того, густа консистенція робить такий десерт вельми калорійним, а смак – оригінальним і яскравим. Рецепт приготування десерту такий:
- Очистити і нарізати круглими шматочками один банан.
- У блендер покласти банан, а також по 50 грамів заморожених ягід – оптимально малини і чорниці.
- Залити туди 100 мілілітрів молока або йогурту.
- Змішати до однорідного стану.
Час приготування такого десерту – буквально кілька хвилин. У випадку цього десерта, як і із рештою у цьому списку важливо, щоб у малечі не було алергії на жоден з різновидів ягід у його складі.
Домашній тірамісу
Цей багатошаровий десерт став одним з улюблених у багатьох кондитерських та ресторанах України. Однак його без проблем можна приготувати вдома. Рецепт такий:
- 100 мілілітрів вершків (ідеально для цього рецепту взяти такі, що мають 35% жирності) змішати з сиром Маскарпоне у кількості 150 грамів до однорідного стану маси.
- Можна додати 2 столові ложки цукрової пудри і змішати знову, але цей пункт є опціональним.
- Зварити порцію кави з цукром, але без гущі.
- Не розморожувати, але позбавити зайвої вологи пів стакану заморожених ягід – полуниці, малини, чорниці.
- У склянки покласти шар сирного крему, далі – шар сухого печива, яке до цього на секунду занурили у каву. На печиво – шар ягід. Потім – знову крем. І так чергувати, поки вистачає висоти склянки.
- На вершині десерту має бути крем. Година охолодження у холодильнику зробить його консистенцію оптимальною.
Також під час подачі страву можна прикрасити листочком м’яти або великою ягодою полуниці.
Ягідний мус
Мус – це повітряний десерт з цікавою консистенцією, який готується на основі манної каші, тож для малечі такі ласощі особливо актуальні. Рецепт:
- Розморозити стакан ягід і розтерти їх на пюре, а сік зберегти.
- Залити ягоди 0,5 літрами гарячої води, після чого потроху додавати дві з половиною столові ложки манної крупи. Варити, помішуючи на повільному вогні. Час варіння – до 8 хвилин.
- Взбити масу таким чином, щоб її консистенція стала абсолютно однорідною. Об’єм мусу збільшиться приблизно вдвічі.
- Розлити майже готовий мус у склянки і тримати в холодильнику годину.
- Перед вживанням прикрасити взбитими вершками, полити збереженим соком ягід, сиропом.
Такий мус – цілком повноцінний обід, хоча й солодкий. Час приготування такого десерту – менше, ніж пів години, а порцій цілком вистачить на всю сім’ю.