Як і його літературні герої, Ернест Хемінгуей дуже поважав алкоголь. Він навіть казав, що після бою биків та жінок алкоголь – це найкраще надбання людства. Більше того, він вважав, що справжній чоловік має починати пити у 12 років (зрозуміло, ми не поділяємо цю думку).
На Шуба зібрано чимало рецептів класичних коктейлів, серед них і улюблені напої письменника. У його щоденнику постійно зустрічаються такі красномовні алкозаписи: «Був сьогодні в барі. Пригощався мохіто». Або: «Після вечері випив кілька дайкірі. Одразу покращився настрій». Отже, до вашої уваги кілька рецептів коктейлів, які так поважав великий Хем.
«Розумній людині іноді доводиться випити, щоб не так нудно було з дурнями». («По кому подзвін»)
Коктейль «Смерть у другій половині дня»
Порції: 1
Час підготовки: 1 хвилина
Час приготування: 1 хвилина
ІНГРЕДІЄНТИ
- 150 мл шампанського
- 30 мл абсенту
Цей коктейль письменник створив власноруч і надзвичайно ним пишався. Готується він легко та швидко: в охолоджений келих наливається шампанське, а потім додається абсент.
Коктейль «Викрутка»
Порції: 1
Час підготовки: 1 хвилина
Час приготування: 1 хвилина
ІНГРЕДІЄНТИ
- 50 мл горілки
- 100 мл апельсинового соку
Готувати напій треба у пропорції 1:2. Тобто наливаєте у склянку одну частину горілки та додаєте дві соку (наприклад: 50 г горілки + 100 г соку).
Коктейль «Дайкірі»
Порції: 1
Час підготовки: 1 хвилина
Час приготування: 1 хвилина
ІНГРЕДІЄНТИ
- 60 мл білого рому
- 15 мл цукрового сиропу
- 30 мл лаймового соку
- 200 г льоду в кубиках
Налийте в шейкер лаймовий сік, цукровий сироп і білий ром.
Наповніть шейкер кубиками льоду та збийте.
Перелийте у келих. Смакуйте!
Коктейль «Мохіто»
Порції: 1
Час підготовки: 1 хвилина
Час приготування: 1 хвилина
ІНГРЕДІЄНТИ
- 50 мл білого рому
- 15 мл цукрового сиропу
- 100 мл содової
- 80 г лайма
- 3 г м’яти
- 200 г подрібненого льоду
Покладіть у келих шматочки лайма та трохи почавіть їх.
Додайте м’яту та лід. Додайте ром та цукровий сироп.
Додайте содової та розмішайте коктейльною ложкою.
Смакуйте.
Коктейль «Американо»
Порції: 1
Час підготовки: 1 хвилина
Час приготування: 1 хвилина
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 50 мл солодкого вермуту та біттера
- 100 мл содової
- 100 г кубиків льоду
- 1 часточка апельсина
У склянку покладіть лід.
Додайте содову, біттер і вермут.
Усе перемішайте.
З часточки апельсина зніміть цедру. Прикрасьте нею склянку з коктейлем.
И еще
Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы узнавать все подробности о розыгрышах, мире еды и ресторанов вовремя.