Переглядів: 519 Час на прочитання: 2 хв
Новости

Рік тому Оля Помозова та її лабрадор Бенчік відкрили кафе С У Б О Т А у будинку, в якому живуть самі. У час війни київське міське кафе стало волонтерським центром і справжнім домом для тих, кому доводиться ховатися від вторгнення росії в Україну. Tomato.ua розповість детальніше.

Оля відкрила кафе на вулиці, в яку закохана від самого початку, як приїхала жити до Києва.

Кияни знають заклад С У Б О Т А, як кафе з ароматними круасанами, кавою та салатами, які треба їсти мінімум втрьох, як помідорний рай і мальовничий городик с гортензіями посеред міста.

Зараз ми не просто міське кафе, зараз ми справжній дом для багатьох, кому довелося ховатись з причин вторгнення росією в Україну, ми та інши сусіди з першої ночі війни живимо у підвалах кафе.

У сховищі заснували волонтерський центр. Оля разом із друзями, колегами, сусідами та друзями друзів допомагають всім міським жителям, які залишились у Києві. Допомагають тим, кому довелося покинути свої домівки та втекти, щоб просто вижити. А також людям похилого віку, які взмозі прийти до нас та отримати допомогу. Якщо ж у них немає такої змоги, продукти відвозять їм самостійно.

Наші друзі зі всього світу допомагають нам, надсилаючи донейшни, а ми купуємо та роздаємо їжу, співпрацюємо по можливості з гуманітаркою.

Нещодавно запустили роботу ще і кафе Subota. Тому що працюючий бізнес допоможе сплачувати комунальні послуги та заробітні плати житєлям-волонтерам-співробітникам.

Усіх запрошують на каву та смаколики!

Ми віримо у перемогу всім серцем, та наближаємо її всіма добрими справами, які ми намагаємось робити тут і зараз, з тим що в нас є, так як можемо.

Заходьте до нас знайомитись та підтримувати нашу роботу. Якщо не маєте можливості заходити але готові нас підтримати – ось посилання на донейшин (банка Моно).

Якщо ви знаходитеся за кордоном, напишіть Олі в Instagram. Вона надасть інформацію для міжнародних переказів у приватних повідомленнях.

З любов’ю,

ваше справжнє

Київське міське кафе С У Б О Т А,

де ми гучно на всю вулицю незабаром відсвяткуємо Перемогу України ??

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Як харчуватися в умовах стресу та війни: поради від нутриціолога Христини Пеленьо

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все