Гурмани знаються на делікатесах, серед яких існують і дивовижні варіанти. Наприклад, їстівні квіти — бутони рослин, які можна вживати або використовувати як прикрасу для страв.
Вони створюють барвисті та ароматні шедеври й можуть бути представленими розмаїттям видів — календула, лаванда, мальва, віола, розмарин та інші.
Здивовані? Бо люди сприймають їх у букетах, і це нормально. Втім, нічого не заважає звернутися до магазину BuketLand, де доставка квітів в Києві буде найзручнішою та якісною.
Великий попит мають квіти у стравах, десертах і напоях. Проте важливо розуміти, що далеко не всі види можна використовувати для вживання!
ТОП 10 безпечних їстівних квітів
Ознайомтеся з добіркою видів, які наразі модно застосовувати у кулінарії:
- Фіалки — ніжні на смак, вони чудові для десертів і цікаві для приготування салатів.
- Календула — пікантна красуня, яка добре поєднується з основними стравами.
- Ромашка стане ідеальною для чаю, настоянок і випічки.
- Троянди привабливі завдяки ароматним пелюсткам для приготування джемів і цукатів.
- Лаванда — чудовий вибір для випічки, лимонадів, кремів.
- Настурція — трохи гостра квітка, яка доповнює салати й закуски.
- Хризантема — пікантна краса, яку варто термічно обробляти для прикрашення страв.
- Бузок — декоративний ароматний варіант прикрашення десертів.
- Жасмин — гарний вибір для напоїв і солодощів.
- Цукрові, тобто кристалізовані квіти — бездоганний декор для тортів.
Ви без проблем знайдете рецепти страв і напоїв, у яких можна використовувати ці види!
Чи можна їсти тюльпани?
Таке питання хвилює любителів красивих страв, але варто сказати, що тюльпани, які можна використовувати для приготування салатів, десертів чи як прикрасу для страв, все ж не є рекомендованими. Вони теоретично їстівні, проте можуть містити токсичні речовини й викликати отруєння, алергічну реакцію.
Тож будьте обережні: тюльпани, що вирощуються для продажу, часто обробляються хімікатами, які є небезпечними!
Як безпечно прикрашати торт квітами?
Якщо ви обожнюєте готувати кондитерські вироби, можете використовувати квіти для створення тортів. При тому важливо ретельно вибирати лише їстівні варіанти, що їх вирощено без застосування пестицидів.
Вони мають бути свіжими, однак їх можна кристалізувати — це ідеальний крок. А під час використання декоративних видів важливо ізольовувати їх від крему за допомогою плівки чи капсул.
Поширеними квітами для декору є:
- троянди;
- фіалки;
- лаванда;
- еустома;
- ромашки.
Вони створюють неповторний стиль тортів.
Які квіти категорично не можна їсти?
Безперечно, не слід вживати отруйні види — лілії, нарциси, гортензії, конвалії, кали та мак. Їхнє використання має небажані наслідки від алергічної реакції до отруєння.
Важливо перевіряти джерело рослин для приготування страв: не довіряйте тим, які пропонують зібрані в парках чи біля доріг квіти, а також куплені у квіткових магазинах.
Де купувати їстівні квіти та як їх зберігати?
Придбати без ризиків такі бутони можна у спеціалізованих фермах і магазинах органічних продуктів, або — вирощувати їх самостійно без хімікатів. Це гарантує безпеку!
Погодьтеся, їстівні квіти — це дуже красиво та смачно, а також безпечно за умови, що ви знаєте про них все. Перевіряйте кожну деталь перед тим, як прикрасити ними страву — і ваші десерти будуть гарними та безпечними!