У середмісті Харкова, на вулиці Максиміліанівській, у декількох хвилинах пішки від станції метро «Пушкінська», розмістився ресторан «Ермітаж».
У розпорядженні гостей просторий основний зал, місткістю 70 персон, бенкетний зал для 15 запрошених, віп-зал для 30 гостей, а також затишний зал для компанії з 10 чоловік.
Крім того, у теплу пору року відвідувачі можуть розташуватися на просторій літній терасі для 250 гостей, яка примикає до саду, де стоять пам'ятники письменників і поетів.
Розкішний інтер'єр ресторану виконаний у стилі епохи Відродження - оздоба з бронзи й мармуру, скульптури й картини, антикварні предмети.
Основу меню становлять популярні страви європейської, української та кавказької кухонь, які готують за класичними рецептами початку 20 століття і за авторськими рецептами шеф-кухаря.
Серед коронних страв меню закладу відзначають:
- закуску професора Преображенського,
- варенець за рецептом Толстого,
- пиріг «Анковській» з лимонною цедрою за рецептом Анни Ахматової,
- стерлядь у шампанському, як у повісті Булгакова.
В алкогольній карті основний акцент зроблено на величезному асортименті європейських вин, а також на оригінальних коктейлях.
Регулярно в ресторані грають живу музику, гості можуть покурити ароматний кальян.