Ресторан «Геліос» входить до складу центру відпочинку з однойменною назвою, який розкинувся недалеко від станції метро «Олексіївська» у Шевченківському районі Харкова, на вулиці Енвера Ахсарова.
У розпорядженні гостей кафе-бар, просторий великий бенкетний зал, місткістю 150 персон, а також малий бенкетний зал, який розрахований на 25 запрошених.
Оригінальний інтер'єр ресторану гармонійно поєднує в собі еклектичний стиль з елементами декору, які виконані в давньогрецькій стилістиці - пісочні й золотисті відтінки в оформленні, меблі з натурального дерева, колони й стеля, яка нагадує блакитне небо.
Основу меню складають популярні страви європейської, італійської, української та грецької кухонь, які готують за традиційними й авторськими рецептами.
Гостям подають салати, холодні й гарячі закуски, перші страви, пасту, піцу на тонкому тісті з різними начинками, страви з м'яса, птиці та риби.
Серед фірмових страв ресторану відзначають:
- м'ясне плато власного виробництва,
- карпачо з телятини,
- салат «Фірмовий» з трьома видами м'яса,
- салат «Цезар» з сьомгою і тигровою креветкою,
- деруни з м'ясом і сметаною,
- сир «Камамбер» на грилі в журавлинному соусі,
- український борщ,
- пасту з сьомгою,
- піцу «Фірмова» з шинкою, телятиною, беконом і печерицями,
- шашлик з телячої вирізки,
- стейк зі свинячого ошийка,
- стейк з товстолобика на овочевій подушці,
- молочне порося, фаршироване грибами,
- качку з яблуками.