У мальовничій зоні біля підніжжя Карпат стоїть оздоровчо-готельний комплекс «Ірис», у складі якого гостей зустрічає ресторан «Саламандра».
Заклад розмістився в селі Нижнє Солотвино недалеко від Ужгорода. У меню відвідувачам представлено широкий вибір популярних і авторських страв європейської кухні. Кухарі ресторану готують салати, холодні й гарячі закуски, супи, основні страви, гарніри, сири й десерти.
Основний акцент зроблено на стравах, запечених у хоспері: стерлядь з печеними овочами, молочна телятина на ребрі з запеченим болгарським перцем і перцевим соусом, форель з запеченим фенхелем і ароматними помідорами, Рибай із запеченою картоплею.
Також до коронних страв ресторану відносяться:
- голець з вершковим пореєм і морквяно-лавандовим пюре,
- запечене стегно качки під соусом з яблучно-імбирним пюре і соусом з райських яблук,
- філе косулі з каштановим пюре,
- ніжка кролика з пюре з сочевиці,
- каре молодого ягняти з рисом Девзіра,
- бограч по-селянськи з олениною,
- банош від шефа з лісовими грибами,
- теплий салат з гольцем,
- тости з тунцем, руколою і томатами конкасе,
- профітролі з кремом маскарпоне.
Окремо в ресторані «Саламандра» представлена винна карта, в якій гості знайдуть позиції з Франції, Італії, Іспанії, Німеччини, Ізраїлю, Нової Зеландії.
Елегантний і затишний інтер'єр закладу виконаний у стилі сучасної класики - тепла коричнева колірна гама, меблі й велика кількість оздоби з натурального дерева, панорамні вікна, жива зелень.
У розпорядженні гостей кілька залів, в одному з яких є столи для гри в більярд.