9 вересня 2025 року в Києві (КВЦ «Парковий») вперше відбудеться масштабний гастрономічний захід PRO TISTO 2025 — подія, що об’єднає пекарів, піцайоло, кондитерів, рестораторів та аматорів, аби створити професійну спільноту, визначити нові стандарти якості та розвивати культуру хліба і випічки в Україні.
Хліб та випічка — це більше, ніж їжа. Це частина нашої історії, культури, традицій і сучасного гастрономічного тренду. Україна — край родючих земель і тисячолітніх хліборобських звичаїв, які сьогодні відроджуються. Поки світ підкорюють французькі круасани та італійська піца, більшість українців не знає смаку справжнього українського хліба.
PRO TISTO створено для тих, хто прагне змінити цю ситуацію — відновити автентичні рецепти, розвинути ремісниче борошномельство, переосмислити локальні традиції та сформувати культуру споживання хліба в Україні. Це платформа, де кожен може пройти шлях від аматора до визнаного майстра чи власника успішної пекарні. Саме для цих ентузіастів на гастрономічному ринку України створюється новий проєкт, що має на меті стати платформою для розвитку та взаємодії для всіх, хто працює з тістом – PRO TISTO.
На PRO TISTO індустрія обʼєднається навколо:
- 12+ спікерів;
- 20+ партнерів – від фахівців з юридичних питань до виробників обладнання;
- 60+ технологічних карт (надаються учасникам)
- 25+ перевірених рецептур (надаються учасникам)
Форум пройде на двох сценах – Business Stage з панелями та інсайтами для рестораторів і підприємців (про управління, стратегії, сервіс, економіку пекарні/закладу: будуть представлені різні бізнес-моделі – від автентичних і локальних до тих, що вже масштабувалися до США, країн Європи та Азії) та Chef’s Stage з майстер-класами та кулінарними демонстраціями (на сцені будуть показані різні види тіста та випічки – від пасти до круасанів; ця сцена про техніки, інгредієнти, авторські рецепти та підходи)
Серед спікерів Chef’s Stage:
- Ігор Лаврешин – традиційний хліб;
- Олег Слизінський – здоба;
- Наталія Шаповалова – експериментальний ремісничий підхід до хліба:
- Микита Гур’єв – всі можливості листкового тіста;
- Віталій Колошиць – неаполітанська піца та потенціал українського борошна;
- Андрій Магалецький – про справжню ремісничу пасту.
- Євген Клопотенко – про дослідження ролі хліба в українській гастрокультурі
Business Stage:
- Андрій Галицький (Львівські круасани) – підкорення Європи та США;
- Володимир Гнатюк (1708 Pizza di Napoli) – масштабування під час війни;
- Ілля Сьомін – автентичність як тренд;
- Олександр та Ірина Собко – пекарня як місце єдності та збереження традицій;
- Лейла Туваклієва – про події та спільноти;
- [інші спікери в процесі підтвердження]
Благодійний партнер PRO TISTO — інклюзивна пекарня Good Bread From Good People
Good Bread From Good People — це інклюзивна пекарня, де люди з ментальною інвалідністю можуть соціалізуватися, здобувати комунікативні та професійні навички, бути собою та відчувати прийняття.
В Україні для людей з аутизмом, розумовою відсталістю чи синдромом Дауна досі закрито більшість можливостей. Good Bread змінює цю реальність — за сім років роботи пекарня дала шанс більш ніж 70 людям, а нині у команді працюють 43 співробітники з ментальною інвалідністю. До повномасштабного вторгнення пекарня функціонувала як малий бізнес, випікаючи кекси, круасани, печиво та реалізуючи їх онлайн. З 9 березня 2022 року команда почала безкоштовно випікати хліб для людей у київських укриттях, а згодом — доставляти його у міста і села Київщини після звільнення від окупації.
PRO TISTO — це більше, ніж подія. Це початок довготривалого руху за відродження і розвиток ремісничої культури хліба в Україні. Тут збиратимуться ті, хто творить нову історію українського гастрономічного мистецтва. І наша мета — створити спільноту, що буде задавати стандарти в індустрії та виведе український крафт і споживання хліба на якісно новий рівень. Ми будуємо екосистему, де кожен зможе пройти шлях від аматора до власника бізнесу/пекаря/піцайоло високого рівня.
─────────────────────────────────────────────────────────
09.09.2025
Київ, КВЦ «Парковий» (Паркова дорога, 16а)
Інфо та квитки: https://protisto.com
Instagram: https://www.instagram.com/pro.tisto/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61578127515825
+38 093 099 15 15[email protected]