Переглядів: 57 Час на прочитання: 3 хв
ЛикБез

Яким має бути справжній пуер? Що, крім смакоароматики, можна в ньому відшукати? Чи справді він настільки корисний, і хіба не пресування визначає його оригінальність? Саме сьогодні інтернет-магазин New Tea ділиться пуерними секретами.

Справжні чаємани давно пересвідчилися, що пуер на смак як диво. Особливо, якщо він обраний саме під ваш особистий смак. А що ще можна отримати від цього китайського чаю? Цим також варто поцікавитися, перш ніж планувати купити пуер в Києві. І наша стаття розповість, чим ще це зілля здатне вразити та здивувати саме вас.

Історія пуера

Кожен пуер – це чай з історією. При чому, мова тут не лише про витримані елітні Шени, а й про технологічний Шу та смачнючу Ча Гао:

  • Кожен представник пуерів збирається з чайних дерев конкретного теруару, які мають власну історію. Часто це нащадки рослин, що дарували чайну радість китайським імператорам.
  • Пуер кожного бренду – це витвір мистецтва з особливими смакоароматичними характеристиками й ароматом, що запам’ятовується. У кожного з них свій характер, і неможливо відшукати навіть один менш унікальний пуер.
  • Чайні фабрики Юньнані можуть зосереджуватися на Шенах чи активно виробляти Шу пуери, пропонують чаєманам як елітні, так і максимально доступні та зрозумілі зразки, в яких так приємно розбиратися.
  • За назвою кожного пуера ховаються власні легенда та історія, і ними надзвичайно цікаво ділитися під час чайної церемонії.

Ось чому пуер – це ще й філософія, історія, чаєзнавство як окрема наукова галузь. Цей чай можна відкривати як нового знайомого й зустрічати як старого друга. Чи варто від такого відмовлятися?

Естетика пуера

Окрім того, наскільки смачним є чай пуер, за ним ще й приємно спостерігати, відчувати його духмяність при відкриванні упаковки та під час перших проливів. Розкриття чайних листочків у прозорому типоді – це окремий вид медитації.

А ще такий чай приємно брати до рук, адже, окрім «європейського» розсипного варіанту, пуер випускається в традиційних пресованих формах:

  • точі й міні-точі;
  • гарбузика й цеглинки;
  • грибочка чи млинчика;
  • кружечка, серденька, кубика, зіроньки й усіх можливих сучасних варіантах.

Завдяки цьому не лише зручно знайомитися з етикеткою, а й обирати підходящу вагу пуера: для дегустації, в колекцію чи для великої чайної церемонії.

Заварювання пуера без проливів

Традиційні чаї потребують правильного заварювання, підходящої температури води та уваги, щоб не «переготувати» їх. Однак, все можна спростити, спробувавши Ча Гао – смолу пуера. Це екстракт, що виробляється з чайної сировини для Шена або Шу пуера, і він вбирає їх найліпші риси, спрощуючи заварювання:

  • для приготування 1-2 порцій достатньо однієї гранули;
  • її необхідно покласти в термокружку, заварник, термос чи будь-який інший посуд і просто залити окропом;
  • зачекати кілька хвилин, розмішати – і готово.

Це «похідний», офісний, дорожній варіант, щоб ваш улюблений пуер завжди був під рукою. А головне – додаткового посуду та значного часу на приготування напою більше не знадобиться. Пуер же буде настільки ж запашним і прекрасним, як ви й очікуєте.

Науково доведено: пуер корисний

Про цілющі властивості постферментованих чаїв люди знали з давнини, і сучасна наука підтверджує їх позитивний вплив на:

  • імунітет;
  • нервову систему;
  • серце й судини;
  • ШКТ;
  • шкіру й нігті.

Поліфеноли, таніни, вітаміни й амінокислоти допомагають продовжити молодість. А ефект чаю може бути як заспокійливим, так і бадьористим: тут все залежить від конкретного представника.

Звичайно ж, «чайне сп’яніння»

У першу чергу це стосується Шу пуера з його кофеїновістю та потужністю. Особливий склад амінокислот занурює чаємана в цікавий стан розслаблення та одночасно – повної концентрації. Пуер прибирає «білий шум» із думок і допомагає зосередитися на важливому. А ще це прекрасний привід для медитації. І жодних шкідливих стимуляторів не потрібно!

А чим пуер завоював саме вас?

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.