Переглядів: 15050 Час на прочитання: 5 хв
Куди піти у Києві

Останні кілька днів були дуже важкими для всіх нас. Але вкотре довели, що українці – незламний народ. Люди не злякалися і не впали у відчай. Поки росія запускала ракети, українці співали пісні в метро, обіймалися, робили меми, згуртувалися, ще більше донатили та зібрали за добу 352 мільйони гривень на дрони-камікадзе (і не тільки).

Але масований ракетний обстріл також нагадав про те, що в нашій країні немає жодного безпечного куточка.

‼НЕ НЕХТУЙТЕ СИГНАЛАМИ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ! ЯКЩО ЧУЄТЕ СИРЕНУ – ОДРАЗУ ПРЯМУЙТЕ ДО УКРИТТТЯ!

КМДА опублікувала адреси найближчих укриттів Київ за посиланням. Найпростіше укриття – це підвали житлових будинків, шкіл, підземні паркінги, підземні переходи, метро, заклади, які знаходяться у підвальних приміщеннях.

Сховатися в закладах громадського харчування, де є укриття, – ідеальний варіант. У ресторанах кафе й барах зі сховищем можна перебувати не лише в безпеці, але й з комфортом і затишком, з їжею та напоями. У добірці від Tomato.ua – заклади Києва у підвалі. Розповідаємо про JACUZZI, Parovoz SpeakEasy, BeerЖа, Товстий Лев, Urban Grill, Crazy Jack.

Виконавши всі вимоги, улюблені заклади столиці перетворилися на зручні бомбосховища.

Якщо у вас немає можливості піти до укриття, залишайтеся вдома та пам’ятайте про правило двох стін.

Ресторани, кафе, бари та інші заклади харчування Києва як укриття

JACUZZI

JACUZZI – фонтан-бар і бріош-бістро. У меню – класичні та бріош-сніданки (до 16:00), основні страви, пасти та супи, бріош-бургери, салати та стартери, солодке. А також – класичні та фірмові коктейлі з фонтану, кава, чай та інші напої.

Потіште себе бріош-бургером Філадельфійський чізстейк (245 грн) з томленою яловичиною, крем-сиром і чилі-перцем. Для вегетаріанців – No-meat бургер з рослинним м’ясом, блю чіз, соусом вишневим з чорносливом. Подають зі скибочками картоплі, маринадами та трюфельним соусом.

Якщо ви не встигли поснідати вдома, бо почалася сирена, рекомендуємо замовити Бріош-сніданок з лососем і авокадо (245 грн).

Під час повітряної тривоги JACUZZI закликає гостей спускатися в бар, який виконує функції укриття.

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 25/2.

Parovoz SpeakEasy

Сучасні заклади, які розміщуються у підвальних приміщення Києва, — чудовий варіант укриття. А, особливо, коли мова йде про спікізі бар. Тут не лише безпечно. Тут на вас чекає приємна атмосфера, улюблені коктейлі, вино та розмови про головне.

Parovoz SpeakEasy входить у рейтинг Top 500 bars. Гостям пропонують страви з хоспер-меню, стейки, закуски, улюблені класичні та оригінальні авторські коктейлі. З меню можна ознайомитися безпосередньо в закладі.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 19.

BeerЖа

BeerЖа – сучасний пивний ресторан із інтер’єром у стилі лофт. BeerЖа – це відкрита кухня, жива музика та супер контактний бар. Родзинка закладу – унікальна пивна біржа з обвалом цін до -40% на пиво щодня. На гостей чекає мультименю та банкетна пропозиція для святкування особливої події.

Заклад розташований у підвальному приміщенні та виконує роль бомбосховища. Укриття має 3 виходи та аварійне освітлення, є запас води та продуктів. Ви можете перебувати у BeerЖа під час повітряної тривоги та відчувати себе у безпеці.

Ресторан умовно поділений на 4 окремі зони. Тут комфортно перебувати і наодинці, і вдвох і з великою компанією.

У меню – страви на будь-який смак. Під час тривоги тут можна добряче підкрипитися. Яскраві страви – Бургер DOUBLE (345 грн), Паста у вершково-сирному соусі (237 грн), Паста карбонара (185 грн). Якщо ви бажаєте чогось солоденького, рекомендуємо скуштувати Яблучний штрудель з морозивом та вершками (145 грн).

Адреса: вул. Регенераторна, 4а.

Товстий Лев

Товстий Лев – атмосферний паб біля станції метро Площа Льва Толстого. У меню – бургери, салати, закуски, перші страви, фірмові пательні. Якщо ви прийшли до укриття з друзями, зверніть увагу на сети для великих компаній. Friends set (679 грн) – курячі крильця BBQ, в’ялене куряче філе, цибулеві кільця, картопля фрі, чіпси, грінки, соуси. Ще один зручний варіант для компанії – Угорська тарілка (279 грн) з різними закусками.

Музика лікує – у закладі встановлено музичний автомат, де ви можете замовити свої улюблені пісні. На вас чекають разом із вашими домашніми улюбленцями. Адже всі вже знають, що українці рятують всіх, навіть пухнастиків.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 18а.

Urban Grill

Urban Grill – не просто ресторан чи бар, це справжня сідерія. Тут представлено більше 40 видів сидру із різних країн світу. Це також і гриль-бар. Тому, якщо ви сюди потрапили, неодмінно скуштуйте реберця, стейки, бургери та інше м’ясо.

Urban Grill – це три поверхи з різними атмосферами. Найнижчий із них виконує роль укриття.

Безпрограшне рішення навіть під час повітряної тривоги (а тим паче, якщо вона триває 5 годин) – Ароматні та соковиті ребра з вогню (219 грн). Солодке неодмінно покращить настрій і допоможе знизити рівень стресу. Тож замовте на десерт Медовик, який підкорив серця гостей.

Адреса: вулиця Хорива 25/12.

Crazy Jack

Crazy Jack – ще один паб TL Family (Товстий Лев, Urban Grill) у центрі міста неподалік від метро Олімпійська. Заклад знаходиться у підвалі. Тут затишно, тепло, безпечно, як удома. У меню – снеки, салати, сети для компаній, перші та основні страви, бургери, десерти.

Зручний варіант перекусу під час повітряної тривоги – маленькі спрінг-чебуреки (142 грн). Ніжний курячий фарш з моцарелою та зеленню, спрінг-тісто, кисло-солодкий соус – те, що треба під час стресу. Якщо сильно хвилюєтеся, коли чуєте сирену, займіть руки Курячi крильцями Сhile (157 грн) – звільніть мозок від думок.

Адреса: вул. Антоновича, 47.

Зверніть увагу на те, що бари та ресторани зобов’язані сповістити гостей про початок повітряної тривоги. Але якщо ви перебуваєте у закладі у підвальному приміщенні, вам не доведеться прямувати до укриття — ви вже в ньому. Це дуже зручно.

‼Важливо! Команда Tomato.ua не несе відповідальності за рівень безпеки закладів.

Знаходишся в укритті — задонать на ЗСУ!??

FAQ

  • У яких кафе і ресторанах можна сховатися під час тривоги?

У випадку повітряної тривоги можна сховатися в закладах, розташованих у підвалі: JACUZZI, Parovoz SpeakEasy, Товстий Лев, Urban Grill, Crazy Jack.

  • Які бомбосховище вимоги?

Необхідно максимально звільнити шлях до виходу, заклеїти скотчем вікна, забезпечити запас їжі та води, наповнити аптечку відповідно до вимог воєнного часу, встановити додаткові вогнегасники.

  • Чи можна вважати заклад у підвалі найпростішим укриттям?

По суті, якщо заклад знаходиться у підвалі, він і є найпростішим укриттям. Але пам’ятайте про те, що найбезпечнішим сховищем є те, де є мінімум два виходи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Кращі хачапурі в Києві: ТОП-7 ресторанів і доставок грузинської кухні

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все