Львів знає, як закохувати у вечори. Особливо тоді, коли вони проходять у затишних ресторанах із м’яким світлом, продуманою кухнею та вином, яке відкриває смак міста по-новому. Якщо ви шукаєте місце для романтичної зустрічі, сімейної вечері чи неспішного вечора з друзями, Tomato.ua підготував добірку локацій, де атмосфера, меню та винна карта створюють по-справжньому особливий настрій. Це La Luce, Porco Marco, AtelierXIX.
Заклади продовжують працювати, щоб сплачувати податки,надавати робочі місця та допомагати нашим захисникам.
La Luce
La Luce – італійський ресторан, що втілює філософію Dolce Far Niente (мистецтво насолоджуватися смаком). Гастрономічні враження сфокусовані на ідеальному тріо італійського смаку, що стало основою меню: піца, паста та страви на вогні. Смак страв ідеально доповнений вином – рекомендацією професійного сомельє.
Топ-5 страв, які варто скуштувати в La Luce:
- Обвуглений на вогні баклажан (420 грн) із насиченим томатним соусом, вершковою страчателлою, кедровими горіхами та пармезаном. Рекомендація Сомельє: Рожеве сухе вино Regaleali Le Rosé 2024.
- Равіолі Дель Плін (390 грн) з міксом трьох видів м’яса, сиру та зелені. Розкрити смак допоможе Червоне сухе вино Selección Especial Reserva 2014, Marquis de Griñon.
- Тальятелі Неро з морепродуктами (680 грн) у поєднанні з білим сухим вином Contacto Alvarinho 2024, Mendes & Simes відправить вас у Середземну подорож.
- Піца Діавола (460 грн) з пікантним салямі, солодким медом, болгарським перцем, вершковим крем-сиром і насиченим томатним соусом – страва для сміливих гурманів.
- Ніжний Тірамісу (365 грн) в комбінації з червоним солодким кріпленим вином занурить вас в італійську класику.
Команда сомельє La Luce також запрошує на дегустаційні сети, які познайомлять вас зі світом італійського вина.
Porco Marco
Porco Marco – невеличкий заклад, у команді якого всього три співробітники – власниця та два шефи. Це перш а і єдина Поркетерія на теренах України. Тут готують піцу в печі, свою поркету, хліб на заквасці. І все це створюють власними руками. Поркета – запечене ціле свинне м’ясо, яке начиняється спеціями, щільно скручується в рулет і запікається до хрусткої скоринки на дровах.
У меню – піца канотто, сендвічі, основні страви, салати, антіпасті та напої. Рекомендуємо скуштувати піцу Поркета (520 грн) з моцарелою, печеною на дровах свининою, помідоровим соусом, свіжою зеленню та фрешем лимону, Бекон Горногзола з соусом помідоровим, горгонзолою, беконом, пекоріно, ндуєю, маринованими огірками. А також сендвічі Рубен (579 грн) з пастрамі, маринованими огірками та медово-гірчичним соусом і Анчоуси & Страчатела (489 грн) з цільнозернового хліба, анчоусів, страчатели, чорного перцю, помідора, свіжої зелені та соку лимона.
Страви Porcomarco ідеально смакують зі столовим вином (110 грн).
AtelierXIX
AtelierXIX – це перша неаполітанська піца Львова, власний хліб і масло, а також авторські грапа та лікери.
Категорії меню – наш хліб, мезе, стартери, салати, супи, паста, равіолі, ризотто, неаполітанська піца, десерти й додатки.
Рекомендуємо скуштувати Карбонару з беконом, свіжомеленим перцем, піною з пармезану та хрустким жовтком (330 грн), піцу Di carne (435 грн) – для тих, хто любить сир і Say «Cheese» — для тих, хто любить сир. Асортимент вина доволі широкий: Рожевий квадрат від Father`s wine (175 грн) з ароматом червоної смородини, полуниці, барбарису, дюшесу й малини, 46 паралель Піно нуар (195 грн), Мерло, Колоніст (220 грн) з тонами вишні, смажених кавових зерен і легким відтінком ванілі, шовковисте, збалансоване б/а Мускат Натурео, Torres (250 грн) та інші. Рекомендуємо також скугштувати лікер ночіно та інші авторські напої.
Чудові закуски до вина – кошик крафтового хліба + масло беконове / трюфельне / з базиліком і часником, а також Тартар з яловичини та трюфельним кремом (290 грн) та Вітелло тонато (310 грн).