Переглядів: 371 Час на прочитання: 2 хв
ЛикБез

Трав’янисто-пряний смак мартіні відмінно доповнюють різноманітні закуски – солонуваті, пікантні, солодкі. У статті розповімо про найкращі варіанти закусок, які складають чудові гастрономічні пари з вермутом найвідомішого італійського бренду.

Оливки та корнішони

Це класичні варіанти закусок до сухого вермуту. Солоний, пряний смак зелених оливок та маринованих корнішонів вдало доповнює трав’яні ноти освіжаючого алкогольного напою. До класичного Martini можна подавати як звичайні оливки, так і фаршировані – лососем, сиром, перцем. У якості альтернативи можна використовувати й інші мариновані овочі – цибулю, моркву, спаржу.

Сири, ковбаси, м’ясні закуски

Найбільш підходящі сири – м’які, з вершковою текстурою, яка врівноважує гіркий смак мартіні. До найпопулярніших варіантів входять камамбер і брі. Також можна подавати з цим алкоголем деякі тверді сири – чеддер, гауду. Що стосується ковбас і м’ясних закусок, з сухим вермутом гармонійно поєднуються салямі, шинка, прошутто та хамон. Якщо хочеться чогось більш оригінального, ніж сирна та м’ясна тарілки, можна подати до мартіні копчений лосось з густими вершками і кропом.

Морепродукти й суші

На першому місці стоять устриці з лимонним соком – ця закуска чудово доповнює чисті гіркі нотки мартіні. Також із сухим вермутом добре поєднуються креветки з гострим соусом, червона та чорна ікра, коктейлі із різних видів морепродуктів. Що стосується суші, завдяки великому вибору текстур та смаків, ніжні свіжі рисові кульки з тунцем, лососем, сиром або авокадо чудово доповнюють та посилюють складний смак вермуту.

Горіхи

З вермутом відмінно поєднуються всілякі горіхи – волоські, кеш’ю, мигдаль. Особливо цікаве смакове поєднання виходить, якщо трохи підсолити горішки або приправити їх спеціями, які можна придбати в маркеті корисних штук MAUDAU, – паприкою, розмарином. Також можна використовувати замість солі цукор – наприклад, подати до келиха сухого мартіні зацукрований мигдаль.

Канапки та бутерброди

Ці універсальні закуски можна адаптувати до будь-якого різновиду мартіні. Особливою популярністю користуються канапе на житньому хлібі з лососем, вершковим сиром та свіжим огірком, а також брускета – підсмажені скибочки багету з моцарелою, помідорами і базиліком.

Фаршировані гриби

Цей варіант відноситься до пікантних закусок – теплі фаршировані гриби, наповнені вершковим сиром, свіжими травами (петрушкою та чебрецем) і подрібненими сухарями, добре доповнюють освіжаючий смак мартіні, надаючи йому глибини. Замість сиру у якості начинки можна використовувати подрібнену ковбасу або бекон.

Фрукти, шоколад і десерти

З мартіні відмінно поєднується гіркий шоколад і різні ягоди – лохина, чорниця, ожина, полуниця, малина, виноград. Цікаве смакове поєднання дозволяє створити свіжий інжир. Також до келиха сухого вермуту можна подати полуницю в шоколаді і не надто солодкі десерти з кремовою текстурою.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 3 / 5. Кількість оцінок: 2

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.