Переглядів: 14665 Час на прочитання: 7 хв
Куди піти у Києві

Заклади столиці зробили все, аби позбавити вас клопоту, пов’язаного з приготуванням до Великодня. Усе для того, щоб ви провели цей світлий день у колі сім’ї, рідних і друзів — таких моментів нам усім зараз дуже не вистачає. Кондитерські, ресторани та кафе пропонують класичні, сирні паски, краффіни та неймовірні паски з начинками. Є варіанти для поціновувачів класики і любителів нового та незвичайного. Tomato.ua розповість, де замовити паску та смаколики на Великдень. У добірці Бавовна, Milk Bar, Namelaka, Paska Club, Good Bread.

Заклади продовжують працювати, аби підтримувати економіку, наших захисників і всіх українців.

Бавовна

Ресторан Бавовна цього року створив Великодню кошулю – набір, який зробить свято ще смачнішим та цікавішим.

В основі кошулі – авторська паска на живій заквасці. Її готують 3 доби, додаючи в’ялену над полум’ям черешню, цукати з грейпфрута та родзинки. А зверху пасочку прикрашають нугою з ліщини та гречаним попкорном.

Окрім паски, у кошулі можна знайти:

  • копчену качку;
  • задимлену підчеревину;
  • фермерську страчателлу;
  • копчену рикоту;
  • запечений бурячок;
  • каперси та суцвіття бузини;
  • олію з черемші;
  • кавову олію.

Всередині кошулі – маленька листівка з легкою інструкцією приготування вишуканої закуски, яка неодмінно вразить ваших рідних. Але ми радимо не обмежувати себе та експериментувати з різними смаками. Ви можете створити власну авторську страву – все за вашим бажанням.

Вартість великодньої кошулі від Бавовна – 3900 грн.

Milk Bar x Gunia

Цьогоріч Milk Bar об’єднався з Gunia Project, брендом виняткових речей, вироблених на основі традиційних етнічних культур, щоб згадати, як все було, запам’ятати все, як є, і створити великодню колекцію, натхненну атмосферою свята та його традиціями. У дизайні – елементи колекції НАЇВ, що ґрунтується на орнаментах старовинних рушників 50-60-х років XX століття.

Квіти, янголи, лебеді у ставку та закохані птахи – ці теплі й наївні мотиви передають світлу радість свята.

Великодній набір Gunia & Milk Bar (1650 грн) зібрав усі найважливіші принади свята. Це пухка паска з апельсиновими цукатами, журавлиною та родзинками. Її смак знайомий і рідний, наче дитинства. До неї макова збите масло з медом – лагідне, мов світанок, та насичений і густий маковий крем. Сервірувальні серветки, свічка з натурального воску та пісдставка, сірники – про турботу, красу, рідний дім, обряди, про велике і світле свято.

Бренди створили разом також Бузиновий квас (320 грн) – живий, як сама весна.

Ви можете обрати дату і час, оплатити онлайн і очікувати своє замовлення в Києві або ж обрати доставку Новою Поштою по Україні.

Namelaka

Namelaka продемонструвала пряме включення з рожевого заводика – великодня намелачна історія у самому розпалі, а почалася вона 6 років тому.

Цього року заклад поверне вас у бабусине літо, потішить улюбленим смаками, подарує хоч трішки спокою у серці. У кожному шматочку – теплі спогади.

У великодній родині пасочок (від 1160 грн):

  • Мама-гусочка – традиційна пасочка для чаювання великою українською родиною. Пухка, на яєчних жовтках, з щедрою порцією цукатів.
  • Намелачна Гусочка – пасочка ідеального розміру для великодніх кошиків. Класична, з медовою гусочкою, шоколадними яєчками і зефірними квітами.
  • Намелачна полунична – з ніжним, соковитим полуничним серденьком. Прикрашена зефірною півонією з бабусиного саду.
  • Крихітка в яєчку – маленька сирна пасочка за рецептом бабусі. Ніжна, соковита, улюблена пасочка малечі.
  • Паска-мандрівниця – найкраща класична пасочка для подорожей в інші міста! З гніздечком безе та шоколадними яєчками.
  • Фісташкова – з серединкою із найніжнішого фісташкового ганаша, традиційною помадкою та фісташками.

Paska Club

Paska Club – Великодній маркет, який зібрав 16 улюблених київських закладів. Захід відбудеться 19 квітня на вул. В. Липинського – на площі між Київським Велотреком і сквером Гончара. 16 учасників, паски, панетоне, фермерські квіти та стильні елементи декору – усе в одному місці напередодні свята.

Paska Club запрошує скуштувати та придбати головні паски міста:

Коломбо (панетоне у вигляді голуба) з двома видами шоколаду та двома видами цукатів, Бабусина паска, хрестові булочки, жайворонки, крашанки від Спельта.

Паски трьох копнцепцій (традісон, сімейні, модерн) та шоколадні кролики від Paul.

Дядина паска з франжипаном та ланкійською ваніллю від Улюблений Дядя, Ароматний та пухкий панетоне від Італійської редакції зі смаком шоко-оранж з цукатами та бельгійським шоколадом і натхненна містом паска Київ Вечірній від 044 Café.

Хедлайнери від Milk Bar: оверпухка Класична паска з апельсиновими цукатами, родзинками та журавлиною, ніжна Три молока та спокуслива Victoria’s Secret із полунично-шоколадним мусом та хрустким айсингом.

А також пасочки від Make my cake, Франик, Rose Family (Одеса, Бути Sofie), Жорна, Dolceteka, Середа, Leila Bakery, Honey, Cheesecake, Марчук хліб та Bakehouse.

Good Bread

Good Bread From Good People – інклюзивна пекарня, яка з 2017 випікає кекси, торти, круасани, булочки, хліб, сотні видів різної випічки. Все це навчилися робити люди, які відчували, що для них немає місця у цьому суспільстві. Майже 7 років Good Bread сіє ідею протилежного: люди з ментальною інвалідністю мають шанс. Наразі команда випікає безкоштовний хліб для жителів прифронтових територій – уже передали понад 400 тисяч хлібин.

Цього року до Великодня Good Bread підготували особливу «родзинку». Це паски, які виготовлені за принципами панеттоне і поєднують дві класичні традиції великодньої випічки — української та італійської. В асортименті Паска з родзинками та цукатами на заквасці (600 грн), Шоколадна на заквасці (550 грн) та м’яка й ніжна Паска вершкова (550 грн), а також «хрестові» булочки Хот крос банс (250 грн/6 шт) з журавлиною та корицею, які стали символом Великодня у всьому світі. До пасок пропонують додати ніжний крем Маскарпоне (190 грн), який довершить смак випічки.

Влітку команда Good Bread відкрила 4-поверховий простір Good Bread Hub у Києві. Він об’єднав пекарню, кулінарний цех для приготування обідів для безхатьків і лекторій, де навчають супроводжувати людей із інвалідністю під час роботи, а також столярну та майстерню для дорослих із ментальною інвалідністю. Мета хабу – розвиток культури інклюзивного мистецтва та формування цінності культури безвідносно до діагнозу митців. Новий простір дозволяє випікати ще більше хліба для жителів прифронтових і деокупованих територій, працевлаштувати ще більше людей, влаштовувати виставки, майстер-класи та інші події.

Замовили паску — зробіть донат на ЗСУ!??

FAQ

Паска – це традиційний український смачний десерт (або ж просто хліб), який готують на Великдень. Його готують із тіста, яке містить яйця, цукор та інші інгредієнти. На приготування паски зазвичай потрібно виділити цілий день, тому що це доволі складний, трудомісткий і довготривалий процес. За традицією, паску прикрашають посипкою й тематичним декором, який має великоднє значення. Проте сучасні пекарі й кондитері нерідко прикрашають паски просто гарними елементами: шоколадом, мигдальними пластівцями, горішками, цукерками, макаронс, печивом у виді зайчика тощо.

У Києві є багато пекарень, кондитерських магазинів, кафе та ресторанів, де можна замовити паску на Великдень. У добірці від Tomato.ua – і Бавовна, Milk Bar, Namelaka, Paska Club, Good Bread.

Розміри пасок можуть відрізнятися залежно від закладу. Зазвичай паски продаються у розмірі від 100 грамів до 1 кілограма. У середньому – 200-600 г.

У Києві пропонують різноманітні види пасок: традиційні українські паски, італійські панетоне, крафіни та сучасні варіації з різними начинками, глазур’ю та оригінальним декором. Ви можете вибрати як класичні рецепти, так і більш оригінальні версії. Смаки пасок можуть бути різними: традиційна паска з родзинками та цукатами, паска з нутеллою, горішками, карамеллю та багато інших.

Ціни на паски можуть відрізнятися залежно від закладу, рецепту, начинки, декору, ваги й розміру паски. Середня вартість паски в Києві – 300-600 грн.

Залежно від закладу, можуть бути надані додаткові послуги при замовленні пасок, такі як доставка додому, декор паски на ваш вибір, подарункова упаковка чи кошик.

Терміни замовлення пасок на Великдень можуть відрізнятися в залежності від закладу. Рекомендується замовляти паски заздалегідь, щоб бути впевненим у тому, що Ваше замовлення буде готове до Великодня. Більшість закладів планують доставку за день-кілька днів до свята.

Найпопулярніший варіант від закладів – Великодні кошики. Окрім пасок, у наборі містяться крашанки та різноманітні страви й напої. Наприклад, сири, ковбаска, м’ясний рулет, паштет, буженина, ягня, шпинатні завиванці, а також вино або настоянка.

Так, окрім паски, багато пекарень та кондитерських у Києві пропонують широкий асортимент великодніх смаколиків. Це можуть бути пряники, шоколадні яйця, кекси, макарони та інші десерти, оформлені на тематику Великодня.

Щоб замовити паску з доставкою у Києві, відвідайте веб-сайт обраної пекарні або кондитерської, виберіть бажаний продукт та оформіть замовлення через онлайн-форму або за телефоном. Деякі сервіси також пропонують замовлення через популярні платформи доставки їжі. Так, багато пекарень та кондитерських у Києві пропонують можливість самовивозу замовлення. Це може бути зручним варіантом, якщо ви хочете заощадити на доставці або отримати свій смаколик швидше.

Головна фотографія: Make my cake.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 3

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все