Переглядів: 1560 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Львов

Хрусткі круасани, ніжний тартар, яскраві сніданки й супи, екстравагантні жаб’ячі лапки, равлики та мідії – французька кухня вміє дивувати. Tomato.ua відправить вас у гастрономічну подорож Францією. У нашій добірці – ТОП ресторанів французької кухні у Львові. Це Kilinski, Гомін, Французькі канікули, Baguette, Tante Snails.

Кафе та ресторани Львова продовжують працювати, щоб сплачувати податки, надавати робочі місця та допомагати нашим захисникам.

Kilinski

У ресторані Kilinski, що розташований у серці Стрийського парку, шарм і вишуканість відчуваються у кожній деталі. Ви ніби опиняєтесь у ресторані в самісінькому центрі Парижа, не покидаючи Львів. Це особлива подорож у неймовірний гастрономічний світ без квитка на літак.

У Kilinski гостям запропонують цікаві класичні страви французької кухні, такі як Ліонський цибулевий суп (245 грн) і сніданок Крок Мадам (360 грн).

Шеф ресторану Віталій Федак рекомендує скуштувати закуску Крем-брюле з фуа-гра (595 грн) та Качине філе з карамелізованими тропічними фруктами (525 грн), а на десерт обов’язково обрати мигдалевий Мільфей (295 грн). Смак і подача цих страв вкраде ваше серце навіки.

Оскільки Kilinski часто обирають для святкувань важливих подій, тут подбали про банкетне меню, яке стане гастрономічною родзинкою та прикрасою вашого свята. Варто відзначити, що в закладі практикують особливу подачу страв – фуд-пейринг. Це гастрономічні витвори, в яких інгредієнти ідеально поєднуються між собою навіть на молекулярному рівні.

Kilinski – місце, де всі ваші рецептори, як смакові, так і естетичні, танцюватимуть ніби в Мулен руж, і насолоджуватимуться кожним моментом перебування в Парижі у самому центрі Львова.

Гомін

Гомін – затишне кафе, де на вас чекають комфортна їжа та душевні бесіди. Тут можна зустріти однодумців і серед гомону голосів ще краще усвідомити себе, відчути момент.

У закладі подають прості продукти, які всі звикли готувати вдома, а також ресторанні страви – комфортна їжа для кожного своя. Сніданки можна замовляти цілий день. Рекомендуємо скуштувати Картопляний хешбраун із соусом голландез та свіжомаринованими овочами (188 грн), Френч грінку з фланк стейком або з лососем (по 298 грн) чи Солодку френч грінку зі сметаною, нектарином і блакитним сиром (188 грн). Цікава варіація популярної французької страви – Тартар з копченим артишоком (284 грн).

Ідеальна пропозиція для довгоочікуваної зустрічі з друзями або вечора в сімейному колі – келих французького вина Hugel, Gentil з історичного регіону Ельзас на північному сході Франції, що межує з Німеччиною та Швейцарією. Або ж ніжний коктейль Щебет (240 грн) на основі рожевого джину, лічі, малини й троянди.

Французькі канікули

Французькі канікули – це телепорт до Франції у центрі Львова. Затишний заклад пропонує преміальні французькі десерти. В асортименті – еклери, тарти, мусові й нарізні десерти, кекси, макарони, цукерки, печиво та випічка. Яскраві позиції – Тарт Абрикос-естрагон (155 грн), Еклер Малина-маракуя (125 грн), Тістечко Плезір (189 грн).

Окрім вражаючих десертів, у меню ви знайдете цікаві сніданки та страви в кращих французьких традиціях. Рекомендуємо скуштувати Бенедикт на бріоші (395 грн), Круасан з мортаделлою та страчателою (295 грн), Сирний омлет (269 грн), Салат нісуаз з тунцем (365 грн), Тартар з яловичини з трюфельним кремом (405 грн), Сирний суп (245 грн).

Заклад задає тренди не гірше французького тижня моди. До вашої уваги – ексклюзивний аксесуар – Коктейльна сумка з сангрією (590 грн), яка створює неймовірний настрій. До страв і десертів також чудово смакують унікальні коктейлі-парфуми з трьома формулами.

Baguette

Baguette – ресторан-кондитерська, де можна відчути дух Франції та Італії: запашна випічка, легка музика, затишна атмосфера, літня тераса й інтер’єр у стилі прованс.

На вашу увагу заслуговує класичний французький сніданок Крок-Мадам (215 грн). Це хліб цибульковий, полядвиця, сирі і яйце. Ще один цікавий Французький сніданок (295 грн) – Свіжий круасан із сиром Маскарпоне, слабосолений лосось, авокадо, яйце. Сніданки подають із келихом Просекко – ідеальний початок дня.

Звісно ж, Багет неможливо уявити без багету. Ніжна серединка, хрустка скоринка й неперевершений смак – свіженькі багети печуть щодня. А французьку кухню неможливо уявити без круасанів. Обирайте до смаку: маскарпоне-маракуя, маскарпоне-малина, шоколад, солена карамель та інші (від 70 грн).

Влітку ідеально смакує яскравий французький коктейль Кір-Рояль на терасі з цікавою стравою. Наприклад, з Бургіньйон (295 грн) або з Яловичиною у французькому маринаді, приготованою в хоспері (395 грн). А Мідії у вершково-часниковому соусі та Равлики з сиром дорблю (185 грн) ідеально смакують у парі з білим вином.

Tante Snails

Чудовий варіант відпочинку на вікенд у французькому стилі – поїздка на Tante Snails. Це равликова ферма неподалік від Львова, яка пропонує екскурсії для дітей і дорослих. На вас чекає спокійна та затишна атмосфера, а також дегустація равликів у різному приготуванні. У рамках екскурсії для найменших гостей – багато нової цікавої інформації, активності й розваги, відпочинок на свіжому повітрі, заливання свічок, какао з лавандовим печивом та навіть равликові перегони.

Головна страва ферми – Равлики зі свіжоспеченим багетом (195 грн). Окрім равликів, у меню жаб’ячі лапки, мідії, сирна тарілка, паста з равликами, салати, піца, морозиво, вино, граппа та інші напої. А в крамничці можна придбати різноманітні смаколики та сувеніри напам’ять.

Насолодіться французькою кухнею у Львові та не забудьте про донат на ЗСУ!💙💛

Головна фотографія: Pexels.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Львов

Показати все