Суп – це чудова перша страва, якою можна і поживно поїсти, і зігрітися в холодну пору року. Супи не варто недооцінювати, з ними можна багато експериментувати. Наприклад, блендер допоможе приготувати ніжний і вишуканий крем-суп, який неодмінно сподобається вам і вашій родині. Tomato.ua поділиться корисними порадами та цікавими рецептами.
Вишуканий і ніжний крем-суп удома: поради щодо приготування
Блендер – вірний помічник, який допоможе приготувати оригінальну ресторанну страву вдома. Варіантів крем-супів безліч: грибний, сирний, цибулевий, з томатів, броколі, моркви та гарбуза і т.д. Нижче ми поділимося рецептом супу з картоплі від відомого українського шеф-кухаря.
Одна з порад – додавайте до крем-супу різні спеції, не бійтеся використовувати щось нове. Прянощі нададуть страві неймовірного аромату, підкреслять смак і зроблять його більш насиченим.
Не виливайте бульйон з м’яса або овочів – використовуйте відвар, а не воду, щоб досягти кремової консистенції.
Прикрашайте суп гарбузовим насінням, мілко нарізаними овочами, зеленню, спеціями – така подача робить страву оригінальнішою.
Картопляний крем-суп з куркумою від Євгена Клопотенка
Крем-суп із картоплі – це проста й швидка страва, для приготування якої вам не доведеться витрачати багато коштів. Ідеально для наших реалій.
Цю страву з легкістю зможе приготувати навіть та людина, яка думає, що «не вміє готувати». Просто дотримуйтеся рецепта. Для приготування страви вам знадобиться 40 хвилин.
Інгредієнти:
- Картопля – 5 штук;
- Питна вода – 1 літр;
- Часник – 2 зубчики;
- Лавровий лист – 1 шт.;
- Вершки 15-20% – 100 мл;
- Духмяний перець – 3 горошинки;
- Маринований імбир – 1 ст. л.;
- Куркума – 2 ч. л.;
- Кисло-солодке яблуко – 1 шт.;
- Сіль і перець – до смаку.
Приготування
- Перше, що потрібно зробити – очистити п’ять середніх картоплин і нарізати їх невеликими однаковими шматочками.
- Викладіть картоплю у каструлю та залийте водою. Додайте лаврового листу, духмяного перцю та часнику, посоліть. Після закипання варіть картоплю на середньому вогні 20 хвилин. Дістаньте часник і спеції, а картопляний відвар злийте в іншу каструлю або миску.
- Тепер нам знадобиться блендер! Викладіть відварену картоплю в чашу блендера, додайте вершки та невелику кількість відвару з картоплі.
- Додайте куркуми. Завдяки цій спеції суп матиме красивий колір, тонкий аромат і цікавий посмак.
- Перебийте картоплю в блендері до однорідної кремової консистенції, поступово додаючи відвар. За необхідності додайте солі.
- Наріжте яблучко та маринований імбир маленькими шматочками.
- Влийте суп у тарілку, прикрасьте яблуками та імбиром, додайте свіжомеленого чорного перцю.
Крем-суп ідеально смакує з грінками або багетом.
Смачного!
Приготували вдома крем-суп у блендері — зробіть донат на ЗСУ!??
Фото: Unsplash, Pexels.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!
Куди піти на Масницю в Києві: млинці, як у дитинстві, від закладів столиці