Переглядів: 4815 Час на прочитання: 2 хв
Рецепт дня

Суп – це чудова перша страва, якою можна і поживно поїсти, і зігрітися в холодну пору року. Супи не варто недооцінювати, з ними можна багато експериментувати. Наприклад, блендер допоможе приготувати ніжний і вишуканий крем-суп, який неодмінно сподобається вам і вашій родині. Tomato.ua поділиться корисними порадами та цікавими рецептами.

Вишуканий і ніжний крем-суп удома: поради щодо приготування

Блендер – вірний помічник, який допоможе приготувати оригінальну ресторанну страву вдома. Варіантів крем-супів безліч: грибний, сирний, цибулевий, з томатів, броколі, моркви та гарбуза і т.д. Нижче ми поділимося рецептом супу з картоплі від відомого українського шеф-кухаря.

Одна з порад – додавайте до крем-супу різні спеції, не бійтеся використовувати щось нове. Прянощі нададуть страві неймовірного аромату, підкреслять смак і зроблять його більш насиченим.

Не виливайте бульйон з м’яса або овочів – використовуйте відвар, а не воду, щоб досягти кремової консистенції.

Прикрашайте суп гарбузовим насінням, мілко нарізаними овочами, зеленню, спеціями – така подача робить страву оригінальнішою.

Картопляний крем-суп з куркумою від Євгена Клопотенка

Крем-суп із картоплі – це проста й швидка страва, для приготування якої вам не доведеться витрачати багато коштів. Ідеально для наших реалій.

Цю страву з легкістю зможе приготувати навіть та людина, яка думає, що «не вміє готувати». Просто дотримуйтеся рецепта. Для приготування страви вам знадобиться 40 хвилин.

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 штук;
  • Питна вода – 1 літр;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Лавровий лист – 1 шт.;
  • Вершки 15-20% – 100 мл;
  • Духмяний перець – 3 горошинки;
  • Маринований імбир – 1 ст. л.;
  • Куркума – 2 ч. л.;
  • Кисло-солодке яблуко – 1 шт.;
  • Сіль і перець – до смаку.

Приготування

  1. Перше, що потрібно зробити – очистити п’ять середніх картоплин і нарізати їх невеликими однаковими шматочками.
  2. Викладіть картоплю у каструлю та залийте водою. Додайте лаврового листу, духмяного перцю та часнику, посоліть. Після закипання варіть картоплю на середньому вогні 20 хвилин. Дістаньте часник і спеції, а картопляний відвар злийте в іншу каструлю або миску.
  3. Тепер нам знадобиться блендер! Викладіть відварену картоплю в чашу блендера, додайте вершки та невелику кількість відвару з картоплі.
  4. Додайте куркуми. Завдяки цій спеції суп матиме красивий колір, тонкий аромат і цікавий посмак.
  5. Перебийте картоплю в блендері до однорідної кремової консистенції, поступово додаючи відвар. За необхідності додайте солі.
  6. Наріжте яблучко та маринований імбир маленькими шматочками.
  7. Влийте суп у тарілку, прикрасьте яблуками та імбиром, додайте свіжомеленого чорного перцю.

Крем-суп ідеально смакує з грінками або багетом.

Смачного!

Приготували вдома крем-суп у блендері — зробіть донат на ЗСУ!??

Фото: Unsplash, Pexels.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Куди піти на Масницю в Києві: млинці, як у дитинстві, від закладів столиці

 

 

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Лайфхаки

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все Показати все

Читати статті про Рецепт дня

Показати все