Переглядів: 8103 Час на прочитання: 7 хв
Куди піти у Києві

Масниця – особливе для українців свято, яке цього року святкують з 20 до 26 лютого. Ми збираємося в колі рідних, куштуємо ароматні та неймовірно ніжні млинці, обговорюємо улюблені начинки й поєднання та зустрічаємо весну. Tomato.ua розповість, куди піти на Масляну в Києві. У добірці SHO, Havana restaurant, AlexGut Grill, Балувана Галя.

Заклади шанують традиції та звичаї і продовжують працювати попри повномасштабне вторгнення, ракетні обстріли та відключення електроенергії.

Оригінальні ідеї млинців 2023: пропозиції від закладів

SHO

Млинці, налисники, завиванці, палачінти – у різних куточках України цю страву називають по-різному, адже всюди вважають її смак своїм, тутешнім. У ресторані української кухні SHO знають: варто лише одного разу скуштувати млинці, щоб вони назавжди стали рідними, а кожна ваша зустріч була маленьким святом. Команда без поспіху й звйвих слів готує ресторан до Масляної, а її традиційні страви – до зустрічі з вами.

Ця зустріч буде в непорушному спокої, домашньому затишку й теплій надії на те, що з новою весною почнеться нове життя.

Якщо ви обожнюєте млинці і бажаєте їх куштувати не лише на масляну, у нас для вас хороші новини. У SHO готують млинці на постійній основі. У меню – млинці З лососем (280 грн), З куркою та грибами (280 грн), З м’ясом (260 грн).

Окрім млинців, у SHO можна скуштувати інші традиційні українські страви: Голубці (340 грн), Банош з бринзою та білими грибами (280 грн), Вінегрет з опеньками (260 грн).

Havana restaurant

Havana restaurant – атмосферний ресторан із запальним характером Гавани. У закладі є потужний генератор, завдяки чому є можливість працювати навіть під час відключення електроенергії.

Havana restaurant запрошує всіх на Масляний тиждень, який розпочнеться 20 лютого. На вас чекатиме справжнє Масляне меню з Куби! Завітайте до тропіків на березі Дніпра, щоб скуштувати ніжні млинці, приготовані за авторським рецептом шеф-кухаря ресторану.

У постійному меню – стартери, устриці, брускети, салати, піца, гарячі закуски, супи, паста та ризото, страви з м’ясо, риби та морепродуктів, страви з вогню, гарніри та десерти, а також страви для дітей.

Справжня презентація Havana – inusual, ardiente y exótico (незвичайна, запальна та екзотична). Саме така страва – Біфстроганов (385 грн), яку подають на пательні. рекомендуємо скуштувати також Брускету з ростбіфом (245 грн), Кубинський салат з креветками, авокадо, апельсином та кедровим горіхом (520 грн) і Судак з артишоком (452 грн).

AlexGut Grill

AlexGut Grill вже запусти особливе меню на Масницю! Заклад підтримує українські традиції та шанує свята.

Команда розробила меню млинців у двох форматах. Перший – основні страви. Це млинці З сиром і шпинатом (165 грн) та з Жульєном (185 грн).

Другий формат – солодкі позиції на десерт. В асортименті – Шоколадні млинці з вишнею і кулькою морозива (135 грн) та Шоколадні млинці з Нутеллою (185 грн).

Окрім млинців, рекомендуємо скуштувати і інші страви від AlexGut Grill. Це атмосферний ресторан, у якому готують м’ясо на відкритому вогні: м’ясо курки та свинини, стейки, реберця. У меню ви також знайдете цікаві основні страви: Бефстроганов з картопляним пюре з трюфельною пастою (295 грн), Курча тапака з картоплею по-селянськи (265 грн), Лосось зі шпинатом та соусом з авокадо (410 грн), Бургер з яловичою котлетою і «Гавайським соусом» (295 грн) та багато іншого.

Ресторан подарує вам нові гастрономічні враження.

Балувана Галя

Балувана Галя вже насмажила млинців з різноманітними начинками, які неодмінно вас здивують. У меню до Масляної – солоні (від 130 грн) та солодкі (від 120 грн) млинці.

Позиції від вареничної Балувана Галя доволі цікаві. Рекомендуємо скуштувати Торт з шоколадних млинців та сирково-бананового крему. Три молока – три млинці, викладені у формі серця. Кожен із них має різну начинку на молочній основі: ванільну, кокосову та пікантну. Три бажання – млинці в середині мають одразу три види начинки: макову, вишневу та з домашнього сиру. Подаються на тарілці, прикрашеній цукровою пудрою.

Ви можете скуштувати млинці з однією начинкою або замовити одразу порцію з декількома видами начинка та насолодитися всіма смаками одразу. Набір солоних млинців (340 грн) – зі шпинатом, сиром та куркою, з язиком, телятиною та сиром, з м’ясом, з куркою та грибами, з шинкою та сиром. Набір солодких млинців (260 грн) – запечені з сиром і родзинками, з медом і горіхами, три молока та три бажання.

  • Масниця в ресторанах Києва 2023: куди піти?

Ресторани SHO, Havana restaurant, Балувана Галя, AlexGut Grill запрошують на святкування Масляної. На вас чекає цілий тиждень неймовірно ніжних млинчиків.

  • Які млинці можна скуштувати в Києві?

До Масниці в кафе та ресторанах уже активно готуються. Заклади тішать традиційними начинками для млинців та оригінальними поєднаннями смаків. Цікаві варіації – з вишнею та кулькою морозива, Жульєном, язиком, з трьома видами начинки на основі молока, з куркою та грибами, з сиром і родзинками.

  • Кращі млинці в Києві: де шукати?

Рекомендуємо відвідати заклади з нашої добірки та обрати для себе кращі млинці в Києві. Масниця – ідеальний для цього час.

Нагадаємо, як святкували Масляну в Києві минулого, 2022 року, ще до початку повномасштабного вторгнення.

Масниця – атмосферне тепле свято, яке у народі асоціюється зі смачними печеними млинцями та веселими гуляннями. Заклади столиці пропонують зустріти весну разом. Tomato.ua розповість, куди піти на Масляну в Києві. У добірці пропозиції від OTDOHNULI, Любимый дядя, Klukva&Brukva, Молодість.

OTDOHNULI

Ресторан грузинської та європейської кухні OTDOHNULI вже радо зустрічає весну! Тому заклад завчасно підготувався до атмосферної Масляної. З 26 лютого до 6 березня у ресторані на озері Тельбін (вул. Юрія Шумського) чекають на гостей у затишку з панорамним видом на озеро, під звуки птахів.

Шеф-кухар Костянтин Бородай створив нове меню з цікавими мереживними млинцями з авторськими начинками та оригінальними соусами.

У вас буде цілих 7 днів, щоб відвідати кожну порцію млинців та посмакувати. Яскравих смаків багато, тому ви можете завітати до ресторану декілька разів протягом цього тижня.

Рекомендуємо скуштувати Запечені млинці з сиром, ванільним соусом та вишневим релішем (90 грн/200 г), Млинці з куркою та грибами у соусі шкмерулі (110 грн/200 г), Шпинатні млинці зі слабосоленим лососем та хрумким салатом (145 грн/200 г), Млинці з кав’яром і сметаною (130 грн/180 г).

Любимый дядя

Любимый дядя – один із закладів сім’ї ресторанів і готелів First Line (ЖЗЛ, Наша дача, Чехов). Любимый дядя запрошує всіх до своєї квартири. Кожен її куточок відображає різні місця на планеті, де він уже відвідав, та збирається відвідати.

Кухня закладу – яскравий характер і колорит Середнього Сходу. Тут можна скуштувати ізраїльський хумус, марокканську шакшуку, ліванський табуле, палестинський бабагануш, бурекаси та млинці з різноманітними начинками.

Рекомендуємо спробувати Млинці з телятини від Mammy (205 грн) з грибною сметаною та маринованими огірочками. На десерт варто замовити Улюблені млинці з сиром від Mammy (189 грн) з фруктовим компоте та заварним кремом зі сметаною.

Якщо ви слідкуєте за фігурою та дотримуєтесь правильного харчування, зверніть увагу на Гречані млинці (275 грн) зі свіжим кокосом, шароном, фісташкою, керобом та джемом з хурми. Це страва true healthy – збалансована здорова їжа, створена з любов’ю нутриціологом Анастасією Голобородько.

Klukva&Brukva

Klukva&Brukva запрошує на ситну та ароматну Масляну, які святкуватимуть цілий тиждень з 28 лютого.

На честь свята Klukva&Brukva тішитиме гостей млинцями. В асортименті – звичайні млинці – Млинець пшеничний (12 грн/1 шт), Млинець гречаний (15 грн/1шт). Також можна замовити Сет з із шести пшеничних млинців (70 грн) та Сет з шести гречаних млинців (85 грн).

Яскраві позиції – Млинець гречаний з копченою куркою, сиром та яйцем пашот (120 грн), Млинці гречані з грибним рагу (120 грн) та Млинці з морозивом з ряжанки та ягідним киселем (130 грн).

Гостям також пропонують самостійно створити свій власний млинець на Масницю. На вибір пропонують цікаві начинки: курка копчена, ростбіф, сало, фермерський лосось, паштет з коропа, паштет з печінки курчати з желе з мадери, грибне рагу, севіче з оселедця, фермерський сир з родзинками, мед, варення та інші (від 50 грн).

Молодість

Молодість – атмосферний кафе-бар, де пропонують страви з дитинства та з молодості, а також влаштовують запальні вечірки.

В дитинстві Масляна завжди приносила з собою незабутні млинці. Ми подорослішали, але цю традицію і досі вшановують у закладі.

Молодість пропонує скуштувати ароматні млинці. Яскраві позиції – Млинці з куркою та грибами (139 грн), як з дитинства, та Млинці з сиром, ванільним соусом та сезонними ягодами (170 грн), як в улюбленої бабусі в селі.

Крім млинців, заклад пропонує цікаві сніданки протягом усього дня: Татова фірмова яєшня, Пишний омлет, Похмільний сніданок, Сирники. А також Форшмак, Оселедець з картоплею, Улюблений салат доярки Свєти, Такий крабовий салат, Фірмовий олів’є Молодості, Мамин борщ, голубці, котлети, вареники, картошку та багато інших легендарних страв.

Завітайте до закладів на ароматні млинці та зустріньте весну разом із найближчими! І не забудьте про донат на ЗСУ!??

Головна фотографія: SHO.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Зимові новинки в меню від шеф-кухарів Києва

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Анонсы

Показати все Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все