Переглядів: 2053 Час на прочитання: 3 хв
Рецепт дня

Смузі – корисна й поживна страва, насичена вітамінами. Одна з її особливостей – просте й легке приготування, для якого знадобляться лише продукти та занурювальний блендер. Анастасія Голобородько поділилася порадами, рецептами й правилами ранкового смузі. Читайте детальніше в статті на Tomato.ua.

Анастасія Голобородько – сертифікований нутриціолог, фуд-терапевт, спікер з освіти в їжі та Національний консультант UNICEF Ukraine з харчування. У своєму блозі експертка розповідає про їжу, про різноманітні продукти, вітаміни й поживні речовини.

Нещодавно вона розповіла про смузі. Нутріциологиня рекомендує уникати в спеку великої дози цукру та фруктози. Ідеальна їжа зранку – це смузі. Після проведення експериментів із ним експерта прийшла до того, що «страву» можна подавати традиційно в склянці або ж у тарілці з іншими інгредієнтами у вигляді боула.

На думку експертки з харчування, вам дещо потрібно знати про смузі:

  • Те, що смузі роблять детокс організму – це міф. Але його вживання найшвидше відображається на стані й чистоті шкіри.
  • Смузі не зроблять революцію у харчуванні.
  • Смузі – це не панацея, від нього не худнуть.
  • Якщо шлунок здоровий, смузі – чудовий початок дня для кишківника – він скаже вам «дякую».
  • Це один із найпростіших способів з’їсти багато зелені.
  • Смузі не повинно бути солодким.

Анастасія поділилася цікавим рецептом корисного смузі.

Нам знадобляться:

  • 100 шпинату;
  • 20 г свіжого коріння ібмиру;
  • 1 ст.л. насіння льону;
  • 1 лайм;
  • 1/5 кокосу;
  • склянка комбучі.

Спосіб приготування неймовірно простий. Вам потрібно лише добре промити шпинат і підсушити його паперовими рушниками. Імбир почистити й нарізати шматочками. Скласти в блендер всі інгредієнти й подрібнити на високій швидкості. Все!

У цьому рецепті немає підсолоджувача. Якщо вам занадто кисло, додайте чорницю або чорний виноград. Щоб зробити його більш ситним, додайте соєве борошно. Комбучу можна замінити водою або несолодким горіховим молоком.

Настя Голобородько поділилася правилами ранкового смузі:

У смузі повинен бути білок: гарбузове насіння, йогурт, тофу шовковий або соєве молочко, колаген або веган протеїн (гороховий, конопляний, з кіноа або мікс).

Додайте енергії – квітковий пилок, какао боби, ваніль, кориця, какао, родіола рожева, гриби рейші або кордіцепс, мак, елеутерокок – це все порошки або рідини/витяжки. Деякі з цих інгредієнтів можна придбати у звичайній аптеці.

Можна додати трошки солоденького – сирий свіжий мед, свіжий фінік, манго, стевія.

Для того, щоб зробити смузі більш кремовим – додайте горіхову пасту чи тхіну, авокадо чи замочені горіхи (фундук, мигдаль, гарбузове насіння, волоський горіх), чіа або подрібнене насіння льону, кокосове масло й кокосовий або соєвий йогурт.

За допомогою смузі можна пришвидшити травлення. Це допоможуть зробити імбир, чилі, кардамон, льон, насіння фенхелю, куркума, сушена малина, паростки, готу кола або свіжий імбир (достатньо 1 см).

Ще одне дуже важливе правило, про яке більшість людей могла навіть не підозрювати. Не пийте смузі! Доросла людина повинна жувати їжу, насичуючи ферментом слини.

Фото: Pexels.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 3 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Лайфхаки

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все Показати все

Читати статті про Рецепт дня

Показати все