Львов

Прийшов час відвідати Львів. Наше місто чекає гостей у надзвичайно атмосферних, колоритних і смачних закладах, де тепер не лише демонструють кулінарні таланти, але й ще з трепетом ставляться до вашого здоров’я. Що оберете ви? Свято винного нового року, історичне грузинське вино, джем сейшн під авторські страви чи подорож до сонячної Португалії на вишуканий шеф-стіл? Tomato.ua переконаний, що ці події підійдуть і для посиденьок з подругою, і для романтичного побачення — обирати не доведеться. У цій підбірці Пструг, Хліб та Вино, L.V. Cafe, Park. Art of Rest, Ресторація над Цукернею, Grand SoLie.

5 подій, які варто відвідати у Львові цього тижня

Середа, 18 листопада

Пструг, хліб та вино

Цього дня у вас буде хороший привід відкласти всі справи, піти раніше з роботи, покликати подругу на душевну розмову і насолодитись бокалом червоного сухого. Львівський заклад Пструг, Хліб та Вино запрошує продегустувати вино з батьківщини виноробства – Грузії. Їхній сомельє представить 6 різних вин, які будуть доповнені пікантними стравами від шеф-кухаря.

На вечері ви спробуєте: салат з гарбузом та сиром; маринований яловичий язик з баклажаном; запечене каре ягняти з овочами-гриль; сирник з родзинками та шоколадом. До речі, враховуючи карантинний період, дегустацію проведуть з дотриманням усіх норм безпеки і соціальної дистанції. Початок о 19 годині. Вартість: 450 грн з особи. ⠀

L.V. Cafe

А як щодо імпровізованих соло в L.V. Cafe? Заклад запрошує на джем сейшн – неформальну львівську музичну тусовку, де музиканти будуть грати соло, відтворювати мелодії та інструментальні акорди. Для всіх музикантів участь у джемі безкоштовна, а для слухачів мінімальна ціна 100 грн (депозит).

Тут дуже смачна кухня, тому на вечерю обов’язково замовте бургер Чорна Мамба зі 100% яловичою котлетою, вишневим конфітюром і соусом Пармезан (145 грн). А для гурманів смакуватимуть Деруни і Рататуй — це авторське поєднання українських дерунів з французьким овочевим рататуєм з моцарелою (110 грн).

Четвер, 19 листопада

Park. Art of Rest

Разом з Tomato.ua повертаємо свій гастрономічний компас на Португалію. І вже у четвер, 19 листопада Park. Art of Rest запрошує усіх львів’ян на шеф-стіл португальської кухні. Готувати буде Руслан Сорочинський. Шеф-кухар навчався в найкращих іспанських та французьких академіях кулінарного мистецтва, а також працював у ресторанах із зірками Мішлен.

А поки будете чекати вечерю, “розгуляйте” апетит і замовте плато крафтових еко-сирів (397 грн) і хрусткі брускети з томатами конкасе та фреш-кремом маскарпоне (129 грн). Початок о 19 годині. Вартість: 650 грн за особу.

Ресторація над Цукернею

Прибуло МОЛОДЕ БОЖОЛЕ! Вже у четвер святкуйте винний новий рік в центрі Львова разом з Ресторацією над Цукернею. Хтось любить молоде божоле, а хтось ні. Хтось швидко від нього веселішає, а у когось просто паморочиться голова… Але хто б ви не були, сезон молодого божоле, точно необхідно відзначити. Весь день ви матимете змогу смакувати молоде вино, а з 19:00 запрошений сомельє розповідатиме про божоле. Ви почуєте його історію та зможете продегустувати, щоб точно зрозуміти, що потрібно брати одразу пляшку.

До вина замовте лабне – традиційний молодий крем-сир (80 грн), салатку екзотичну з качкою (235 грн) та фуа гру з яблуком та грушею (375 грн).

Grand SoLie

У цей день ресторан Grand SoLie також відкриває новий винний рік. У вас буде шанс скуштувати ароматне божоле у всіх його проявах. Заклад пропонує підтримати традиції європейських сусідів та насолодитись цим святом разом. До того ж крім вина, тут смачна кухня.

Знайомство розпочніть з ніжного пате з фуа-гра (330 грн), потім перейдіть до салата з півника Сoquelet, заправленого соусом з тунця та каперсів (310 грн), а далі пасту фузілі з білими грибами (180 грн). Початок о 19 годині. Вартість: 500 грн (у вартість входить келих вина та страви, які розкриють істинний смак напою).

І ще…

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Ресторація над Цукернею – унікальний мікс традицій і культур

Поделиться: