Переглядів: 2111 Час на прочитання: 3 хв
Львов

Львівський настрій та європейські страви: Ресторація над Цукернею запрошує скуштувати авторську кухню.

Локація: новий ресторанний формат на Староєврейській

Історія Ресторації над Цукернею розпочалася з легендарної львівської кондитерської Цукерня, що на першому поверсі, на вул. Староєврейській, 3. Саме тут пригощають старовинними десертами: від сирника і штруделя до еклера та наполеона. У 2018 засновники закладу продовжили ресторанну справу і на другому поверсі будівлі відкрили Ресторацію. З того часу тут можна скуштувати різноманітні страви, які готують за європейськими традиціями, але у львівській інтерпретації: від борщу та хумусу до тартару і шніцелів.  Щоб потрапити до Ресторації, вам потрібно зайти в «Цукерню», відразу біля входу повернути на сходи справа і пройти на другий поверх.

Історія: галицька культура у Ресторації

У всі часи Львів був багатонаціональним містом з особливим шармом, саме тому галицька культура ресторану формувалася на стародавніх традиціях угорців, які торгували вином; поляків, які будували сім’ї; євреїв, які створювали цілі квартали на Площі Ринок та італійців, які розвивали винне ремесло. У Ресторації над Цукернею відчувається любов до традицій та повага до сусідніх народів. 

Кухня: творчість у поєднанні з сучасною гастрономією

Кухарі Ресторації перетворили італійську лазанью на лазанки – квадратні макарони з сиром та місцевими інгредієнтами – від грибів і до шкварок та капусти. Кухня закладу прийняла австрійські шніцелі та штруделі, адаптувала угорський гуляш під львівські смаки, зробила своїми італійські помідорові та гарбузові супи, зберегла те, що готували тут споконвіку: польський журек, єврейський цимес, український борщ та багато того, про що розповідає історія. 

Ресторація над цукернею запрошує скуштувати пінцу за давнім рецептом

Pinsa Romana – це нова староіталійська страва у меню. Шеф-кухар Юрій Сенишин особисто досліджував рецепт та специфіку приготування пінци, яку колись створив маестро італійської кухні – Валентино Бонтемпі. Історія цієї страви розпочалась у Римській імперії, вона стала справжнім делікатесом для священиків та монахів того часу. Про неї часто казали, що це “отличный, угодный Богу, легкий обед…”. 

Що скуштувати в закладі?

Поки ви будете чекати основні страви — Tomato.ua радить скуштувати першу закуску — хумус староєврейський (140 грн). Це найбільш традиційна страва і справжня данина історії колишнього єврейського кварталу, на якому знаходиться заклад. Вам сподобається тонке поєднання нуту, кунжутного соусу, паприки та східних приправ — усе це подають з пітами. Після цього замовте зупу “Пікантна Азія”, який готують на кокосовому молоці з лососем, креветками, мідіями, грибами шіїтаке, рисовою локшиною та ін. (198 грн).

Той самий віденський шніцель

Назва цієї страви звучить так само часто як слова “Моцарт”, “Бетховен”, “Шевченко” і, звичайно, “Ектор Хіменес-Браво”. Шніцель — австрійська страва, яку ви можете скуштувати у Ресторації над Цукернею. Той самий віденський шніцель (249 грн) приготують з телятини, розсплесканої та панірованої тертою булкою. Обсмажать в олії та подадуть з цитрином і соусом із журавлини. До шніцеля рекомендуємо замовити класичний австрійський картопляний салат з листям салату та ніжним соусом (67 грн). Колись ці дві страви завжди куштували разом, тому не варто нехтувати історією, якщо вона така смачна.

І ще…

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.