Переглядів: 1443 Час на прочитання: 2 хв
Рецепт дня

У літній час немає бажання їсти важкі майонезні страви, але зробити святковий стіл хочеться. Тому придумано багато цікавих рецептів із використанням легких продуктів і сезонних овочів, які здивують гостей та дадуть можливість насолодитись смаком. Якщо до них додати невигадливий декор, то стіл стане ще ошатнішим.

Декілька цікавих рецептів до літнього святкового столу

Літо — пора, багата на вітамінні та смачні продукти, які можна придбати недорого. А якщо їх готувати в духовці, то страва вийде ще легшою та дієтичною. У цьому допоможуть газові плити з електричними духовками, адже вони дозволяють вибрати спосіб приготування залежно від графіка подання електроенергії. Цікаві страви на свято:

  1. Кабачковий рулет. Сам корж готується за принципом дерунів, тільки натерту масу потрібно віджати ще ретельніше. Тісто запікають у духовці на широкому деку на 180 градусах. Для начинки можна використати суміш натертих плавлених сирків або солоного творожного сиру, часнику, майонезу та дрібно нарізаних помідорів або червоної риби.
  2. Салат із цвітної капусти. Її можна їсти й у сирому вигляді, проте для цього салату можна замаринувати чи легко відварити, не більше ніж 3 хвилини в киплячій підсоленій воді. Для салату також знадобляться цибуля, морква, болгарський перець на часник. Їх потрібно нарізати дрібною соломкою. Заправляють рослинною олією зі спеціями за смаком.
  3. Куряче-овочевий шашлик. Добре помиті помідори без пошкоджень шкірки, невеликого розміру, обгортають відбивними з курячої грудки, а потім смужками бекону. Далі слід нанизати все це на шампур звичним способом. Всередину можна додати шматочок сиру або кружальце маринованої цибулі.
  4. Полуничний торт. Достатньо спекти пишний бісквіт та розрізати на декілька коржів. Для цього потрібно дочекатися повного остигання, коли форма закріпиться. Крем роблять із добре збитого домашнього сиру з цукром, в який можна вмішати чи пізніше викласти слайси полуниці. Прикрасити торт рекомендують солодким полуничним пюре або цілими полуницями.
  5. Закуска з салату. Цікавим рішенням можуть стати мішечки з листя салату, зав’язані пагонами зеленої цибулі. Всередину можна покласти суміш овочів, салат з курятиною або червоною рибою.

Ці святкові страви дуже легко приготувати, з ними впорається навіть новачок. Головне — зберігати баланс солі та перцю.

Поради для комбінування власних страв із сезонних продуктів

Експериментувати з літніми сезонними продуктами дуже легко та зручно, адже вони чудово поєднуються між собою. Але потрібно обережно поєднувати їх з іншими інгредієнтами, краще спиратися на класичну кухню. Наприклад, вареники з вишнями можна також зробити з ожиною, малиною чи полуницею. А до кабачкового рулету можна зробити зовсім іншу начинку, проте варто виключити майонез та інші жирні продукти.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 3.7 / 5. Кількість оцінок: 3

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.