Переглядів: 754 Час на прочитання: 2 хв
Новости

Шефи сумісно з представниками держави проголосили Маніфест української кухні. Tomato.ua розповість, що це означає.

7 лютого українські шеф-кухарі, відгукнувшись на заклик держави, проголосили спільний маніфест про відродження української кухні, її популяризацію у світі, пошук нових формул давніх страв та популяризації вітчизняного гастротуризму.

Понад 30 українських шеф-кухарів об’єдналися задля того, щоб розвивати країну через національну їжу. Серед них – Євген Клопотенко, Володимир Ярославський, Міралі Ділбазі, Віктор Тітов, Олексій Повторейко, Микита Силін та інші.

Шефи офіційно узгодили, що мають спільну мету і співдіють заради неї. А зробили це так, щоб світ почав чути Україну – на події були присутні представники найвідоміших премій The Best Chef Awards.

У Маніфесті йдеться про те, що кухарі – не конкуренти, а колеги, які разом підвищать рівень української гастрономії та зроблять її цікавою та цінною для світу:

Ми визначаємо українську кухню як невіддільну частину національної ідентичності, складову української культури та побуту. Саме у їжі, методах її приготування та компонентах страв приховані культурні особливості нашого народу.

Українська кухня унікальна своїми локальними продуктами, яким чорнозем надає особливих властивостей – натуральність, екологічність та якість.

На основі українських продуктів кухарі створюють страви і рівня fine dining (вишукана кухня), і comfort та streetfood.

Ми шанобливо ставимось до цінностей усіх українців, однак наголошуємо на потребі створити новий, унікальний український гастрономічний шлях.

Ми закликаємо усіх українських шефів об’єднатися та створити повноцінне українське гастроком’юніті, побудоване на взаємоповазі та взаємопідтримці. Час ставати не конкурентами, а колегами, які будуть разом підвищувати рівень української гастрономії.

З повним текстом Маніфесту можна ознайомитися за посиланням.

Приєднатися до Маніфесту може кожен, кому відгукуються проголошені цінності.

Куда сходить 14 февраля в Киеве

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.