Стейк – надзвичайно популярна страва в Україні та інших країнах. У світі існує безліч рецептів приготування цієї страви. Але головним інгредієнтом лишається гарний шмат витриманого (ферментованого) відруба, з дотриманням особливих правил. Він заворожує своїм зовнішнім виглядом, кольором, ароматом. Але його потрібно ще й правильно приготувати.
Tomato.ua поділиться рецептом приготування правильного стейка від Олексія Повторейко – співвласника і бренд-шефа Restaurant Group НАЖИВО, віце-президента Асоціації шеф-кухарів України.
Одним із найважливіших етапів, від якого залежить якість стейка, є витримка м’яса. Особливість приготування стейка від Олексія Повторейко полягає в тому, що він використовує стейк Рібай вологої ферментації від 21-го дня. Перевага цього методу – в тому, що м’ясо майже не втрачає початкову вагу.
Для приготування правильного стейка знадобляться такі інгредієнти:
- стейк Рібай вагою 400 г;
- соняшникова рафінована олія ТМ «Стожар»;
- морська сіль;
- свіжомолотий чорний перець;
- вершкове масло 82%;
- цукор.
Приготування
- Нагріти Стейк Рібай до кімнатної температури 15-20 градусів.
- Змастити підготовлений стейк соняшниковою рафінованою олією Стожар з обох сторін.
- Смажити на грилі або сковорідці з товстим дном (температура поверхні повинна досягати 300 градусів) протягом 3-4 хвилин з двох сторін.
Лайфхак від Олексія Повторейко – потрібно використовувати саме соняшникову олію, адже вона розм’якшує волокна м’яса.
- Після обсмаження до необхідної прожарки (температура всередині стейка повинна становити 50-55 градусів) додати до м’яса морську сіль, свіжомолотий чорний перець, вершкове масло 82% та дрібку цукру. Цю процедуру потрібно повторити з обох сторін.
- Дати стейку відпочити протягом 1-2 хвилин.
- Подавати на гарячій керамічній тарілці для стейка з діаметром від 33 сантиметрів.
Рекомендація від Олексія – ні в якому разі не заливати стейк соусом і не смажити з пряною олією й травами.
Стейк – повноцінна страва, яка також чудово смакує з овочевим гарніром або салатом з купажованою горіховою олією «Суміш перців» Стожар Fusion першого віджиму.
Чому олія Стожар ідеально підходить для приготування стейка
Соняшникова олія – незаперечний лідер за вмістом поліненасичених жирних кислот і незамінної лінолевої кислоти.
Стожар – перша соняшникова олія, вироблена за технологією глибокого м’якого очищення Soft Column. Завдяки цьому вона є абсолютно безпечною для приготування їжі при високих температурах. Олія корисна для організму людини, адже містить мікроелементи, ненасичені жирні кислоти та вітаміни.
Соняшникова олія Стожар ідеально підходить для смаження стейків і м’яса, консервації, випічки та приготування соусів. Її використовують вдома та в кращих ресторанах.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!
Де замовити шашлик, стейки, рибу, овочі для барбекю та грилінгу