Переглядів: 1945 Час на прочитання: 3 хв
ЛикБез

Куди податися в Полтаві, аби поїсти соковитий стейк? Звісно, в стейкхаус. А якщо стейкхаус, то “Shade meat and wine”. Тут такий вибір різноманістних стейків, що Tomato.ua навіть вагався, що ж обрати. Але вибір зроблено, йдемо на вечерю в цей ресторан.

Спершу трохи про інтер’єр. Його не назвеш шикарним, скоріше, це лаконічне та стильне місце у сіро-кавових та пісочних тонах. Взагалі, якщо описати його одним словом, то варто, мабуть, використати слово “сучасно”.

Shade — це багато м’яса

Щоб розім’ятися та почати вечеряти, можна замовити неперевершений мікс салата з фуа гра та качиною грудкою під малиновою очеттою за 200 гривень. Цей салат з легкістю могли б подавати у Парижі, й місцеві гурмани би оцінили. Бо салат цей не лише виглядає неперевершено.

Якщо ж хочеться щось із холодних закусок, то варто взяти тартар з телятини за ціною 110 гривень. Ці тонкі скибочки молодої телятини, заправлені легким та пряним оливковим маслом, з пармезаном та каперсами немов тануть у роті. І це ще не десерт!

Основную страву обрати й справді найскладніше. Cоковитий стейк із тунця з овочами гриль під ніжним вершковим соусом за 400 гривень — це для вибагливих гостей. А знаєте, чому саме тунець такий дорогий? Бо ця риба знаходиться під загрозою зникнення через шалену моду на суші в світі, починаючи з 80-х років минулого століття. І як наслідок, збільшення споживання й промислу тунця.

Однак, Tomato.ua все ж обрав м’ясо. Каре телятини за 225 гривень. До речі, ось і воно.

Якщо ви мешкаєте у Полтаві, то вигравайте 1000 гривень на похід у цей ресторан до 8 березня. Просто виконайте умови розіграшу у фейсбуці, та хай вам щастить.

Захотілося чогось неочікуваного? Тоді філе міньон з українскої яловичини в маковій скоринці із соусом песто за 220 гривень — не пошкодуєте. Адже саме цією стравою, а саме незвичною скоринкою свого часу підкорила усіх на співбесіді нинішня шеф-кухарка ресторану Ірина Близнюк. До речі, Shade має молодшу сестру — бургерну Shade, яка стала одним з найпопулярніших закладів Полтави за 2017-й рік по версії Tomato.ua. Тому “Shade meat and wine” теж має у меню один бургер з мраморної яловичини за 180 гривень.

Що ж пити під такі цікаві страви? Це питання тут не стоїть. Звісно, вино, адже це стейкхаус. Вибір тут також шалений. А от якщо у вас ще лишилося бажання та місце для солоденького, то неодмінно беріть брауні з кулькою ванільного пломбіру та ожиновим соусом за 75 гривень.

І ще…

Підписуйтеся на нашу сторінку на фейсбуці, щоб не пропустити нові розіграші, новини про їжу та ресторани.

Фото: Tomato.ua та зі сторінки закладу у фейсбуці

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.