Куряче м’ясо є дуже популярним продуктом. І це не дивно, оскільки воно легке в приготуванні, варіативне в стравах і багате на білки. Проте, щоб отримати якісний продукт, важливо дотримуватися певних правил безпеки.
Вибір курятини — перший крок на шляху цієї продукції до вашого столу. Важливо звернути увагу на виробника, щоб упевнитися, що він дотримується правил виготовлення. Наприклад, компанія «Наша Ряба» суворо стежить за всіма етапами: від вирощування зерна для кормів до виготовлення продукції згідно з установленими стандартами якості.
Другим аспектом є зовнішній вигляд курячого м’яса, який свідчить про його свіжість. Радимо вам вибирати запаковану курку, адже таке м’ясо є безпечнішим за нефасоване. ПЕТ-паковання надійно захищає продукт від потрапляння води, пилу та бактерій. У свіжої курки шкіра повинна бути рожевою, без ознак пошкоджень або плям. Не забудьте також перевірити термін придатності й умови зберігання продукту.
Після вибору якісної курятини важливо правильно її приготувати. Наприклад, щоб отримати соковиту страву, краще використовувати гомілку. Вона легко і швидко готується та сподобається кожному члену сім’ї, особливо дітям. З неї можна зробити безліч страв, які потім зручно ділити на порції. А якщо брати ціле паковання, то вистачить на всю родину.
Нижче знайдете рецепт дуже смачних курячих гомілок із грибами в сирному соусі.
Інгредієнти:
- 1 паковання курячих гомілок ТМ «Наша Ряба» (7 шт.);
- 150 г грибів (печериць);
- 100 г плавленого сиру;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 1 ч. л. сушених трав;
- 260 мл води;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- сіль і перець на смак.
Приготування:
1. Натріть гомілки сіллю, перцем і сушеними травами.
2. Очистьте цибулю і моркву. Цибулю наріжте на дрібні кубики, а моркву натріть на тертці. Розігрійте пательню й обсмажте цибулю з морквою впродовж 5 хвилин.
3. Очистьте печериці та наріжте їх великими шматочками.
4. Додайте гриби до цибулі та моркви на пательню. Обсмажте все ще впродовж 3 хвилин.
5. Закип’ятіть 260 мл води. Окріп вилийте в пательню та додайте подрібнений плавлений сир.
6. Доведіть соус до кипіння і проваріть, помішуючи, до розплавлення сиру.
7. Щойно сир розплавиться, перекладіть курячі гомілки до сирного соусу.
8. Тушкуйте гомілки на маленькому вогні впродовж 20 хвилин, кожні 5 хвилин перевертаючи їх з одного боку на інший.
9. Курячі гомілки з грибами в сирному соусі готові. Подавайте страву гарячою.
Смачного!