Італійська кухня — це завжди про пристрасть, свіжість і гармонію смаків. У Львові вона набуває особливого шарму: аромат піци на дровах змішується з духом старого міста, а келих доброго вина підкреслює кожен штрих гастрономічного мистецтва. Tomato.ua зібрав сучасні італійські ресторани, де традиції поєднуються з авторськими ідеями шефів — закладів, які точно варто відвідати, щоб відчути “la dolce vita” по-львівськи. Це La Luce, Fami.Italy, Маримо.
Заклади Львова продовжують працювати, щоб сплачувати податки, надавати робочі місця та допомагати нашим захисникам.
La Luce
La Luce – італійський ресторан, що втілює філософію Dolce Far Niente – мистецтво насолоджуватися моментом. Гастрономічні враження сфокусовані на ідеальному тріо італійського смаку, що стало основою меню.
Піца на дровах – це неаполітанська душа й Carattere Romano (римський характер) закладу. Тут створюють унікальний стиль: основа з неаполітанського тіста довгої ферментації дарує піці глибокий аромат і легку кислинку. Піцу випікають на дровах у римському стилі, завдяки чому вона стає максимально тонкою та хрусткою. Гостям пропонують скуштувати гармонію двох регіонів в одному шматку.
Паста, зроблена вручну – це Pura Essenza di Sapore (чистота смаку). Її готують щодня, використовуючи лише цільні яйця або жовтки та добірне італійське борошно. У ресторані зберігають смаки чистими, а текстуру – ідеальною, щоб підкреслити досконалість кожної страви.
Страви на відкритому вогні – це Gusto deciso e aroma intenso (виразний смак і аромат). У La Luce використовують відкритий вогонь для приготування м’яса, риби, овочів і закусок. Це надає кожній страві глибокого, виразного смаку й неповторного аромату.
Топ 5 страв, які варто скуштувати в La Luce – Баклажан Пармеджано, Равіолі Дель Плін, Тальятелі Неро з морепродуктами, Піца Маргарита або Піца Діавола та Тірамісу.
La Luce – це симбіоз досвіду, італійської кухні та найкращих українських та італійських продуктів. Команда прагнула створити місце, де сучасна Італія розкривається в кожному смаку.
Fami.Italy
Fami.Italy – атмосферний заклад, де на вас чекає італійська кухня у Львові.
Команда уважна до всього, що створює загальне сприйняття про довершений смак. У меню – піца, закуски, салати, пасти/ різотто, основні страви, яскраві страви для дітей і додатки.
Офіційна причина зіпсувати білу футболку й не шкодувати про це ні секунди – це паста. В асортименті – Спагетті з морепродуктами (410 грн), Ньоккі з креветкою та біском (390 грн), Анелоті з соусом жу (300 грн), Паста Тартуфо (330 грн) та інші.
Рекомендуємо також скуштувати Піцу Шпек маскарпоне (310 грн), Мортадела зі стачателлою та фісташкою (360 грн), Філе сібаса по-сицилійські (540 грн) та суп Риболліта з телячою щічкою (180 грн).
Ви також можете придбати сувенірну продукцію для себе або на подарунок. В асортименті – милі тарілочки, келихи, ароматне мило для рук і лосьйон для тіла.
Маримо
У закладі Маримо роблять своє, просувають локальне, крутять буррату 6 років, печуть хліб, замішують пасту та наливають тільки українське вино.
Якщо ви вважаєте, що пасту з цукіні звучить просто – зверніть увагу на Нерано. Це кремова, насичена та ідельно збалансована страва, яку готують із ніжним цукіні, пармезаном і вершковим соусом, що об’єднує всі смаки в одне ціле.
Новий претендент на звання «краш сезону» — золотистий хешбраун із цукіні, поданий із обсмаженими креветками, вершковим соусом голандез і краплею чилі-джему.
На вашу увагу також заслуговують Піца з ростбіфом і солодким перцем (549 грн), Стречателла з медовим вінігретом і сливами (256 грн) та Соте з бейбі кальмарів у томатному соусі (556 грн).
Рекомендуємо також скуштувати Буррату власного виробництва, фаршировану креветками у вершках чи печеними перцями у соусі песто. У Маримо мають буррату до будь-яких ваших історій, щодня.