Ресторан-трактир «Шарикоff» зустрічає своїх гостей у Шевченківському районі Харкова, на вулиці Квітки-Основ'яненка.
Оригінальний інтер'єр відтворює атмосферу кінематографічної стрічки «Собаче серце». Заклад складається з декількох просторих залів, кожен з яких прикрашений антикваріатом, різьбленими меблями й оздобою з натурального дерева, картинами, кованими ліхтарями й кухонним начинням.
На першому поверсі ресторану-корчми розмістився зал, який нагадує їдальню професора Преображенського. З їдальні можна потрапити у віп-кабінет, стилізований під лабораторію вченого. Також є зал, обладнаний, як вагон поїзда «Харків-Париж» початку двадцятого століття. Крім цього є операційна та бібліотека.
У меню ресторану-корчми представлено асортимент авторських страв української, російської, слов'янської й французької кухонь. Кожна позиція в меню має оригінальну назву. Усі страви готують з натуральних і свіжих продуктів.
Гості можуть замовити закуски, асорті, супи, борщі, основні страви з м'яса, птиці, риби, страви-гриль меню, салати, гарячі закуски й млинці з пшеничного борошна з різними начинками, крепи з гречаного борошна, гарніри, десерти.
Для любителів японської кухні кухарі приготують суші й роли. До фірмових страв ресторану-корчми відносяться:
- крем-суп з боровиків,
- борщ з часниковими пампушками та салом,
- млинці з малосольною сьомгою «А-ля рюс»,
- форшмак за старовинним єврейським рецептом з щучої ікри,
- салат «Олів'є»,
- золотисті деруни з сьомгою і салатом з огірків,
- свиняча вирізка «Лакома», смажена на рожні з картоплею,
- пироги з капустою і яйцем,
- салат «Знатний» з обсмаженою телятиною, картопляними чіпсами й пікантною заправою,
- салат «Заморський» з креветками, сиром пармезан і руколою,
- дорадо «Золотиста» з гранатом,
- бефстроганов «По-строгановськи» з телятини в селянських вершках,
- пельмені «Ручної роботи» з обсмаженими грибами,
- окрошка за спецрецептами на курячому бульйоні,
- солянка «По-старопрофесорськи» з м'ясними делікатесами,
- сьомга, обсмажена по-фірмовому з тушкованим шпинатом і йогуртовим соусом,
- млинці з пломбіром-морозивом.