Переглядів: 1378 Час на прочитання: 4 хв
Львов

Львів — це територія яскравих вражень, європейських романтичних вулиць, надзвичайно добрих людей, екстравагантних музикантів і рай для гурманів. У місті сотні ресторанів, які неодмінно варто відвідати. Серед них є ті, які залишають по собі особливі емоції. Тому в них хочеться повертатись. Tomato.ua знає, заради яких ресторанів варто поїхати у Львів. У цій підбірці ПанорамаРесторація Бачевських, Tante Sophie, Centaur, Корки та Крихти.

ТОП-5 ресторанів, заради яких варто поїхати у Львів 

Панорама

Вже більше 10 років біля Оперного театру в історичній частині Львова стоїть відомий Panorama Hotel. Гості міста приїжджають сюди, щоб насолодитися смачною їжею, виглядом на Львів з тераси і сервісом, який тут на дуже достойному рівні. Ресторан Панорама знаходиться на 7-му поверсі. Вишуканий дизайн, вид з вікон, приємна музика і авторська кухня — все це нагадує кадр з якогось фільму. В меню ресторану поєднали європейську та середземноморську кухні, а також страви, приготовані в іспанській печі хоспер. 

Що варто спробувати? Домашню пасту Альфредо з лососем і шпинатом (168 грн), дует з крем-супів — з креветок і фенхелю з селерою (110 грн). Якщо захочете м’яса, замовляйте стейк з ягня Стріплойн в спеціях з глазурованим буряком та пюре з пастернаку (290 грн). До речі, якщо ви любите страви української кухні — вони тут теж є. 

Ресторація Бачевських

Ресторан Бачевських — це втілення справжніх традицій. Заклад збирає і зберігає легендарні рецепти Галичини: галицької, української, польської, єврейської та європейських кухонь. Тут є й вегетеріанські страви. Особливою подією в ресторації є сніданок з 8 до 11 ранку. За 150 гривень гості отримують безлімітний шведський стіл з десятками страв, десертами і навіть келишком ігристого. Цей ресторан підійде для тих, хто зі звичайної трапези хоче зробити неймовірну подію та запам’ятати момент подачі страви, її аромат, інгредієнти і вино, яке найкраще смакує до їжі.

Розпочніть обід з холодних перекусів — ковбасок від Кума Михайла (127 грн). Вам принесуть сиров’ялені ковбаси з білими грибами, класичні з перцем і гострі. Далі замовте цілющу зупку Доктора Тарнавського (48 грн). Це овочевий суп-капучіно з молочною пінкою — навіть звучить смачно. У кожному львівському закладі неодмінно треба спробувати наливки. Рекомендуємо тут наливковий сет (370 грн).

Tante Sophie

Не оминайте синіх дверей — заходьте в гості. Блакитний колір ресторану знають усі, а прованську кухню та інтер’єр давньої Франції після відвідин відвідувачі обговорюють із захопленням. У Львові точно є свій Прованс — і це Tante Sophie. Спробуйте мідії по-прованськи, приготовані у вершковому соусі з блакитного сиру (280 грн). Або тунець Розе з селерою, лимонною піною та манговою сферою (260 грн). З м’ясних страв радимо баранину по-Бургундськи (210 грн), томлену на низькій температурі з овочами, травами та зеленню. Подається з солодким перцем конфі. До страв візьміть французький багет (20 грн) або оливковий хліб з томатами, базиліком і часником (40 грн).

Окремою історією кухні ресторану є равлики. Їх вирощують на власній фермі. Гості можуть замовити равликів в різних соусах, в мушлі або без неї. Ціна до 240 грн. Tomato.ua радить спробувати Trufel з вершковим маслом, трюфельною пастою та травами. Подаються вони зі свіжоспеченим багетом.

Centaur

Сучасний Centaur — це міське кафе у серці старовинного, проте завжди модерного Львова. Навколо закладу завжди вирують фестивалі, ярмарки та святкування. Особливий скарб закладу — унікальна колекція меню першої половини ХХ ст., що належала князю Курнонському. Саме він є засновником Мішленівського ресторанного гіда. Це найвидатніший французький гастрономічний критик, який колекціонував меню.

Каву тут смажать власноруч. Тож, створили свій секретний купаж – арабіку Centaur. Досвідчені баріста в кав’ярні знають весь шлях кави від місць зростання до філіжанки. Скуштуйте тут десерти власного приготування – справжній львівський сирник (78 грн) або сирні панкейки з ягодами (76 грн). До них візьміть львівську каву з корицею (80 грн).

Корки та Крихти

У Корки та Крихти на вулицю Лесі Українки потрібно йти, якщо вам хочеться закусок і напоїв. Окрім цього, з 8 до 11 ранку тут подають безлімітні сніданки. Гості можуть обрати одну з двох величезних тарілок, а до них отримати келих вина, каву, десерт і навіть устрицю. Бо хто сказав, що вино не пасує до трапези вранці. Для дорослих ціна за все 120 грн, для дітей — 60 грн.

З постійного меню обов’язково спробуйте гастрономічні сети. Наприклад, террін з індичкою, який подається з хлібом та цибулевим конфітюром (99 грн). Також радимо замовити густий сирний суп крем-чаудер на рибному бульйоні (69 грн) і пасту каудаль (119 грн). Її готують з червоною рибою, вершковим соусом і шафраном.

А як ви вважаєте, заради яких ресторанів варто поїхати у Львів?

І ще…

Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук, щоб не пропустити найактуальніші новини ресторанів!

https://tomato.ua/blog/catering-in-lviv/

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.