На цих вихідних будемо святкувати День Святого Миколая — початок усіх новорічних свят. Навіть у такий складний час для країни заклади столиці намагаються створювати святковий настрій і влаштовують цікаві заходи. Tomato.ua дізнався, куди піти у Києві у цей зимовий вікенд. Більш детально розповідаємо про BEEF meat & wine, Sam’s Steak House, Моменти, За двома зайцями, Marinara Famiglia Restaurant, Орнамент, Маяк, Otdohnuli.
Ресторани продовжують роботу у складний час попри постійні відключення світла і ворожі обстріли, аби підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати всім, хто цього потребує.
Куди піти у Києві 15 – 18 грудня
Четвер, 15 грудня
У четвер ресторан BEEF meat & wine о 18:00 влаштовує зустріч Wine Talks з шефом-сомельє Олександром Прохоровим. Спеціальний гість вечора – Зорік Уманський, Good Wine. Спікери цього разу обрали французький регіон Шампань, щоб познайомити гостей з його винами, розказати чому тільки їх так називають та допомогти обрати найкраще на Новий Рік. Що будемо пити? Шампанське та Secret Wine. Останнє вино стане справжньою інтригою для гостей і спікерів. Усім разом потрібно буде визначитися, що саме у келихах. Гастрономічний супровід:
- брускета з ростбіфом,
- устриці,
- креветки, запечені на грилі,
- запечена устриця Рокфеллер.
Вартість участі: 1600 грн. Відсоток від продажу квитків тут традиційно перерахують волонтерам на потреби ЗСУ.
Ресторан Sam’s Steak House о 18:00 влаштовує вечір віскі. Спікер вечері Іван Бачурін — брендамбасадор компанії Moët Hennessy та голова Асоціації сомельє України. Гості продегустують віскі з відомої шотландської гуральні Glenmorangie.
Релізи вечора:
- Glenmorangie The Original 10 Y.O.;
- Glenmorangie Lasanta 12 Y.O.;
- Glenmorangie Quinta Ruban 14 Y.O.;
- Glenmorangie 18 Y.O.
До кожного релізу шеф-кухар Сергій Дзюбенко приготує спеціальні «зимові» закуски. Вартість участі: 1500 грн.
Сімейне кафе Моменти о 19:00 влаштовує дегустацію ігристих вин. Професійний сомельє познайомить гостей з п’ятьма різновидами ігристого вина. Усі виручені кошти тут перерахують до фонду @tabletochki_ на потреби діток, які хворіють на онкологічні захворювання. Вартість участі: 700 грн.
Пʼятниця, 16 грудня
У п’ятницю ресторація За двома зайцями о 16:00 влаштовує благодійний майстер-клас по виготовленню свічок із натуральної вощини. Разом зробимо свічки, які принесуть в наш дім мир та злагоду, загадаємо перемогу. Усі донати будуть спрямовані на допомогу у виготовленні окопних свічок для хлопців на фронті.
Субота, 17 грудня
Marinara Famiglia Restaurant з 17 до 19 грудня запрошує маленьких гостей на Свято Миколая. На діток чекає насичена програма:
- Випікання шоколадних кренкелів,
- Розфарбовування печива для Миколая,
- Оригамі Новорічна ялинка
- Квест У пошуках Святого Миколая.
Вартість участі у програмі: 200 грн. Задля участі варто забронювати столик.
Кав’ярня Орнамент о 12:00 влаштовує майстер-клас з кавового живопису. У рамках майстер-класу кожен створить свій кавовий шедевр на папері, а художниця Лена Гончаренко відкриє секрети кавового живопису. Будь-який напій з меню додасть атмосфери творчому заходу. Вартість участі: 350 грн з усіма матеріалами + напій від закладу.
Неділя, 18 грудня
У неділю ресторан Маяк о 15:00 влаштовує благодійну дитячу анімацію до Дня Святого Миколая. Тут для найменших гостей підготували казкову програму із головним героєм — Святим Миколаєм і солодкими подарунками. Також ресторан запрошує доєднатися до благодійної акції «Вогник добра» — придбайте квиток за 500 грн і ваші кошти підуть на організацію свята в дитячому будинку.
Ресторан Otdohnuli о 17:00 влаштовує різдвяну казку від Санти та Ельфійки Тріксі.
Яскрава зимова пригода подарує маленьким гостям радість та щирі емоції. На діток чекає:
- Анімаційне шоу від героїв казки;
- Майстер-клас з виготовлення новорічних іграшок;
- Солодкі подарунки для всіх дітей;
- Святкова дискотека.
Вхід у новорічних костюмах вільний.
Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!??
І ще..
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!