Tomato.ua дізнався, що планують заклади столиці цього тижня. У цій добірці – дегустації, цікаві вечері, концерт, безлімітний бранч. Обирайте, куди піти у Києві 22 – 25 червня. Більш детально про івенти 45 Restaurant, WINETIME, Avangarden, BEEF meat & wine, Montecchi Capuleti, Alchemist Bar, Бістро Пекаря.
Ресторани продовжують роботу у складний час попри відключення світла і ворожі обстріли, аби підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати всім, хто цього потребує.
Куди піти у Києві 22 – 25 червня
Четвер, 22 червня
У четвер о 18:30 45 Restaurant влаштовує винну дегустацію «Franciacorta без меж. Nicola Gatta та Ca del Vent». Вина Nicola Gatta за складністю іноді порівнюють із Шампанью та Бургундією, а Ca del Vent з великим та прекрасним Jacques Selosse. А об’єднують їх натуральні методи, дуже малий об’єм виробництва, тривала витримка та неповторний авторський стиль. Гості скуштують по 3 зразки кращих вин від кожного з майстрів, що виходять за межі звичайної Franciacorta:
- Quattrocento 40 Lune Extra Brut Nicola Gatta;
- Blanc de Blancs 50 Lune Nature Nicola Gatta;
- Blanc de Noirs 70 Lune Nature Nicola Gatta;
- Brut Route 66 2019 Ca del Vent;
- Brut Esperienza 2017 Ca del Vent;
- Brut Sospiri 2012 Ca del Vent.
Кворум – 7(8-max) учасників = 6 вин. Вартість участі 3200 грн. Вино, смачний стартер та цікава розповідь включені. Додатковий гастрономічний супровід можна буде замовити на місці за бажанням.
WINETIME влаштовує гастрономічний вечір. Шеф-кухар Святослав Дяченко приготує на грилі фірмові страви. Також на гостей чекає дегустація вина сорту Шардоне. Порівняємо традиційний стиль цього сорту з новаторським стилем Нового Світу. Ведучий дегустації – Євгеній Бойко. Вартість участі: 900 грн. Усі зібрані кошти будуть перераховані на потреби ЗСУ.
Avangarden о 19:00 запрошує на благодійну Лісову вечерю. Для гостей будуть готувати три друга-шефи, яких єднає любов до природи, гір, локальних інгредієнтів та до смачної їжі:
- Тимур Габуєв — шеф-кухар та співзасновник книжкового онлайн магазину Book Pie. Займається приготуванням їжі в стилі комфорт фуд, гастро-книжками та музикою;
- Сергій Самань — шеф-кухар проєкту Дідова Хатчина, живе в горах, де ферментує продукти, готує дичину, збирає дикороси в лісі, робить власне органічне вино та експерементує з напоями й локальними продуктами;
- Марина Корсун – шефиня avangarden та Supra, фуд мандрівниця, гастрономічна естетка, міністр затишку та засновниця експедиції молодих кайфологів.
Фермерські продукти, лісові ягоди та трави, які Марина, Тимур та Сергій спеціально перед вечерею будуть збирати для вас у горах, стануть оригінальними стравами з неповторним смаком, які варто спробувати в їхній колаборації. Вартість участі: 2000 грн.
П’ятниця, 23 червня
У п’ятницю BEEF meat & wine о 19:00 влаштовує шефську вечерю. Цього разу на кухні зустрінуться два шефи – шеф-кухар закладу Ігор Зражевський і гостя Ксенія Амбер, перша українка, яка минулого року представила нашу країну на сцені міжнародного гастрономічного конгресу Madrid Fusion. Та приготують спеціальне меню, яке можна буде спробувати тільки один раз.
Меню вечері:
- Збитий лабне з бубликом симіт у локальних травах та дуці;
- Пончики з тарамасалатою;
- Панцанела з літніх томатів з анчоусом;
- Котлета з кролика з трюфельним пюре;
- Тартар з лосося з хрустким жовтком та соусом tiger milk;
- Фермерський рібай UA 45 днів dry aged Prime Bulls;
- Десерт ma laitière.
Усі страви супроводжуватимуться винами, підібраними шеф-сомельє ресторану Олександром Прохоровим. Впродовж вечері буде проведено благодійний аукціон, кошти з якого спрямують на підтримку однієї з бригад ЗСУ. Вартість участі: 2 500 грн.
О 19:00 Montecchi Capuleti влаштовує італійський сирний вечір.
В меню вечора:
- Welcome-drinks, атмосферна музика та повільні розмови;
- Дегустація трьох видів вина та чотирьох видів сиру, доставлених прямо з Італії;
- Практика сирного пейрингу з солодкими та солоними доповненнями.
Частину виручених коштів тут передадуть для підтримки постраждалих в Херсоні. Вартість участі: 1200 грн.
Субота, 24 червня
У суботу о 18:00 завітайте до Alchemist Bar. Тут влаштовують друге Відлуння – новий для закладу формат вечірок електронної музики. Хедлайнером вечора стане український діджей та продюсер, засновник серії вечірок Over Head – Feelmark. Протягом війни Feelmark продовжує писати нову музику і виступати на благодійних заходах в багатьох країнах.
Також, в лайн-апі заходу Aniselle — душа та серце олд-скульної київської клубної сцени, яка виступала на найяскравіших вечірках України та за її межами. Від самого початку кар’єри була резидентом клубу Heaven, згодом тісно співрацювала з промо-групою SVET. Вартість квитків: уточнюйте у менеджера.
Неділя, 25 червня
У неділю Бістро Пекаря з 11:00 до 16:00 влаштовує безлімітний SEAFOOD BRUNCH.
Цього разу у меню:
- Prosecco;
- Aperol Spritz;
- Устриці;
- Оливки, запечені з фетою та песто;
- Фокача з печі та на грилі, грісіні, крем-сир з лососем;
- Зелений салат;
- Мідії у вині;
- Спаржа з пекоріно;
- Гострий томатний суп з креветкою;
- Крокети з креветки та судака;
- Каннолі з морепродуктами;
- Креветки панко;
- Чилійський океанічний кінг кліп Fish & Chips;
- Грильято з тигрових та аргентинських креветок.
Вартість безлімітного меню: 1750 грн, дітям з 7 років — 500 грн.
Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!
І ще..
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!