Переглядів: 5142 Час на прочитання: 2 хв
Рецепт дня

Чи може смажена їжа бути корисною? Так, якщо вона приготована у китайському посуді Вок. І річ зараз піде не про локшину, а саме про унікальну страву з рису азійської кухні — Тяхан. Це досить відома страва японської кухні. Багато хто навіть називає його «японським пловом». Хоча це далеко не так. Унікальність цієї страви полягає в тому, що рис для суші спочатку відварюють до стану al dente, а вже потім обсмажують у вок з овочами, куркою або морепродуктами. Замовити таку смачну та корисну страву Вок у Львові дуже просто та швидко.

В чому полягають секрети приготування страви Тяхан? Чи можливо таку страву приготувати в домашніх умовах?

Приготування такої страви займає небагато часу, та не потребує якихось спеціальних навичок. Але, щоб страва вийшла не тільки смачною, а ще і корисною, потрібно звернутися до досвіду японських кухарів. Що вони радять?

  • Продукти для приготування Тяхан потрібно обирати свіжі та якісні.
  • Інгредієнти потрібно приготувати заздалегідь: рис відварити, овочі та м’ясо порізати на дрібні шматочки.
  • Овочі з м’ясом курки обсмажуються на Вок на сильному вогні досить швидко, тому не втрачають своєї форми та залишаються соковитими.
  • Підібрати якісний соус, який підкреслить виразний смак продуктів.

Існує досить багато варіацій цієї страви, наприклад, торі тяхан — з куркою, ебі тяхан — з креветками, сифудо тяхан — з морепродуктами.

Рецепт приготування тяхан з телятиною та овочами (нику тяхан)

Страва складається з великої кількості продуктів, але виходить дуже поживною та смачною. Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • перець солодкий;
  • гриби;
  • кукурудза;
  • боби едамаме;
  • телятина;
  • рис для суші;
  • кунжут;
  • зелена цибуля;
  • соус теріякі або соєвий.

У широкій каструлі з товстим дном потрібно відварити рис. До речі, у Японії рис відварюють у несолоній воді, без олії та жиру. Тим часом нарізати дрібними кубиками або соломкою телятину, гриби та овочі.

Розігріти сковороду Вок, додати столову ложку кунжутної олії. Спочатку обсмажувати м’ясо, постійно перемішуючи, поступово додавати гриби та інші інгредієнти. Все це смажиться на сильному вогні. Додати відварений рис та соєвий соус. Прогріти ще 2 хвилини. Присипати подрібненою зеленою цибулею. Подавати нику тяхан у глибокій конусоподібній мисці.

Якщо ви бажаєте спробувати смачний нику тяхан в Пронто, то вам потрібно лише зайти на сайт та замовити страву з доставкою у Львові.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 3

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.