Переглядів: 3754 Час на прочитання: 6 хв
Куди піти у Києві

Обід-буфет Київ – кафе, яке пропонує сніданки, обіди, вечері, продаж власних напівфабрикатів для дому та доставку корпоративного харчування по Києву. Tomato.ua поспілкувався з Євгенією Войтенко, власницею і засновницею закладу. Дізналися про особливості кафе, його історію, меню і розвиток, а також про те, через що довелося пройти за 10 років.

Розкажіть нам і нашим читачам про себе

Мене звати Євгенія Войтенко, в мене у власності кафе Обід-буфет Київ. Я ресторатор, і працюю в цій сфері уже 23 роки. Займала різні посади й навіть була в списках обслуговування перших облич нашої країни. Ці люди залежали від мене, від того, як почуватимуться після вечері (*сміється*).

Я завжди мріяла про власний заклад, про кондитерську. Але розглядала і їдальню. Я вирішила, що визначусь із форматом закладу, відштовхуючись від того, яке місце знайду. Ця локація на Кирилівський ідеально підходить саме для їдальні, тому ми і тут.

Як усе починалося?

Заклад Обід-буфет Київ має 10-річну історію. Все почалося з кави. Можна сказати, що ми «заманили» людей смачною, якісною кавою за ціною кави з автомату. Ми розуміли, що годувати в цій локації є кого, але немає цієї культури – всі звикли ходити на роботу з лоточками. Згодом усе змінилося – для людей заклад став «своїм місцем» зі свіжою гарячою їжею за доступною вартістю.

Відкрилися ми в дуже маленькому приміщенні, але з часом розширилися. Наразі в нас дві зали, літня тераса та потужне виробництво з стандартами НАССР. Є генератори, тому працюємо і без світла.

Про складнощі, нюанси, перепони

Заклад розпочав роботу 16 грудня 2013 року на Кирилівській, 69 в Києві. Саме в той період почалася Революція гідності.

Наступного дня неподалік відбулося пограбування. До нас зайшли журналісти ТСН, щоб дізнатися подробиці. Зняли сюжет, ми їх нагодували. У випуску глядачі побачили наш логотип. Це дійсно неймовірно, але саме так про нас дізналися люди.

Нас дуже сильно підкосив карантин. Також були кредитні історії, рейдерські захоплення – через що тільки нам не довелося пройти.

Але найважче – це, звісно, війна.

У 2016 році наша команда запустила заклад, який також назвали Буфет. Там був сучасний формат «Free flow» (вільний рух людей з їжею). Наразі територія, на якій він знаходиться, окупована (Запорізька область, смт. Кирилівка, Азовське море). На жаль, довелося там все лишити.

Як вам вдалося через усе це пройти і не зачинити заклад?

Хочу сказати, що ця справа важка, дуже кропітка. Але вона вдячна.

Я живу цим.

Завдяки чому ми «вижили»? Завдяки людям, нашим гостям. Ми один одного відчуваємо.

Крім того, дуже важлива команда, вона – мій особистий джек-пот. Можу похизуватися: у команді є люди, які працюють зі мною з відкриття. Я дуже вдячна кожному.

Чим ваша їдальня відрізняється від інших? У чому ваша фішка?

Усі ці 10 років ми постійно розвиваємось. Наразі у нас декілька напрямків діяльності:

  • Обід-буфет (кафе на локації);
  • Обід-вдома (цех з виготовлення напівфабрикатів);
  • Обід-на роботі (доставка корпоративного харчування) – саме на цьому напрямку ми наразі сфокусовані, та активно його розвиваємо.

Також є пекарня, де ми готуємо різноманітну випічку й десерти.

Обід Буфет Київ працює з 7:30 ранку до 19:00 вечора. Тут ви можете поснідати, пообідати та повечеряти.

Розкажіть детальніше про комплексні обіди. У вас їх можна замовити з доставкою?

Корпоративне харчування – це ідеальна пропозиція для підприємств і компаній, які хочуть годувати своїх працівників. Вартість повноцінного, здорового, поживного обіду з доставкою – 170 грн (при замовленні на постійній основі). За ці гроші ви отримуєте кілограм їжі. Я особисто розробила різноманітне меню на 20 днів таким чином, щоб воно приваблювало та залишалось доступним. Кожного дня новий обід.

Про виклики та масштабування

Наша місія – годувати людей якісною, смачною, сучасною їжею.

Ми не про 5 порцій, а про 5 тисяч.

Окрім війни, пандемії та інших обставин, найбільший виклик для нас – це фестиваль сучасної української музики «Брудний пес», з яким ми співпрацювали цього року. У нас була непроста задача на цьому заході: нагодувати 3000 людей за 2 дні.

Завдяки фестивалю ми випробували виробництво та зрозуміли, що вже розвинулись до того рівня, коли можемо нагодувати велику кількість людей.

FAQ

Різноманітністю страв. У цьому і складність (з точки зору ресторатора), і унікальність (для споживача). Саме тому кожного дня гості бачать нову картинку – і все це за доступною ціною. З точки зору фінансів, людина може собі дозволити прийти сюди на обід кожного дня.

Кожного дня в закладі тематична кухня:

  • У понеділок тут готують страви української кухні: борщ, печеню, голубці, гуляш, котлети по-київськи, банош, фаршировані перці, домашні салати (Олів’є, Погрібок, квашена капуста).
  • У вівторок можна скуштувати страви світової кухні. Наприклад, у день Грузії – люля-кебаб, котлету по-аджарськи з перепелиним яйцем, долму, еларджи з сулугуні, пхалі. У день Франції – кордон блю, медальйони, качині ніжки, цибулевий суп. В італійський день готують багато різноманітної пасти. Усі страви адаптують за смаком і бюджетом.
  • У середу в меню – дуже багато видів вареників. Готують їх лише на заварному тісті. А також є хінкалі, пельмені, гьодзе. Усі начинки довго опрацьовувалися.
  • Четвер присвячений рибним стравам: фінський суп з сьомгою, скумбрія з овочами, рибна котлета зі шпинатом, пангасіус смажений, оселедець з цибулею і т.д.
  • У п’ятничному меню безліч страв із м’яса: відбивні, рулети, шашлики, ковбаси, стейки, кури тапака та інші.

Власниця закладу, Євгенія Войтенко, за освітою технолог харчового виробництва, тому основна частина меню створена нею особисто.

Обід-буфет Київ пропонує у своєму асортименті страви навіть за 58 грн. Одна з них – бограч. Це густа м’ясна страва, якою ви дійсно можете насититися. Іноді дівчата не можуть подужати цілу порцію (500 г), тому замовляють собі половинку. А це лише 29 грн!

Рекомендуємо завітати на сніданок в Обід-буфет Київ. Тут на вас чекають млинчики кількох видів (з шинкою, куркою та грибами, з сиром, з малиною, з вишнею), солоні та солодкі сирники, омлети, різноманітні яєчні. Вартість повноцінного сніданку – від 55 грн. Це чудова і вигідна пропозиція для тих, хто не встиг поснідати вдома перед роботою.

Чудова пропозиція від Обід-буфет Київ – доставка комплексних обідів у Києві для корпоративних клієнтів. Складене цікаве меню на 4 тижні по 5 днів. На вас чекають страви української, грузинської, італійської, французької, азійської кухні. Страви доставляють у будні дні. Щоранку менеджер уточнює, яку кількість обідів необхідно привезти.

На вітрині ви знайдете різноманітну випічку: пиріжки, рулети, кекси, пироги, мафіни, печиво, а також десерти. Зірка десертного меню – Наполеон. Євгенія Войтенко його називає «Наполеоном для тих, хто його не любить».

Інтер’єр розробляли разом із дизайнером. Багато старих елементів довелося лишити. Тому балки органічно поєднуються з сірими стінами та червоними диванчиками. Фокусування на постері з відомою фотографією «Обід на хмарочосі», який прикрашає цілу стіну. А на підлозі – італійська чорно-біла плитка.

Ви можете замовити корпоративне свято у кафе Обід Буфет Київ. Щороку перед новорічними святами зали прикрашають святковим декором. Ви можете замовити банкет із можливістю принести алкоголь з собою (у меню закладу алкогольних напоїв немає). А також замовити свято у форматі кулінарії на виніс додому або в офіс.

«Не кожен бізнесмен може стати ресторатором. Але кожен ресторатор може стати будь-яким бізнесменом».

Ресторатор кожного дня стикається з усіма питаннями, які тільки можуть бути в бізнесі: технологічними, податковими, з питаннями харчової безпеки, маркетингом, логістикою і т.д. Дуже багато обмежень, які регулюють роботу харчового виробництва. За функціонуванням закладу стоїть дуже багато. В кафе Обід-буфет Київ особливу увагу приділяють кожному процесу, в тому числі і ціноутворенню, яке залежить від рецептури, складнощів приготування, обладнання, подачі, безперервного навчання та інших факторів. Використовують прості рецепти та локальні продукти – це допомагає пропонувати страви за доступними цінами. Співпрацюють тільки з офіційними постачальниками, які надають сертифікати якості.

Євгенія Войтенко мріяла про кондитерську. Ми запитали, чи ця мрія досі актуальна. Ось відповідь: «На кінець 2013 року, коли я мріяла про кондитерську, ця ніша була пуста. Але вже в 2014 році ситуація змінилась. Ні, зараз я не мрію про кондитерську. Я тішюся тим, що зараз відбувається навколо. Вже є круті оператори, які пропонують якісний продукт на рівні кондитерського мистецтва. І навіть вважаю, що варто іноземців запрошувати до нас, щоб вони дегустували київські круасани, панетоне, цукерки та тістечка. Кондитерські нового покоління в Києві вже є!».

«Я не дивлюся на рестораторів, як на конкурентів. Я їх шаную та поважаю і ставлюсь до них, як до партнерів, які на державному рівні вирощують індустрію гостинності. І від цього виграють усі: виробники та споживачі».

Замовили обід — не забудьте про донат на ЗСУ!??

Фотографії: Обід-буфет Київ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все