У літній час немає бажання їсти важкі майонезні страви, але зробити святковий стіл хочеться. Тому придумано багато цікавих рецептів із використанням легких продуктів і сезонних овочів, які здивують гостей та дадуть можливість насолодитись смаком. Якщо до них додати невигадливий декор, то стіл стане ще ошатнішим.
Декілька цікавих рецептів до літнього святкового столу
Літо — пора, багата на вітамінні та смачні продукти, які можна придбати недорого. А якщо їх готувати в духовці, то страва вийде ще легшою та дієтичною. У цьому допоможуть газові плити з електричними духовками, адже вони дозволяють вибрати спосіб приготування залежно від графіка подання електроенергії. Цікаві страви на свято:
- Кабачковий рулет. Сам корж готується за принципом дерунів, тільки натерту масу потрібно віджати ще ретельніше. Тісто запікають у духовці на широкому деку на 180 градусах. Для начинки можна використати суміш натертих плавлених сирків або солоного творожного сиру, часнику, майонезу та дрібно нарізаних помідорів або червоної риби.
- Салат із цвітної капусти. Її можна їсти й у сирому вигляді, проте для цього салату можна замаринувати чи легко відварити, не більше ніж 3 хвилини в киплячій підсоленій воді. Для салату також знадобляться цибуля, морква, болгарський перець на часник. Їх потрібно нарізати дрібною соломкою. Заправляють рослинною олією зі спеціями за смаком.
- Куряче-овочевий шашлик. Добре помиті помідори без пошкоджень шкірки, невеликого розміру, обгортають відбивними з курячої грудки, а потім смужками бекону. Далі слід нанизати все це на шампур звичним способом. Всередину можна додати шматочок сиру або кружальце маринованої цибулі.
- Полуничний торт. Достатньо спекти пишний бісквіт та розрізати на декілька коржів. Для цього потрібно дочекатися повного остигання, коли форма закріпиться. Крем роблять із добре збитого домашнього сиру з цукром, в який можна вмішати чи пізніше викласти слайси полуниці. Прикрасити торт рекомендують солодким полуничним пюре або цілими полуницями.
- Закуска з салату. Цікавим рішенням можуть стати мішечки з листя салату, зав’язані пагонами зеленої цибулі. Всередину можна покласти суміш овочів, салат з курятиною або червоною рибою.
Ці святкові страви дуже легко приготувати, з ними впорається навіть новачок. Головне — зберігати баланс солі та перцю.
Поради для комбінування власних страв із сезонних продуктів
Експериментувати з літніми сезонними продуктами дуже легко та зручно, адже вони чудово поєднуються між собою. Але потрібно обережно поєднувати їх з іншими інгредієнтами, краще спиратися на класичну кухню. Наприклад, вареники з вишнями можна також зробити з ожиною, малиною чи полуницею. А до кабачкового рулету можна зробити зовсім іншу начинку, проте варто виключити майонез та інші жирні продукти.